Лято в Албена 2019 г.

• 58 913
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
  • Велико Търново
Ами да бе, то Албена си е почти като Китен. От народен по-народен. То 1500 - 2000 лв. за седмица пари ли са та и чаршафи да ти сменят. Направо нямам думи. То верно че звездите и парите в България нямат значение, но това изказване е върхът.

Не те разбрах???

# 571
Беше ирония за "народния" курорт. Възмутена съм как се оправдава лошата услуга с това, че си платил малко , въпреки че си има стандарти за звездите с които се кичат. А че има и по- скъпи места разбира се. Но и Албена не е никак евтин курорт.

# 572
  • София
МариНова глупости пишеш, ама пълни. Мирамар в Обзор се води топ хотел в Обзор, а ценово е малко по-скъп (ок де - с ок. 30% ) от Орхидея, в който е била потребителката, и Който Орхидея се намира на майната си райна от плажа на Албена.
Хайде сега виж цените в Албена на първа линия, особено на Маритим Парадайз Блу, и пак да говорим еввтин ли е Албена.
Освен това, много ми е  е странно, че в Орхидея не са сменяли кърпите всеки ден, за мен камериерките са бой. Тази година, а и всички предишни, в Гергана напр., кърпи се сменят Всеки ден, без значение никакво дали са на земята и на закачалката. Извинявайте, на море сме, въргаля ме се по пясъци, води, басейни, шезлонги... не сме на планина. Отделно, чаршафите се сменят на всеки 3 дни! Или е имало проблем с камериерките или сериозно трябва да се начука канчето на Орхидея. Цената е достатъчно висока, че освен - както разбрахме, не особено добрия AI, да поддържат изрядна хигиена всеки ден! Аз лично бих писал в книгата на хотела и съответно бих раздал, където мога отзиви.

В заключение, Албена е един от скъпите, зелени и готини курорти в България и въобще не може да се сравнява с оная гмеч в село Обзор.

# 573
Кърпите се сменят ако да оставени на земята

Малко е рисково, защото може да не мине камериерката. Случвало ми се е да си ги заваря на земята, и тръгвам да издирвам кой ще ми даде чисти кърпи.

# 574
  • Велико Търново
Кърпите се сменят ако да оставени на земята

Малко е рисково, защото може да не мине камериерката. Случвало ми се е да си ги заваря на земята, и тръгвам да издирвам кой ще ми даде чисти кърпи.
О, и това го имаше. В един ден не бяха минали изобщо, а в друг камериерката реши да изхвърли кошчето в 15.00 ч. , когато децата спяха. Ми, върнах я.

# 575
Относно хавлиите - има хотели където в описанието на услугите които предлага хотела / има го във всяка стая / е записано, че във връзка с опазването на околната среда и по-малкото използване на перилни препарати молят гостите ако желаят хавлиите им да бъдат сменени да ги оставят на точно определено място. Това обаче се отнася само за хавлиите, не и за спалното бельо. Ако в хотела няма такова указание, гостът сам да избира, то тогава важат изискванията по наредбата за категоризация.

# 576
Абе и на мен ми се е случвало да не мине камериерка и тогава трябва да си изтривам лицето с кърпата от пода. Та хубаво ги слагат тези указания, ама и аз не смея много да ги хвърлям по земята.

# 577

Е за толкова пари, толкова дават, то затова е и по-евтино да се почива на Албена. Заради евтиното се пълни с хора, а и няма как да предложат много екстри за малко пари. В смисъл, за каквото плащаш, това и получаваш. Като искате по-високо ниво, има и по-скъпи места за почивка, а Албена си е по-народен тип курорт.

Не може да се каже, ча Албена е евтин курорт.

# 578
Аз винаги си нося хавлии. Абсурд да се избърша в хотелска хавлия. Камо ли детето да бърша с тях. За това не правя драми за кърпите. Но последния път банята беше с обратен наклон и нямаше оттичане. Помолих за моп, но така и не ми дадоха

# 579
Включвам се в дискусията относно Албена. Бях това лято и аз за първи път от 30 г.
Споделям изцяло мнението на Ronald относно това, че трябва да си отстояваме правата и да се сезират съответните инстанции. Особено като курорт Албена. Ако сте в частно хотелче на Китен /тип квартира/ много ми е интересно освен на собствениците, на кого друг ще се оплачете. А те от своя страна ще ви ги наговорят едни... "че камериерката се е разболяла и няма кой да обслужва стаите, че за тези пари, какво още искаме т.н."
Относно храната мисля, че е повлияло времето за почивка и пълният с хора хотел. А това "да си поръчваш каквото искаш"  - ми да, може и да е по-качествено, но може и да не е.

# 580
Съгласна съм с това, че трябва да си отстояваме правата. Миналата година в Амелия една рускиня такъв панаир вдигна на закуска, че не бил истински меда в купата. Извика чак гл.готвач, той нещо й се обясняваше. И о чудо...на другата сутрин имахме мед с питите плуващи в него. Можело значи.

# 581
Бях в Албена 3 поредни години без тази (защо ли). Наблюденията ми са, че качеството пада за сметка на цените, които растат главозамайващо...
Това лято бяхме в друг курорт, в 5-звезден хотел и платихме на половината от това, което платихме миналата година за 3-звезден хотел в Албена. А качеството на предлаганите услуги беше несъпоставимо.
Та който по-напред писа, че Албена бил евтин курорт, да плюе 3 пъти и да бяга надалеч.

# 582
Бях в Албена 3 поредни години без тази (защо ли). Наблюденията ми са, че качеството пада за сметка на цените, които растат главозамайващо...
Това лято бяхме в друг курорт, в 5-звезден хотел и платихме на половината от това, което платихме миналата година за 3-звезден хотел в Албена. А качеството на предлаганите услуги беше несъпоставимо.
Та който по-напред писа, че Албена бил евтин курорт, да плюе 3 пъти и да бяга надалеч.
Без да натрапваме мнение в темата, би ли споделила на лични къде е това място?

# 583
Без да натрапваме мнение в темата, би ли споделила на лични къде е това място?
Може ли и на мен на лични?

# 584
С риск да ме изтрият модераторите, ще споделя тук, защото съм сигурна, че ще питат още хора. Нямам нищо общо с хотела, просто сравнявам. Става дума за Приморско Дел Сол. Хотелът е 5-звезден, но според мен отговаря на 4 звезди. Въпреки това превъзхожда много хотели, а албенските със сигурност. Спирам дотук, за да не ме обвинят в реклама.

Общи условия

Активация на акаунт