Хистеректомията - въпроси,отговори,коментари. тема 5

• 70 071
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • варна
Здравейте, да дам отчет. Очарована съм от проф. Горчев.Този човек е работохолик. Назничими ямр в 15:30 изчака резултати до 19:30 да обсъдим ситуацията. В 20:00 часа ние тръгнахме от болницата а той все още беше на работа. Насрочихме операция не за този а за следващия с робота Да Винчи. Според него съм първа макс втора степен след ямр но ще каже след хистология от операцията.  Момичета камък ми падна от сърцето имам чувството че се родих отново

# 661
  • Бургас
Ради,интуицията не ме лъже.
Ще те спасят,няма даже да има нужда от тежки терапии.
С операцията ще се оправиш.
Кофти е много ситуацията,но аз ти пожелавам да се случи само най-доброто за теб в момента и да се излекуваш по възможно най-безболезнения за теб начин!
Много късмет на операцията!

# 662
  • варна
Здравейте, да споделя впечатленията от проф. Корновски много внимателно отношение много добре обяснява състоянието , което се намираш и какво следва, вдъхва доверие. Добрата новина и при него че съм 1 група но предлага отворена операция с много бързо захранване и раздвижване според него без лъчетерапия. Аз избрах проф. Горчев с робота Да Винчи операцията е на 25 но с него говорихме и за лъчетерапия задължително. Надявам се всичко да е ок и на 3 ден вече да съм в къщи, притеснява ме единствено че не намирам много информация за лъчетерапия във Варна.

# 663
  • Бургас
radi333,ти си знаеш,изборът е лично твой,но ако не е нужна лъчетерапия,човек може да си я спести.
Какво е бързо раздвижване?Аз имах проблем с катетъра,май нямаше 24 часа от операцията,когато искаха да ми слагат нов,казах,че не давам и взех да ставам.Даже все още бях в интензивната стая.

# 664
Здравейте Момичета! Пожелавам ви на всички да сте живи и здрави, вие всички сте герои. При мен нещата отиват към хистеректомия, имам много голяма миома -9,4см. На 45 години съм, имам големи деца, не че ми е потрябвала матката за нещо, но много се притеснявам, защото имам две операции сексцио и знам че коремните операции не са леки. В дилема при кой лекар да направя операцията.
Каква е цената на операция с робот Да Винчи в Майчин дом при проф Костов?
Каква е цената на операция с робот Да Винчи в Плевен при проф Горчев?
Колко време отнема възстановяването с отворена операция ако някоя от Вас е наясно?
Дали наистина настъпва по бързо "критическата" след хистеректомия при запазени яичници?
Благодаря ви предварително дами на всички отзовали се!

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 11:10 от Tsvetkata

# 665
За цената на роботите мисля, че трябва да звъннеш на самите болници. Цената по принцип зависи и от обема на работа, отделно трябва да отидеш и при двамата лекари за консултация и те да преценят ставаш или не ставаш за робот и да ти кажат цена.

# 666
Наистина е добре първо да направиш консултация със специалист,  защото  не винаги има възможност за лапароскопска операция. При мен, например беше абсолютно невъзможно, поради направените преди това няколко други отворени коремни операции и срастванията, следствие от тях. Но и отворената, мина леко и  възстановяването беше бързо( да речем, като след секцио). Аз, съми  с махнати яйчници, но и последвалата ме критическа беше сравнително лека. Не се плаши предварително, просто си направи проучване за доктори и клиники  и действай.  
Кураж и късмет!

# 667
  • Бургас
Лапароскопия при мен не е възможна заради предишните операции.Имаха съмнения за жлъчката,казаха,че дори и да няма операции,никога не е изключен вариант за отворена операция.
Започват лапароскопска,но не дават гаранция.
Мен ме боля много,движих се,но болеше.
Не са ми давали и слагали обезболяващи.
Съветите са били да стискам зъби.
Критическата ми не беше лека,но сигурно всеки млад 29 годишен организъм.ще реагира зле,изобщо не е нормална тази възраст за менопауза.
Даже сега на 38 не съм за менопауза,връстничките ми раждат все още...
Вълните намаляха с времето,но никога няма да минат.Сега бързах да се прибирам,лицето ми е червено и горещо,цялата ми коса е мокра от пот,пот тече на вади от лицето ми.
И зимата е така.
Не е човешко.

# 668
Благодаря ви момичета! Много ми е трудно да се реша на тази операция, защото нямам никакви оплаквания. Миоамата ми нараствала много бавно явно и по някакъв начин се е наместила и не ми създава проблеми.
Според доц. Тюфекчиева съм за отворена операция.
Благодаря Ви за споделените мнения, мисля да си запазя час при проф.Костов.
Бъдете здрави дами Simple Smile

# 669
  • Бургас
Тази миома не може ли с хормони да се подтисне?
И 100% ли е за операция,не може ли да се следи,щом не нараства бързо?
По-добре още едно мнение от добър специалист,но като ги знам колко са добри...

# 670
Тест за HPV и цитонамазка едно и също ли е?

# 671
# 672
Благодаря ви момичета! Много ми е трудно да се реша на тази операция, защото нямам никакви оплаквания. Миоамата ми нараствала много бавно явно и по някакъв начин се е наместила и не ми създава проблеми.
Според доц. Тюфекчиева съм за отворена операция.
Благодаря Ви за споделените мнения, мисля да си запазя час при проф.Костов.
Бъдете здрави дами Simple Smile

Здравейте! Аз имах безсимптомна миома, която не ме притесняваше по никакъв начин. Миналото лято ме оперираха, отворена операция със запазване на яйчниците. За около месец се възстанавих и върнах на работа. Към днешна дата се чувствам прекрасно и нямам никакви оплаквания. Ако намерите това, което съм споделила, ще прочетете причините довели до хистеректомията. Да не се повтарям година по-късно. Не се страхувайте, направете най-доброто за себе си и ако имате въпроси ми пишете на лични. С удоволствие ще ви отговоря на тях. Късмет и успех!

# 673
Аз като съм с радикална хистеректомията на профилактичния трябва ли да ги правя и двете+микробиология?Досега на профилактичните са ми правили само кръвна картина и преглед в онкото.Отделно ходя на частно да се следя и там само преглед,ехограф и HPV.При отстранена шийка и матка положителен HPV миналата година.Та се чудя сега като отида на частното какво да искам.И това HPV почти на всички положително, та си мисля дали не го пишат положително,та да вземат още веднъж 110 лева след Силаута.

# 674
MagniM  изключително много ме интересува вашата история. Къде правихте операция, каква беше, кой лекар, колко струваше....Дали имате признаци на менопауза, проблеми с нспълняване?
Моля ви ако ви е възможно пишете ми на мейл tcveti_petrova@abv.bg
 Благодаря ви че се отзовахте!

Общи условия

Активация на акаунт