Хистеректомията - въпроси,отговори,коментари. тема 5

• 70 435
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Един месец след отстраняване на матката, заради множество миомни възли ми откриха гъбички.Предписаха ми Микомакс и Гино преварил.И ново 20 за паника, фоликул40/43, имам ли място за тревога
Та само преди месец са огледало яйчниците и са преценили, че са наред и са ги оставили

# 331
  • Благоевград
Здравейте и от мен, мисля, че не съм се записвала в тази тема, пишех в тази за цитонамазките. На кратко моята история - януари конизация, заради Ка ин ситу на биопсията, резултатът след това показа умеренодиференциран плоскоклетъчен карцином. Тъй като не съм раждала ми предложиха да запазят матка и яйчници, ако всичко изглежда добре като ме отворят. В крайна сметка така стана, махнаха само шийката и съединиха влагалище с матка и сложиха серклаж. Това беше март месец, имах проблеми с пишкането, няколко пъти правех хидронефрози и на двата бъбрека, сега имам малка чувствителност, но чак когато мехурът е  прекалено пълен. След операцията от страх да не получа лимфедем(махнати са 13 лимфни възли) носех 2 месеца компресионни чорапи. После стана много жега и спрях.Мислех, че всички е ок даже на море ходих, като не съм се пекла, все под чадър, слънцезащитен 50 фактор, но няколко дни след като се върнахме ми се поду дясната срамна устна и над нея, изкарах си акъла, докторът казва, че всичко е нормално... Отмина, но почнах пак да нося чорапите, без неделя когато съм си вкъщи. Обаче вчера левия крак високо горе се наду с 2,5см повече от другия и си изкарах акъла. Не знам какво да правя, само рева и се моля да не отека. Виждам, че Буболина е писала, че ходи на дренажни масажи, има ли и някоя друга от вас да сподели къде ходи, колко пъти в седмицата се правят, колко струват?

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 11:10 от MiaElpida

# 332
  • Резерват "Северозапад"
Здравейте отново, момичета!
Записвам се вече официално в темата като прясно оперирана и с премахната матка. След като ми откриха огромна миома, близо 13 см. и още множество по-малки, единственото решение се оказа в моя случай отворена операция и махането на матката. Яйчниците и шийката са запазени. Днес е петият ден и корема над разреза ми се изду и стърчи неприятно, но си спомням, че и при секциото беше подобно. Дано нещата бързо се нормализират.
Поздрави на всички вас, четях темата и много от нещата приемам по-спокойно, благодарение на вас bouquet!

# 333
Добре дошла в клуба Grinning

Аз днес имам годишнина от операцията. Фейсът ми показа спомен от миналата година - няколко приятелки с мъже и деца ми направиха изненада да ме посетят в болницата преди операцията. Един катун хора Joy, купон на празния паркинг си направихме и така ми повдигнаха духа, че влязох с бъзици да ме режат.

# 334
Аз отключих паническо разстройство, и от 4 седмици живея в ада.Страх ме е обсебил изцяло, не мога да спя, да се храня, отслабнах, треперя, потя се и си мисля, че
лекарите ме лъжат.Хистологията е ок, операцията и тя, тоя фоликул ме побърква.
Само си викам ми ако.....?!
И двамата лекари казаха, че е фоликул и пак не вярвам.Започнах с билки по съвет на единия, защото започнах лечение и за паническо разстройство и да овадея първо него, че Дуфастон допълнително натоварва нервната система
От почти месец, днес се чувствам що годе добре

# 335
  • Резерват "Северозапад"
Благодаря за посрещането Hug!
И мен лекичко ме гризе червейчето на съмнението какво точно са извадили, защото хистологията още не е излязла, но се успокоявам, че според доктора не е нищо тревожно.
Приемам нещата доста спокойно, защото тази ми е третата, най-тежка, операция само за една година. Преди това ми извадиха фиброаденом... тогава се бях побъркала какава ще е хистологията, после преди два месеца ми извадиха и жлъчката. Та май не ми останаха сили да се тревожа Mr. Green.

# 336
Ева, аз имам утре годишнина. Какъв ужас беше... не искам да си спомня.. ще паля свещи да не се повтаря. Късмет на всички, момичета !!

Добре дошла в клуба Grinning

Аз днес имам годишнина от операцията. Фейсът ми показа спомен от миналата година - няколко приятелки с мъже и деца ми направиха изненада да ме посетят в болницата преди операцията. Един катун хора Joy, купон на празния паркинг си направихме и така ми повдигнаха духа, че влязох с бъзици да ме режат.

# 337
През февруари стават 2 г. от моята операция - яйчници, матка, шийка. Шест месеца след нея се възстановявах, после още 7-8-9 месеца имах вълни и екстри от хормоналния шок и сега съм като тийнейджърка, на която още не й е дошъл цикъла. Нямам оплаквания. Но кг хвърчат. При вас как е с пълнеенето? Постоянно се наблюдавам и мъча да вземам мерки. Оплаквания и болежки откъм операцията нямам. Разреза е вертикален до над пъпа. Разбрах, че имало опастност от пролапс на органите в малкия таз. Аз промени освен пълнеенето не усещам.

# 338
unabella и моята операция е такава, само че с хоризонтален разрез. Аз вече почти 5 месеца след операцията съм на клименум. За сега освен горещи вълни друго няма и се чудя дали да продължавам да го пия 🤔 с фиброкистозна мастопатия съм.

# 339
unabella и моята операция е такава, само че с хоризонтален разрез. Аз вече почти 5 месеца след операцията съм на клименум. За сега освен горещи вълни друго няма и се чудя дали да продължавам да го пия 🤔 с фиброкистозна мастопатия съм.

Не съм пила никакви лекарства, противопоказно е при мен. Но и да не беше пак не бих пила, защото не е имало нужда. Хормоните на хапчета се приемат само в краен случай, не са безвредни. Бях с мастопатия и още съм, но нещата се успокояват. По-скоро следя калций, магнезий, холестерол. И в сексуално отношение не е по-различно от преди (макар тук да има немалко последствие)
Не е толкова страшна хистеректомията, според мен. Подуване на корема си имам, в долната част особено. Тежко в никакъв случай не трябва да се вдига. За сега по коса и кожа промени не виждам.

# 340
До колко килограма може да се вдига?

# 341
Ми то е различно. Някои май дори не вдигат. За 2 г. с всичките му варирания - в момента съм около 5-6 кг. нагоре. И това с постоянно внимаване какво ям.

# 342
За различни неща май говорите Grinning
Буболина, повечето лекари казват да не вдигаме тежести над 1,5 - 2 кг. Но... Нали знаеш, една прахосмукачка тежи повече. Аз вече не си вдигам децата и това много ме мъчи. За малкия ми е тъжно, че не трябва да го вдигам, дъщеря ми вече е почти колкото мен.

# 343
Тя само дамската чанта тежи 1- 2 кг.Аз като съм питала гинеколога ми казва "колкото да не ти тежи на тебе" и не мога да преценя.Искам ясен отговор 2,5,10кг,ама няма кой да ми отговори.

# 344
Аааа за тези кг ли ? 😅Вдигам докато ми натежи. Не може да е 1-2 кг,  Пазарувам и мъкна примерно 2 торби, но не бих казала, че ми тежат, да кажем по 3 кг всяка.

Общи условия

Активация на акаунт