Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 5

• 60 929
  • 822
  •   1
Отговори
# 105
Докладвам и аз. Снощи започнах с Аирол. Смесих по-малко от 1/2 грахово зърно с крем Xeracalm на Авен, който е силно хидратиращ. Около очите не сложих. Събудих се много рано и се намазах пак с крема, без да слагам Аирол, за всеки случай.

# 106
Ползвам основно Бепантенол крем за лице, Авино с овес и Юсерин с 5% урея - има няколко варианта на продукта - всичките са добри.
От време на време ползвам прост вазелин (за шията, не за лицето), ако имам раздразнение и от време на време дефламол пак ако имам раздразнени участъци.
Спрях да експериментирам с кремове. Уморих се и не виждам някаква значителна разлика. Тежките и мазни ми хидратират добре, но порите ми започват да изглеждат по-големи. За това спрях и маслата. Гореизброените са ми напълно достатъчни и цената им е смешна.

zigizagi, аирола само вечер!!! През деня слънцезащита. Остави си няколко дни между мазанията да видиш как ти се отразява. Ефектът е със забавено действие. Ако се намажеш няколко вечери подред, ще плачеш после, 100% е сигурно. Simple Smile Бавно го карай, поне 3 дни между мазанията в началото докато разбереш как го понасяш.

# 107
Да, само вечер, сутринта се намазах само с хидратиращия. Веднъж седмично ще слагам Аирол, защото имам много тънка кожа  и трябва да внимавам.

# 108
Здравейте, някой може ли да ми каже Aknelyze жълт цвят ли е? За самия крем питам?

# 109
Жълт е, да.

# 110
Жълт е и по-мазен от Айрол.

# 111
Благодаря за отговорите!
Сложих си малко върху ръката, за да видя консистенцията, мазен е да, аз Аирол по-принцип не го харесвам.
Тази вечер ще го пробвам, само да не съжаля после, в момента кожата ми е в много добро състояние, гладка без несъвършенства.

# 112
Ако за пръв път ползваш трет и започваш с най-високият процент, подготви се за сухота и лющене. Най-добре сложи минимално количество и не повече от веднъж седмично първите няколко пъти, после според както прецениш.

# 113
Да, ще сложа съвсем малко ще комбинирам с друг хидратиращ крем.Задължително ще започна с веднъж на седмица, да видим как ще реагира кожата.

# 114
Не знам в коя тема да попитам, а тук разбирате от киселини, затова ще си задам въпроса при вас. Иска ми се да използвам серум с млечна киселина или някакво измивно с млечна киселина, но да е активната съставка и да е с изчистен състав. Много малко продукти намирам с търсенето си и с не особено хубав състав, като например денат. алкохол на предни позиции. Предполагам, че директно само мл. киселина не може да се използва или ако да, как? Можете ли да ми препоръчате някой продукт, който се купува от магазините тук? Искам съвсем леко да почиства, не за излющване, а за леко и редовно почистване.

# 115
The Ordinary  Peace
Доста съм доволна от млечната им киселина. Вече не я ползвам де, но продуктът е хубав (имат две различни концентрации).
За измиващо не съм сигурна, че ще намериш нещо което да е ефективто. Киселините в измиващ продукт са малко сложни, защото за да е активна киселлината трябва да е в разтвор со пределено рН.

# 116
Не знам в коя тема да попитам, а тук разбирате от киселини, затова ще си задам въпроса при вас. Иска ми се да използвам серум с млечна киселина или някакво измивно с млечна киселина, но да е активната съставка и да е с изчистен състав. Много малко продукти намирам с търсенето си и с не особено хубав състав, като например денат. алкохол на предни позиции. Предполагам, че директно само мл. киселина не може да се използва или ако да, как? Можете ли да ми препоръчате някой продукт, който се купува от магазините тук? Искам съвсем леко да почиства, не за излющване, а за леко и редовно почистване.

https://www.neostrata.com/product/neostrata+clarifying+cleanser.do

Този измивен гел е такъв,много нежно и щадящо,без сапуни и изсушаване.Няма млечна киселина,но и другите в състава си вършат чудесно работата на киселини.

# 117
  • в белята
Здравейте,
Да попитам удачно ли е да се ползва турския ретинол за околоочен контур?Аз искам да боря едни бръчици около очите и една челото .И да попитам след това дали е удачно да слагам на Bioderma Matricium ?

# 118
Не знам кой е турският ретинол. Може би имаш предвид турският Акнелиз - третиноин 0,1%?
По принцип може, но само ако си ползвала 0,1%, адаптирала си се и нямаш проблем да използваш върху останалата част от лицето. Иначе е прекалено рисковано според мен.

# 119
След 10м ползванв на трет ,Оните около очи,нос ,брадичка реагират мн.силно.
Започнах да вкарвам 1% Акнелиз и мн ми опъва около очите.

Общи условия

Активация на акаунт