Лято в Албена 2019 г.

• 58 925
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
  • Русе
А някой има ли отзиви за Орхидеите?

# 556
  • БГ

Какво по-точно ви интересува?

# 557
Онзи ден се разхождахме там и видях, че и Магнолиите, и Орхидеите са пълни почти само с румънци.

# 558
Там където стъпи румънец става страшно, а са плъзнали и по южното черноморие. Вече няма да ходя на ол инклузив специално за да не ги срещам.

# 559
  • Русе

Ами до сега не сме отсядали там и ме интересува почти всичко. Основно как е храната, стават ли големи опашки в ресторанта и има ли достатъчно шезлонги при басейните. За румънците ми стана ясно, че и там за съжаление  са мнозинство.

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 10:43 от bubanka

# 560
  • БГ
Скрит текст:

Ами до сега не сме отсядали там и ме интересува почти всичко. Основно как е храната, стават ли големи опашки в ресторанта и има ли достатъчно шезлонги при басейните. За румънците ми стана ясно, че и там за съжаление  са мнозинство.

Миналата година бяхме в Орхидея, стаята беше добре, даже имахме изглед море. Не сме имали проблем с опашки в ресторанта, намиране на посуда, храна, стомашни неразположения. Храната обаче не е като в добрите 3* хотели, има какво да се яде, но е по-обикновено приготвено и без екстри. На закуска миналата година освен обичайната елда имаше мюсли, повече плодове, разнообразие от салами, кекс, козунак, сладки. Следобед предлагаха гофрети, сега - не. Вечер палеха барбекю, правеха пици по избор, тази година - не. Възможно е големите разлики да са заради различните периоди - миналата бяхме в пик, сега - висок?!
Басейн не сме ползвали, нямам наблюдение за шезлонги, но ми се струват много малко, около 30-40 броя. На плажът проблем с чадър и шезлонги също не сме имали, но ние не търсим първа линия, предпочитаме страничен, не в карето, заобиколени отвсякъде.
Локацията на хотелът, в близост до ескалатора е плюс, стига последния да не се разваля често. Монтираха тенти на площадките, свързващи трите нива на ескалатора, така че поне да има междинни сенки.
Незнам дали са сменили управителя на хотела, но и да не са трудно се смогва с управлението на 3 хотела - Орхидея, Орхидея парк и Вили Магнолия. Момчето се стараеше, но ...

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 10:43 от bubanka

# 561
  • Велико Търново
В Албена не бях ходила от 30 г. Преди 10 дни се върнахме от Орхидея. Улучихме действително ПИК сезона. Големи опашки за храна. Сутрин ходехме по рано и беше по спокойно. Обед и вечер гледахме да отидем по-късно но опашките не намаляваха.  Това не ми хареса. Храната според мен беше нискокачествена. Обед и вечер имаше пилешки крилца в различни варианти. Нищо по интересно не видях. Последния ден имаше миди натюр. Не бяха добре почистени, но явно е нормално. По басейните хавлиите стояха денонощно по шезлонгите за да си пазят места. Така беше и на плажа. Затова си носехме чадър и бяхме на свободната зона на първа линия. За мен тази шумотевица ми дойде в повече. На децата им хареса. Стаите се чистеха всеки ден, за седем дни един път смениха кърпите, а спалното бельо не.

# 562
Кърпите се сменят ако да оставени на земята

# 563
  • Велико Търново
Кърпите се сменят ако да оставени на земята
Кърпите е нормално на три дни да се сненят, но чаршафите да не се сменят за седем дни не е нормално според изискванията за тризвездните хотели.

# 564
  • Варна
В Албена не бях ходила от 30 г. Преди 10 дни се върнахме от Орхидея. Улучихме действително ПИК сезона. Големи опашки за храна. Сутрин ходехме по рано и беше по спокойно. Обед и вечер гледахме да отидем по-късно но опашките не намаляваха.  Това не ми хареса. Храната според мен беше нискокачествена. Обед и вечер имаше пилешки крилца в различни варианти. Нищо по интересно не видях. Последния ден имаше миди натюр. Не бяха добре почистени, но явно е нормално. По басейните хавлиите стояха денонощно по шезлонгите за да си пазят места. Така беше и на плажа. Затова си носехме чадър и бяхме на свободната зона на първа линия. За мен тази шумотевица ми дойде в повече. На децата им хареса. Стаите се чистеха всеки ден, за седем дни един път смениха кърпите, а спалното бельо не.
Е за толкова пари, толкова дават, то затова е и по-евтино да се почива на Албена. Заради евтиното се пълни с хора, а и няма как да предложат много екстри за малко пари. В смисъл, за каквото плащаш, това и получаваш. Като искате по-високо ниво, има и по-скъпи места за почивка, а Албена си е по-народен тип курорт.

# 565
MariaNova
можеш ли да осмислиш написаното?

# 566
  • Велико Търново
Тези пари, които ги дадох щях да ги дам същите за частно хотелче в някой друг курорт и да си поръчвам храна каквато искам и където искам. Досега така сме ходили и от догодина пак така. Албена е хубаво място, но четиризвездните хотели са ми скъпи. А тризвездните ... - казах си мнението вече.

# 567
Мдам...Албена евтина... кога това? Беше то. Преди 7-8 години. Сега си е секира. Без да е променено нищо, цените са доста по-нагоре.

# 568
Ами да бе, то Албена си е почти като Китен. От народен по-народен. То 1500 - 2000 лв. за седмица пари ли са та и чаршафи да ти сменят. Направо нямам думи. То верно че звездите и парите в България нямат значение, но това изказване е върхът.

# 569
  • Варна
Добре де, не е най-евтиния курорт, но все пак Албена си е курорт средно ниво и до към евтино. Има къде по-високи нива, да не цитирам различни имена, но например Мирамар на Обзор и една камара други хотели са значително по-висок клас. Няма как да се очаква за по-ниските цени на Албена да получите същото като в по-високия клас. А за цените преди 7-8г., ами тогава всички цени бяха на друго ниво, за това време има значителна инфлация на всичко, не само на цените за почивка.

Общи условия

Активация на акаунт