Хистеректомията - въпроси,отговори,коментари. тема 5

• 70 064
  • 745
  •   2
Отговори
# 675
Тази миома не може ли с хормони да се подтисне?
И 100% ли е за операция,не може ли да се следи,щом не нараства бързо?
По-добре още едно мнение от добър специалист,но като ги знам колко са добри...

Някак не мога с лека ръка да приема мнението на лекарите, знам че заради Ковид няма много болни по болниците, да не говорим, че хистеректомията е много скъпа клинична пътека. Нямам никакви оплаквания, изследванията ми са отлични. Притеснявам се и че ще настъпи по рано менопауза въпреки че ще оставят яйчниците. Никой лекар при който съм била не ми е предложил алтернатива. Всеки иска да си ползва робота Да Винчи, все пак е супер скъпа техника а доста време бяха спрени плановите операции.
Дано не съм права!
Ще се консултирам и с професор Костов от майчин дом и ще реша!
Много ви благодаря момичета, тук ме разбирате! Не какво толкова матката ти за какво ти е?
Бъдете здрави!

# 676
Моля ви ако ви е възможно пишете ми на мейл tcveti_petrova@abv.bg
 Благодаря ви че се отзовахте!
Писах Ви! Относно менопаузата, аз вече бях влязла в нея. Килограми започнах да качвам когато минах 45 години и минах на нисковъглехидратен режим. Свалих излишните и поддържах 58-60кг много преди да ме оперират. Към днешна дата съм пак толкова, нямам разлика в теглото. Но е много индивидуално. Мен не са ме мъчили особено и всички сиптоми свързани с менопауза. Имах промяна в циклите, ту по-чести, ту по-дълги. Малко ми беше по-топличко и до там. Simple Smile

# 677
  • Бургас
Tsvetkata,не с хирург,с гинеколог се консултирай.
Онколог и хирург знаят само да режат.

# 678
  • на морето
Здравейте, момичета. Утре ме изписват от болницата след коремна операция на миома и матка. Операцията мина добре,заздравява , имам много леки болки. Но имам една остра болка долу на свивката на десния крак от вътрешната страна,самата жила. Не мога да се засмея или изкашлям или да стана от леглото . Толкова силна и остра е, все едно ме режат с нож. Понякога даже като лежа по гръб, без да мърдам си ме боли и пари. Разбира се, че казах на доктора, огледа, поопипа и каза, че няма нищо видимо, че явно жилата там получава някакви спазми, може би от лежането на операционната маса и че ще отшуми. Но аз съм 8 дена в болницата и не отшумява. Взех да се притеснявам. Някой случвало ли му се е нещо такова?

# 679
Здравейте!
Къде ви оперираха?
Предполагам, че след почивка крака Ви ще почне да се оправя.
На мен ми предстои хистеректомия със запазване на яйчници.
Как върви възсрановяването Ви?

# 680
  • Бургас
Здравейте,аз съм на 38 години,преди около 10 години,на 29 бях,по повод ендометриоза ми махнаха матка,шийка на матка и двата яйчника,тотална хистеректомия.Бях до скоро с 56 процента ТЕЛК,50 за липса на яйчници,6 за липса на щитовидна жлеза,имам още улцерозен колит,астма и стенокардия,но днес получих решението на ТЕЛК,дават ми 0%,до онзи ден имах посткастрационен синдром,сега е изчезнал мистериозно.
Кажете ми,имам ли шанс ако обжалвам?
По специалността вече не ме вземат на работа и няма да ме вземат,защото се налага с тези заболявания (най-вече заради колита) да отсъствам много и да ползвам болнични.
Не знам направо...

# 681
  • на морето
Здравейте!
Къде ви оперираха?
Предполагам, че след почивка крака Ви ще почне да се оправя.
На мен ми предстои хистеректомия със запазване на яйчници.
Как върви възсрановяването Ви?
Здравейте! Оперираха се в Бургас при Д-р. Добрев. Днес ме изписаха. Добре се чувствам още от втория ден след операцията, като изключим тази болка в крака. От втория ден се раздвижих и постоянно обикалях коридора. Желая Ви успех и всичко ще бъде наред!

# 682
Здравейте,аз съм на 38 години,преди около 10 години,на 29 бях,по повод ендометриоза ми махнаха матка,шийка на матка и двата яйчника,тотална хистеректомия.Бях до скоро с 56 процента ТЕЛК,50 за липса на яйчници,6 за липса на щитовидна жлеза,имам още улцерозен колит,астма и стенокардия,но днес получих решението на ТЕЛК,дават ми 0%,до онзи ден имах посткастрационен синдром,сега е изчезнал мистериозно.
По специалността вече не ме вземат на работа и няма да ме вземат,защото се налага с тези заболявания (най-вече заради колита) да отсъствам много и да ползвам болнични.
Не знам направо...
Разбира се,че ще обжалваш.

# 683
  • Благоевград
Здравейте, момичета. Утре ме изписват от болницата след коремна операция на миома и матка. Операцията мина добре,заздравява , имам много леки болки. Но имам една остра болка долу на свивката на десния крак от вътрешната страна,самата жила. Не мога да се засмея или изкашлям или да стана от леглото . Толкова силна и остра е, все едно ме режат с нож. Понякога даже като лежа по гръб, без да мърдам си ме боли и пари. Разбира се, че казах на доктора, огледа, поопипа и каза, че няма нищо видимо, че явно жилата там получава някакви спазми, може би от лежането на операционната маса и че ще отшуми. Но аз съм 8 дена в болницата и не отшумява. Взех да се притеснявам. Някой случвало ли му се е нещо такова?

Имала ли сте дренаж там? Аз имах такива ужасни болки само че от ляво, защото дренажът беше опрял в нерв. Докторът го намести и силната болка изчезна. Повече от половин година имах остри спазми на болка там, които за щастие бяха краткотрайни за няколко секунди, като силно боцкане.

# 684
  • Бургас
Не знам направо...
Разбира се,че ще обжалваш.
Благодаря,но...дали ще има смисъл?
И ще трябва ли да се явявам на НЕЛК в София лично?
Аз съм от Бургас,доста ще ми е трудно придвижването до София,нямам кола,ще се наложи да ходя с влак...С автобус не може,няма тоалетна.
Другото тъпо е,че нон стоп съм на варени картофи,ориз,пиле.Не бива и глутен да ям.Няма как да си приготвям храна,а и ще трябва да платя нощувка в хотел...
Направо ме изприщва едно такова пътуване,много е трудно за човек с проблеми.Вероятно и някой ще трябва да има с мен,пак разходи...
Направо е ужасно всичко.
Ако бях добре и можех да си работя,никога нямаше да се унижавам и занимавам с такива простотии.

# 685
Лично се ходи.Виж таблицата на процентите и си подготви документи и си сметни процентите.То ние защото не ходим никъде,затова циганите вземат отвсякъде.Срока да пуснеш молба за обжалване е 14 дни.За София мога да ти кажа евтин хотел-65 лева на вечер,но не знам дали ще ти е близо,не знам къде е НЕЛК.Хотела е в района на Александровска.

# 686
  • Благоевград
Момичета, здравейте! Има ли случайно някоя от вас записан час за тази седмица при доцент Петър Марков? Аз имам за 28.10, но съм с болки и ще се радвам ако някоя иска да си разменим часовете, тъй като съм много притеснена.

# 687
  • Бургас
Ами...таблицата гледах,до 50 години дават 50% на жени с отстранени яйчници...
За астма 30%,за бронхиектазии 30%,явно някои документи не са ги признали ли,не знам.
Явно имат право да дадат 0%,пише,че операцията ми има давност 11 години...
Има и някакви правила непубликувани е Интернет...

# 688
  • на морето

Имала ли сте дренаж там? Аз имах такива ужасни болки само че от ляво, защото дренажът беше опрял в нерв. Докторът го намести и силната болка изчезна. Повече от половин година имах остри спазми на болка там, които за щастие бяха краткотрайни за няколко секунди, като силно боцкане.
Нямам дренаж. Не се е наложило изобщо да ми слагат.

# 689
  • варна
Здравейте момичета с риск да стана нахална днес говорихме с проф. Горчев как е минала операцията. Това което ми обясни че освен карцином а съм имала и тежка ендометриоза разпространена чак към дебелото черво и пикочния мехур със сраствания. Според думите му е изрязал всичко но ще говорим за хормонална терапия на контролен преглед чак след месец. Искам да знам дали тази ендометриоза може да се завърне пак и какво ще се случва оттук нататък. Уф стана много дълго трябваше ми време да свикна с диагноза рак сега и това за което не мога да намеря и много информация

Общи условия

Активация на акаунт