Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 5

• 60 903
  • 822
  •   1
Отговори
# 90
Попаднах на едно интересно видео
С две думи:
1. След 48 седмици ползване на трет 0,025% и 0,1% разликата в ефективността върху фотостареенето на кожата, при двете изследвани групи е незначителна (не става ясно колко честа е била апликацията, вероятно веднъж дневно), а разликата в проявата на странични ефекти - значителна.
2. При използването на 0,05% трет при хора от бялата раса, при ежедневна апликация, в рамките на 6 месеца, не се наблюдава значителен ефект, но се наблюдава значителен ефект след 12 месечно ежедневно използване на препарата.

# 91
Т. е.  няма значение колко процента третиноин ползваш, стига да е непрекъснато и да нямаш тежки странични ефекти. Аз днес се събудих с белещи се клепачи и брадичка. На 0,1 съм.

# 92
Да, в дългосрочен план, нямало значителна разлика в резултатите.

# 93
От това, което прочетох достигнах до извода, че по-лесно се приема от кожата, когато след Третиноина се постави друг продукт за грижа. Аз лично ще започна много плавно и постепенно.
Въпроса ми е има ли допълнително омазняване на кожата, защото и това прочетох. Аз съм го ползвала преди 5г. някъде, но тогава кожата ми беше друга, а и не бях търпелива и настоятелна за да продължа и да видя евентуални резултати.

# 94
В какъв смисъл допълнително омазняване? Дали трета предизвиква омазняване или?
Кремът/гелът предизвиква изсушаване на кожата особено в началото. Някои дами се оплакват от липса на регулация на омазняването, но това е по-скоро изключение.

# 95
Т. е.  няма значение колко процента третиноин ползваш, стига да е непрекъснато и да нямаш тежки странични ефекти. Аз днес се събудих с белещи се клепачи и брадичка. На 0,1 съм.

на Airol съм от близо 1,5г. Но с прекъсвания. Лятото много го намалях. Заради лющенето и непрекъснатото белене на кожата/дължащи се на немазане с хидратиращ крем след аирол/ съм правила прекъсвания също. Вдлъбнатите ми белези със сигурност са почти заличени.
Дерматоложката ми каза да мажа цялото лице с тънък слой аирол, вкл. околоочнич контур/за антиейдж ефркт-на 29г съм в момента/. След това обаче задължително хидратация.В седмицата да правя почивка два дни. Ако имам пъпки по гърба - само пъпките мажа с аирол.
Сега съм на принципа почиствам добре лицето от грим и слагам аирол. Чакам около 1час и после слагам серум или крем + околоочен. Лющенето го няма! Дано и възпалението намалее. Но щом избледняват белезите, има надежда Simple Smile
п.с. включих и ефаклар сутрин и вечер вместо аирол Simple Smile

Редактирах малки детайли, за да е по конкретен текста

Последна редакция: ср, 09 яну 2019, 20:03 от Анонимен

# 96
Да, точно дали предизвиква допълнително омазняване на кожата? Срещнах такива мнения в нета, някои споделят, че сутрините след използването на крема/гела, кожата им е допълнително омазнена. Макар, че няма логика в това, нали изсушаването и беленето е един от неприятните ефекти на Ретина.

# 97
Да, точно дали предизвиква допълнително омазняване на кожата? Срещнах такива мнения в нета, някои споделят, че сутрините след използването на крема/гела, кожата им е допълнително омазнена. Макар, че няма логика в това, нали изсушаването и беленето е един от неприятните ефекти на Ретина.
Възможно е при някои да предизвиква, но смятам че не е от самия трет, а от друг продукт, който ползват. Възможно е да има и от трет де, но това ще са някакви супер редки случаи. При мен няма такъв ефект. Третиноина регулира значително омазняването. Понякога се събуждам с леко омазнена кожа, но това се случва, само ако съм сложила някакъв крем отгоре предната вечер и само в Т зоната. Омазняването е леко и даже предпочитам така, отколкото сухо. Понякога, особено когато ползвам гел формата, сутрин се будя с опънато от сухота лице. Често се случва дори с крем отгоре, сутрин да ми е сухо в някои участъци.
В общи линии, когато се събудя с омазняване, то е по-скоро хидратиращо усещане, отколкото гадно мазно.
Пробваш различни варианти и избираш оптималния за теб.

# 98
Аз предпочитам да ми е мазно,отколкото да опъва.При мен трета не регулира омазняването? затова спрях да мажа нос,около уста и брадичка.Причиняваше ми много белене и дискомфорт.
Около очите понякога имам засушаване, затова мацвам мн.малко.От 1% много ми опъва там.
Правя си по 1-2 дни почивки седмично, 1-2 пъти седмично мацвам 1% ,иначе съм си на 0,5.Така от март,мин.година, с малки прекъсвания лятото.

# 99
момичета незнам къде да питам ,моля за малко помощ къде мога да намеря инфо за PHA и AHA  намерих някаква информация, но неможах да разбера дали могат да се прилагат едновременно върху лицето например едното през деня другото за през нощта?

# 100
Аз без проблем мажа трет вече. Половин година бях на 0,05% и вече една година 0,1%.
От време на време ми се позасушава повече кожата, но като цяло ми е нормална с по-сухи участъци (бузи и около очи). Нямам особено белене когато хидратирам добре. Единствените участъци, в които понякога имам люспички е около устата. Мажа около очите, включително и горен клепач. Нямам вече чувствителност - това усещане като изгорено от слънцето.
С шията имам още затруднения, макар че вече е доста по-поносимо. Раздразнението се получава все още основно в долната част, към ключиците. Проявява се със сърбеж, зачервяване и след като започне да завяхва, сухота.

Не виждам вече някаква значителна положителна промяна, но няма и влошаване в състоянието. Мисля, че това ще е максималното, което мога да постигна. Единственият положителен ефект, който продължава да присъства и който виждам е, избледняването на пигментните петна. Вече само аз си ги виждам и продължават да избледняват.
Няма подобрение на видимите кръвоносни съдове, няма и влошаване. Няма и новопоявили се.

peppermint, за киселини ли говориш?

# 101
На мен чудесно ми се отразява трета като цяло.Лицето ми е свежо, с подобрен тургор,цвят и общо състояние.Изглежда стегнато, а с грим просто перфектно!
Също съм на мнение,че по-добре няма да стане,но съм доволна да задържам така максимално дълго.
Вече започнах да слагам филъри тук-таме и много си се харесвам. На 42 ставам тази година.

# 102
  • гр.Видин
Т. е.  няма значение колко процента третиноин ползваш, стига да е непрекъснато и да нямаш тежки странични ефекти. Аз днес се събудих с белещи се клепачи и брадичка. На 0,1 съм.

на Airol съм повече от близо 1,5г. Но с прекъсвания. Лятото много го намалях. Заради лющенето и непрекъснатото белене на кожата, съм правила прекъсвания също. Вдлъбнатите ми белези със сигурност са почти заличени.
Дерматоложката ми каза да мажа цялото лице с тънък слой аирол, вкл. околоочнич контур/за антиейдж ефркт-на 29г съм в момента/. След това обаче задължително хидратация.В седмицата да правя почивка два дни. Ако имам пъпки по гърба - само пъпките мажа с аирол.
Сега съм на принципа почиствам добре лицето от грим и слагам аирол. Чакам около 1час и после слагам сериум или крем + околоочен. Лющенето го няма! Дано и възпалението намалее. Но щом избледняват белезите, има надежда Simple Smile
п.с. включих и ефаклар сутрин и вечер Simple Smile
Какво количество слагаш? С количество колкото грахово зърно едва ли може да се намаже цялото лице с тънък слой.

# 103

на Airol съм повече от близо 1,5г. Но с прекъсвания. Лятото много го намалях. Заради лющенето и непрекъснатото белене на кожата, съм правила прекъсвания също. Вдлъбнатите ми белези със сигурност са почти заличени.
Сега съм на принципа почиствам добре лицето от грим и слагам аирол. Чакам около 1час и после слагам сериум или крем + околоочен. Лющенето го няма! Дано и възпалението намалее. Но щом избледняват белезите, има надежда Simple Smile
п.с. включих и ефаклар сутрин и вечер Simple Smile
Какво количество слагаш? С количество колкото грахово зърно едва ли може да се намаже цялото лице с тънък слой.

R_penkova , с Airol е малко трудно да преценя количеството. Трудно се размазва. Много ми е сух и труден за прецизно и равномерно разнасяне. Със сигурност за цялото лице слагам повече грахово зърно. Инстинктивно наслоявам повече на възпаленията и белезите...

# 104
Миоки,с какво хидратираш?Дай препоръки за хидратация след трета?

Общи условия

Активация на акаунт