Хистеректомията - въпроси,отговори,коментари. тема 5

• 70 276
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
На мен от Щерев клиниката ми казаха: “И никакви коремни преси! “ Някой да го опровергае ми се иска. Момичета ? quote author=tonito86 link=topic=1075028.msg40362656#msg40362656 date=1584131580]
Още един въпрос ми изниква...Кога може да се правят коремни преси? Аз съм с два разреза-един секцио и един напречно за хистер. Много ми се иска вече да вляза във форма,но не знам дали може.Не искам да се доверявам на лекаря,който ме оперира, за това питам Вас
[/quote]

# 436
На мен от Щерев клиниката ми казаха: “И никакви коремни преси! “ Някой да го опровергае ми се иска. Момичета ? quote author=tonito86 link=topic=1075028.msg40362656#msg40362656 date=1584131580]
Още един въпрос ми изниква...Кога може да се правят коремни преси? Аз съм с два разреза-един секцио и един напречно за хистер. Много ми се иска вече да вляза във форма,но не знам дали може.Не искам да се доверявам на лекаря,който ме оперира, за това питам Вас
Никога?! Да бе...звучи ми нереално. Не че съм супер спортист или нещо подобно, ама това ни обрича на отпуснат тумбак цял живот...
[/quote]

# 437
  • Резерват "Северозапад"
И аз си имам ПМС всеки месец. Със запазени яйчници съм.

# 438

Два месеца след операцията започнах първо с по-леки коремни преси и постепенно преминах към по-сериозни. Няма какво да стане, дори е добре за поддържане тонуса на коремната мускулатура срещу пролапс на органите.

# 439
Супер! Започвам още днес! Благодаря!

Два месеца след операцията започнах първо с по-леки коремни преси и постепенно преминах към по-сериозни. Няма какво да стане, дори е добре за поддържане тонуса на коремната мускулатура срещу пролапс на органите.

# 440
Води се по себе си, наблюдавай се и ако има някъде болка, промени нещо. Успех!

# 441
  • Sofia
[/quote]
Месец след операцията може коремни преси. Аз съм имала две коремни операции с разрез и така ми е казвано. Спортувала съм по-леки гимнастики като пилатес и каланетика, както и упражнения от йога, като всички те укрепват мускулатурата на цялото тяло. Корема се стяга и се прибира за около месец-два. Това, което не е желателно е тичане, скачане, аеробика и по-натоварващи спортове.

# 442
Здравейте!
От 10.03. съм с пълна хистеректомия. Конци още имам.
Захраних се преди четири дена, но още не съм ходила по голяма нужда. Мога ли да вземам елакса например. Ще ме подуе ли преди действие или не. Страхувам се да не ми опъне шевовете. Благодаря.

# 443
Питай лекаря,не вземай нищо на своя глава.Ако си още в болница ще ти дадат едни прахчета.

# 444
Здравейте!
Захраних се преди четири дена, но още не съм ходила по голяма нужда. Мога ли да вземам елакса например. Ще ме подуе ли преди действие или не. Страхувам се да не ми опъне шевовете. Благодаря.
След като не си се изходила би трябвало да си в болницата още. Поне мен докато не се изходи не ме пуснаха. Дадоха ми рациново масло понеже една седмица не успях сама. Така, че ако още си в болница ги питай какво може да вземеш.

# 445
Здравейте!
Здравейте, не сте ли в болницата.  Моята операция също е на 10.03. На 5 ден е задължително да ви дадат лаксативни ако не сте се изходила. В коя болница сте?

# 446
Не, не съм в болница вече. Изписаха ме след срока на клиничната пътека вчера.

# 447
Не, не съм в болница вече. Изписаха ме след срока на клиничната пътека вчера.
вземи си лактолоза сироп това ни дадоха вчера, кл. пътека не е 5 дни ако са ви правили коремна операция.

# 448
Ивета Таролета  ще ти споделя моят опит. При мен нещата бяха много зле. Опитвах всичко, нооо без успех . Да не обяснявам болката която изпитвах. Единственото нещо което ми помогна беше клизма. Купих си и сама си я правих в продължение на два месеца. Не казвам, че и при вас ще е така. Просто ако нищо не сработи да знаете, че начин има. Аз лично си я правих с хладка сапунена вода. Успех ви желая!☺️

# 449
Още един глас за рициновото масло-отвратително,но действащо безотказно!

Общи условия

Активация на акаунт