Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 5

• 60 892
  • 822
  •   1
Отговори
# 75
Аз в момента съм така: мия се, слагам лек крем и след като попие, мажа трет. След около половин-един час слагам овлажняващ крем отгоре.
Преди мажех трет само, имало е периоди трет и крем след това, без крем преди. Пробвай как ще ти е най-добре. Не съм забелязала разлика в ефективността при нито една от комбинациите.

# 76
Момичета, чета ви от известно време и се чудя дали положителният ефект надвишава неприятните изживявания, беленето ,зачервяването на кожата и тн? Моята кожа е суха и чувствителна, и направо ме хваща страх да си правя експерименти като чета за неприятните ефекти...

# 77
Аз имах доста и дълги неприятни ефекти от трета и сега постъпвам така: нанасям всичката си грижа за лице и веднага след това трет, като избягвам зоната на брадичката,над горна устна,носа.
Беленето спря, обривите също.Поне 2 дни седмично правя почивка без трет, като още съм на 0,5%.
Има голяма полза от трета на моята кожа, в момента сияе,бях пускала снимки наскоро в темата.

Последна редакция: сб, 05 яну 2019, 22:58 от ДХ3

# 78
При мен ползите многократно надхвърлят негативите.
Моята кожа беше обаче мазна в Т зоната, нормална около очите и не чувствителна. Под нечувствителна имам предвид, не се зачервяваше лесно и след третиране се успокояваше бързо. Никога не съм имала кожни проблеми от сорта на обриви, сухота, лишеи, екземи и т.н. нито съм изпитвала чувство на суха кожа нито на лицето, нито по тялото.
Някои реагират много добре на препарата, други не толкова. Докато не опиташ, няма да разбереш със сигурност. Ако може да се снабдиш с 0,025% би било по-добре щом имаш притеснения или да слагаш по съвсем малко или пък да го смесваш с равни части обикновен хидратиращ крем. Тоест общото количество крем и трет да е с размерът на грахово зърно и с тази смес да мажеш цялото лице.

# 79
Дали би било добра комбинация с корейска козметика да се ползва Аирол във вечерната рутина? А с натурални масла -арган да речем? Някой експериментирал ли е?

# 80
  • Бургас
Дали би било добра комбинация с корейска козметика да се ползва Аирол във вечерната рутина? А с натурални масла -арган да речем? Някой експериментирал ли е?

От няколко месеца ползвам почти само корейска козметика и трета ми се вписва идеално вечер, освен това вече няма раздразнение и белене от него. Мисля да пробвам отново да мина на 0,1%, имам з тубички Акнелиз, но така и не можах да ги включа преди, защото кожата ми реагира с много белене. Аз получавам зачервяване само по деколтето, там така и не мога да се справя с трета. Лицето и шията само се белят, но и това е доста неприятно, гримът ми колкото и да е лек изглежда ужасно на белеща се кожа. С корейската козметика и рутина се справих с няколко пигменти петна и се надявам да мина по-леко и на по-високия процент трет, заради засилената хидратация.

# 81
Елария, може ли да споделиш малко по-подробно кое и в какъв ред ползваш?

# 82
И аз исках да попитам за начините за снабдяване. Една приятелка ми беше казала, че си е купувала от Италия, ще я разпитам утре как се казва и каква концентрация е.

# 83
  • Бургас
Елария, може ли да споделиш малко по-подробно кое и в какъв ред ползваш?

Вечер правя двойно почистване (масло и после пяна), следва тоник с ниско Рн (ETUDE HOUSE Soonjung pH5.5 Relief Toner), след него Аирол, изчаквам 15-20 мин. и продължавам с есенция COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence, след нея ETUDE House One Day One Drop Real Ampoule Centella и Isntree Hyaluronic Acid Moist Cream. През вечер, две след крема добавям ARITAUM Fresh Power Essence Pouch Pack или мезо маската на Филорга. Нея я довършвам и няма да я подновя, ползвах няколко опаковки и в началота ефекта наистина беше уау, но после не. Една или две вечери седмично пропускам трета и правя ударна хидратация с маска с измиване, следвана от всички стъпки и шийт маска.
Така кожата ми не се бели, забелязвам обаче след година ползване на трет 0,05%, че линиите под очите ми не са променени. Не се задълбочават, но е не намаляват. Аз нямам други бръчки и очаквах тези да се изгладят или поне да намалеят, поне това пишат повечето потребители на третиноин, но при мен няма този ефект. Та сега се чудя дали има смисъл да продължавам, въпреки, че и да ги стопирам не е малко предвид възрастта...

# 84
Може да се поръча онлайн от тук. Доставката е малко солена обаче. Сайтът е изпробван, поръчвала съм два пъти и всичко е било точ. Няма митници и допълнитечни такси за ЕС.
Ако търсите евтин вариант, най-изгодно е ако някой ходи до Турция за 0,1% - около 10лв за тубичка и до Гърция за 0,05% Airol за 3 евро тубичката.

Елария, правила ли си си снимки са зравнение?

# 85
Приятелката ми каза, че италианското е Tretinoina same, 0,05%.

# 86
15 евро някъде беше когато последно аз поръчвах преди около година. Гледам, че са вдигнали цените на кремчетата с по 2 евро, та може и доставката да е мръднала, но надали с много.

# 87
Намерих Airol в базар.бг и си поръчах.

# 88
Аз пък намерих Aknelyse,но се притеснявам да не ми е много силен,най-много се притеснявам да не ми излезнат много пъпки,кожата ми е склонна към проблеми.

# 89
Възможно е да започнат да ти излизат малко повече пъпки в началото, но този проблем бързо отшумява, особено ако не пипаш пъпките, дори да са с връх. Ще изчезнат без да оставят белези.

Като цяло това е моят опит с пъпки и трет - никакво пипане. Дори да направят връх, той изчезва за 1 нощ и пъпката се прибира без последствия за 2-3-4 дни. Пипне ли се /стискане, пробиване с игла и т.н интервенции/, оставя белег поне за няколко седмици.

За силата на Акнелиз не мога да кажа, субективно е. Някои могат да започнат директно на 0,1%, други не, трети никога не успяват да вдигнат дозата. Докато не пробваш, няма да разбереш.

Общи условия

Активация на акаунт