Лято в Албена 2019 г.

• 58 626
  • 755
  •   1
Отговори
# 705
  • В.Търново
Обадих се сега на националния телефон на Албена АД и попитах дали настаняването става в 15ч, отговориха ми, че условията им за настаняване са от 14ч, а освобождаването от 11ч.

Погледнах и в сайта им, коригирано е, наистина настаняването е след 14ч, а не както по-рано от 15ч.

Последна редакция: вт, 05 ное 2019, 15:39 от rusalka1

# 706
  • София
Досега винаги сме се настанявали след 14 ч. (понякога и по-рано), а отскоро напускането е от 11, вместо от 12 ч.
Сега, ако ми кажете, че и настаняването - рано или късно, ако не сега, ще почне от 15-16 ч......
Дай направо настаняване след 22 ч. и напускане преди 06.00 ч.? Българската лакомия май граници няма, а?

# 707
Освобождаването е ДО 11ч., а не от

"Настаняване след 14:00 ч. (програмата започва с обяд)
Освобождаване до 11:00 ч. (програмата завършва със закуска)"

# 708
Какъв обяд в 14 часа? Той тогава ресторантът не работи.

# 709
Какъв обяд в 14 часа? Той тогава ресторантът не работи.
Обядът е до 14:30.

# 710
Имах предвид ако трябва да се настаниш СЛЕД 14 часа, много трудно ще се вредиш за 30 минути за обяд, например при бързане отиваш в 14,15 и за 15 минути се предполага че тр. да обядваш, малко не ми звучи ваканционно. Вариант е ако всички отидат преди 14, оставят багаж и отидат да обядват и след това се настаняват, но пък има ли възможност за подобно нещо от всички предвидени за деня?

# 711
С тези часове за настаняване от тази година така се получава. Ние отидохме в хотела към 12ч. , на рецепция ни казаха че настаняването е от 14ч. и тогава ще дадат стаята. Но сложиха гривните и казаха че започваме с обяд. Учудих се защото досега винаги се започваше с вечеря и завършваше с обяд. / Но пък в различни хотели се е получавало различно.- някой път дават стаята и по-рано и обяд сме ползвали, друг път само стаята, а гривните в 14ч., зависи от хората на рецепция.
Та тази година попитах момчето на рецепция защо така са решили и къде го пише, то го пишело на сайта, но аз нали си знам от години как е и не съм чела. Тогава го попитах ако хората дойдат след 14ч тъй като знаят че тогава е настаняването и няма да ползват обяда, а последния ден завършват със закуска? Той измънка ...ами да...
Но при напускане / друг беше на рецепция/ чух да говорят с хора които си отиваха, но им казаха че им се полагал обяд, тъй като били пристигнали по-късно. Така че нищо не се знае както винаги, това все пак е Албена...

# 712
Ние също започнахме с вечеря и завършихме с обяд. Предадохме ключовете преди единадесет, но гривните ни махнаха към 12-30

# 713
  • БГ
С тези часове за настаняване от тази година така се получава. Ние отидохме в хотела към 12ч. , на рецепция ни казаха че настаняването е от 14ч. и тогава ще дадат стаята. Но сложиха гривните и казаха че започваме с обяд. Учудих се защото досега винаги се започваше с вечеря и завършваше с обяд.

Същото се случи и при нас, сложиха ни гривните и ни поканиха да ползваме всичко - храна, напитки, басейн, плаж. Настанихме се след 14ч в стаята.
В деня на заминаване предадохме ключовете още в 10ч, предстоеше ни път към хотел на юг, оставиха ни гривните, обаче, ако решим да ползваме още нещо преди напускане на комплекса.

За басейна на Амелия - останах с впечатление, че ще е нов, построен на полянката с изглед към ресторанта на Малибу.

# 714
Според мен като гледам макетните снимки на новия хотел Амелия, който може би сега го строят, басейна ще е на покрива.

# 715
Около Амелия и преди си беше мега презастроено, не си представям този просторен "инфинити" басейн с гледка къде може да бъде ситуиран освен на покрива. Освен да се жертва някой тенис корт, обаче и те не са съвсем до хотела.

# 716
  • БГ
На втората снимка е моето предположение за басейн, а този на покрива е отделно.

Хотел ”Амелия” се намира в долна зона на к. к. Албена. През 2012-13 г. бе извършена реконструкция на част от хотела като бе изградено ново фоайе на мястото на старото, а над него бяха построени 40 нови хотелски стаи.

С настоящия проект продължава реконструкцията и модернизацията на хотела като се събарят двата стари хотелски сектора и на тяхно място се изграждат нови хотелски стаи, отговарящи на по-висок стандарт.

Запазва се терасовидния характер на етажите в източното крило на хотелския сектор.

Западното крило на сектора с едностранно застроен коридор е без терасовидни отстъпи. От южната страна има връзка с прилежащия открит басейн. Двете най-източни оси са освободени за проходи с цел осигуряване на пешеходна връзка от централната алея към морето и обратно. Следващите седем етажа са изцяло хотелски.

Покривът е оформен като тераса с открит басейн с преливен ръб и за целта е предвиден междинен технически етаж, в който ще бъдат разположени обслужващите басейна помещения.

Изграждат се и ново стълбище и нови пътнически асансьори.

На ниво трети хотелски етаж в западния край на коридора се реализира връзка с търговската зала на р-т „Амелия“, разположен на калкан с хотела.

Брой стаи : 102 нови търговски единици

Двойни стаи: 84бр

Хотелско студио: 18бр.

# 717
  • София
Аз пък четох, разглеждах и съвсем се обърках. Моля за помощ. В ценовата ни ккатегория и желанието за първа/втора линия хотел влизат Гергана, Боряна, Калиакра маре, Сенди бийч, Малибу и Лагуните. Имаме дете на 6 г.  Кой да избера?

# 718
  • Русе
Аз пък четох, разглеждах и съвсем се обърках. Моля за помощ. В ценовата ни ккатегория и желанието за първа/втора линия хотел влизат Гергана, Боряна, Калиакра маре, Сенди бийч, Малибу и Лагуните. Имаме дете на 6 г.  Кой да избера?

Аз бих Ви препоръчала Лагуна Бийч!  От 2014 година Лагуна бийч 4* е клубен френски хотел под марката TUI FRANCE CLUB LOOKEA. Аз съм много доволна от високото качество на обслужване, храна, напитки и т.н., като като единствения минус според мен е, че анимацията е на френски и детенцето ви няма да разбира аниматорите. В Калиакра маре миналото лято бяха приятели, които разказаха доста положителни неща за хотела след реновацията му.

# 719
  • В.Търново
Каква е анимацията, храната, почистването в хотел Боряна и Калиакра Дел Маре? Кой е по-добрият? Държа този път на гледка към морето, а в стария Добротица това не е сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт