Хистеректомията - въпроси,отговори,коментари. тема 5

• 70 082
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте , момичета Simple Smile Поздрави от едно оперирано вече "момиче " , в Плевен, от проф.Горчев
Операцията ми беше на 1ви септември , днес е 8септември -Честито Рождество на  Майка Богородичка  , да помилва всички наси нашите семейства с благодатта си и да ни оздрави напълно

Моята операция беше за отстраняване на матката поради миома.Всичко беше спокойно и нормално , но още съм изморена и сякаш съм като упоена и не знам дали е от упойката все още или от  преходните енергийни състояния в небесата....

Другото, което искам да разбера е - сега   мястото на матката с какво ще се запълни/наясно съм, че Природата не търпи празно/....когато черваат ми са пълни , усещам прорязваща болка , която отдавам на перисталтиката

Здравейте, проф.Горчев е отличен специалист, с времето ще ставате все по-добре и по-добре, до няколко месеца няма и да си спомняте, защото няма да имате оплаквания, каквито в момента се обаждат. Бързо възстановяване! Бъдете здрава!

# 646
Здравейте , момичета Simple Smile Поздрави от едно оперирано вече "момиче " , в Плевен, от проф.Горчев
Операцията ми беше на 1ви септември , днес е 8септември -Честито Рождество на  Майка Богородичка  , да помилва всички наси нашите семейства с благодатта си и да ни оздрави напълно

Моята операция беше за отстраняване на матката поради миома.Всичко беше спокойно и нормално , но още съм изморена и сякаш съм като упоена и не знам дали е от упойката все още или от  преходните енергийни състояния в небесата....

Другото, което искам да разбера е - сега   мястото на матката с какво ще се запълни/наясно съм, че Природата не търпи празно/....когато черваат ми са пълни , усещам прорязваща болка , която отдавам на перисталтиката

Здравейте, проф.Горчев е отличен специалист, с времето ще ставате все по-добре и по-добре, до няколко месеца няма и да си спомняте, защото няма да имате оплаквания, каквито в момента се обаждат. Бързо възстановяване! Бъдете здрава!

Благодаря Simple Smile
пиша само 4 дни след предния си пост, а се чувствам здрава...все едно не съм оперирана /отдавам и на енергийните практики, които правя /..днес дори ходих на една кратка разходка до близката горичка ..тва лапароскопската хирургия е уникална хуманност

# 647
  • варна
Здравейте, момичета при мен откриха иванзивен невроговящ карцином след конизация. Това което говорихме с лекаря е много бързо да се действа и не ми мърда отстраняване на всичко дори и яйчниците плюс химео и лъчетерапия. С тази диагноза успях да си запазя час за проф. Горчев за 15.09 и за Корновски на 16.09. Чета от първата тема всичко и смятам да се боря за операция с робота Да Винчи ако в моя случай е възможно. Искам мнение ако мненията на двамата доктори се припокриват кой да избера. Живея във Варна на 32 години съм. Това което ме успокоява че имам принцеса на 12. Благодаря предварително

# 648
  • Бургас
radi333,ако не се съгласят с робота,ще се прежалиш и на отворена операция,по-добре да си жива заради принцесата.
Аз бях на 29,когато ме оперираха,и по-млади жени режат ако се наложи.
Аз за 10 години менопауза имах много проблеми,сега съм на 38.Обаче имам ендокринни заболявания,2017 ми махнаха и цялата щитовидна жлеза, имам и хронично възпалително чревно заболяване-улцерозен колит.. .
Сега съм и с метаболитен синдром,подагра,омазнен черен дроб...но не могат да ми кажат кое от къде е тръгнало.
Бях 49-50 кг до 29 годишна възраст,напълнях до към 85 след хистеректомията,след махането на щитовидната жлеза станах 100...
Операцията ще мине и замине,но после е много трудно.Около 2-3 години бях в ада,не можех да си почина,по няколко пъти на вечер се събуждах вир вода,особено зимата беше ад,не включвах и все още не включвам нищо.Обаче косата ми ставаше толкова мокра,като току що измита.По няколко пъти на вечер ревях и сушах,но не се подстригах късо(не че щеше да спре изпотяването).
С времето се появяват проблеми в секса,имам атрофия на лигавицата,смъкнато влагалище...
Дано тези неща те подминат,но се приготви психически,че няма да е лесно.Аз съжалявам много,че се оперирах,наплашиха ме с предрак на ендуметриума,а не излезе това.Беше много тежка форма на ендометриоза,най-големият тумор е бил колкото голям мъжки юмрук...
Не знам,това са ужасни неща и нито една жена не заслужава да се случват с нея.
Стискам ти палци и те прегръщам.И отворена операция да е,за месец спира да боли,но си има последствия.Кости,стави ме болят много,начало на остеопороза имам...
С бебешки заболявания се занимавам,а една приятелка,по-голяма от мен само с ден,наскоро роди второто си дете.Много ми е тежко,и аз исках поне две деца.
Имам едно и горещо благодаря всеки ден,че го има.Дано е жив и здрав,дано и с твоята принцеса всичко е наред.
За теб идва труден период,дано мине по най-лекия възможен начин.

# 649
  • вкъщи
radi333 успех , всичко да мине по най-добрия възможен начин. И двамата професори са корифеи в тази област. Добре си ги избрала. Пиши след прегледите.

# 650
  • варна
Благодаря момичета и за пожеланията! Във вторник съм при Горчев надявам се нещата да не са чак трети или четвърти стадий. Ще пиша

# 651
Кураж Ради и се опитай да бъдеш спокойна.  Ужасно е трудно,  но нужно.

# 652
  • Бургас
Благодаря момичета и за пожеланията! Във вторник съм при Горчев надявам се нещата да не са чак трети или четвърти стадий. Ще пиша
Няма да е най-лшото,ще се оправиш,имам такова предчувствие(не съм екстрасенс,но не ме лъже интуицията).
Обаче ще е трудно.Дано само лека лъчетерапия ти изпишат,дано с операцията да махнат всичко.
Лошото е,че може да искат да огледат всичко с отворена операция.Но на теб ще слагат обезболяващи,на мен не слагаха,правех алергии към всичко.И на двете коремни от втория ден ставах,дори без обезболяващи.Боли си,няма да лъжа,но за седмица става поносимо донякъде,пеша съм се прибирала от болницата,без такси.После и по рейсове съм пътувала,но ме беше страх някой да не ме бутне.
За месец нещата доста се ноермализират,след три вече забравяш,че си оперирана.
Гледай да махнат всичко,за да можеш да се радваш на дъщеря си,както и тя на теб.

# 653
Radi333, всичко ще бъде наред! Не гледай най-лошия вариант. Бъди спокойна и се опитай да мислиш позитивно. Аз също съм от Варна. Не препоръчвам проф. Корновски. По-добър вариант е доц. Станислав Славчев, също от Гинекология на Окръжна болница. Моята конизация беше във Варна, а хистеректомията я правих при проф. Горчев, с робота. Като отидеш на преглед при него той ще ти каже кой е най-добрия вариант за теб. Може да си вземеш и блокчетата от конизацията за ревизия. Преглед от още един патолог няма да е излишен. Стискам палци да мине леко всичко!

# 654
Искам да попитам след отстраняване на матка,шийка,яйчници и лимфни възли може ли да имаш наличие на HPV?Трябва ли да се прави цитонамазка и откъде се взема материал?

# 655
Искам да попитам след отстраняване на матка,шийка,яйчници и лимфни възли може ли да имаш наличие на HPV?Трябва ли да се прави цитонамазка и откъде се взема материал?
На мен един лекар ми взе цитонамазка от влагалището, друг ми каза, че няма смисъл ако не се вижда нещо притеснително.

# 656
  • Бургас
Как така се взема цитонамазка от влагалището?
На мен никога не ми вземат,само микробиология.
Шийка нямам,само скъсено и закърпено накриво влагалище.
В петък бях на гинеколог,в сряда пак ще ходя,да поискам ли цитонамазка?Не ми се иска да ме бърка пак.

# 657
Във онкологията в Младост взимат
всеки път без значение дали има матка, шийка, яйчници... цитонамазка от влагалището, туморен маркер, ехограф на органите в стомаха. И рентген на бял дроб не всеки път.

# 658
  • Бургас
Във онкологията в Младост взимат
всеки път без значение дали има матка, шийка, яйчници... цитонамазка от влагалището, туморен маркер, ехограф на органите в стомаха. И рентген на бял дроб не всеки път.
И органи скоро ми гледаха,на бял дроб дори скенер ми пуснаха.
Не съм обаче от София и няма как да отида,в момента ми кърви колитът и много боли,имам и преддиабет...
И всички изменения са заради хистеректомията,направо ме осакати това нещо.
Кой е туморният маркер?
В гърдата имам някакъв фибром,не искам и да си помислям за операция.Имам талон за онкохирург.
Ще поискам от гинеколожката цитонамазка.
Не е човешко това,което ми се случва.

# 659
На мен в онкото освен кръвна картина и обикновен мануален преглед друго не ми правят.Лекаря при който се следя извън онкото миналата година ми взе цитонамазка и резултата беше положителен.Питах го това рак ли е,не било рак.Как при HPV на шийката на матката е рак,а сега не е?На скенер и на ПЕТ  няма нищо.Та ми е чудно дали не го правят този тест за да вземат едни 110 лева.Другия месец съм на годишен преглед, освен ехограф,колпоскопия,микробиология и цитонамазка какво друго да искам?Досега микробиология не съм правила защото не съм знаела,колпоскопия след операцията също не съм правила.

Общи условия

Активация на акаунт