За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 42 352
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • София-Младост
Аз със странен въпрос.....отзив за коледните календари на Милка, може ли? Струват ли си цената от 11+ лв?

Някой на помощ?
Според мен не, но...не знаеш ли вкусът на шоколадите Милка? Ако т ихаресват и ти се дават 12 лв. за 200грама, давай...аз лично не бих дала.
Междудругото всяка година купувам на детето от евтините календари...тази година не намирам никъде, Кайфланд, Лидл, Фантастико...бърз оса свършили явно.

# 421
Колко време може да седи една сметана отворена? Имам една на Meggle, която отворих мисля преди 3 седмици някъде..не легнах на място от ароматът ѝ, но не съм сигурна и какво точно трябва да очаквам Rolling Eyes

# 422
  • Sofia
За 3 седмици би трябвало да е развалена,вкисната и мухлясала....

# 423
  • София
Може ли изпитана рецепта за сладкиш или кекс с лимони?
И освен лимонада,друго нещо мога ли да направя с тях? Дадоха ми доста и се чудя как да ги оползотворя.

Плодова торта с извара

Също така можеш да направиш тези Мъфини с пушена сьомга - стават страхотни!

# 424
Гъби печурки подходящи ли са за гарнитура на печено ярешко на фурна? И само запържени или запечени да ги направя?

# 425
Може ли изпитана рецепта за сладкиш или кекс с лимони?
И освен лимонада,друго нещо мога ли да направя с тях? Дадоха ми доста и се чудя как да ги оползотворя.

КЕКС „ЛИМОНОВА ФАНТАЗИЯ”

По линка под рецептата може да го видиш и с глазурата, че моите снимки радикал.ру ги е уредил.

# 426
Някой има ли идея как се правят картофите с лук , които предлагат в Хепи? Чудя се на тиган или на фурна се правят. Като цяло се чудя каква гарнитура да направя със сварени картофи за дроб и сърце с лук

# 427
Някой има ли идея защо киселото зеле от кисело зеле със свинско на фурна разяде алуминиевото фолио, с което бях покрила съда в хладилника? Там, където зелето се е опирало до фолиото, беше на дупки, а самото фолио беше полепено по зелето. Купено е от пазар (уж проверен продавач) и се притеснявам какво може да е имало в него. Кисело, кисело, ама чак толкова силни свойства на киселина да има, не бях забелязала досега.

# 428
фолиото е тънко, възможно е. от менте, по-менте продават Simple Smile
Някой има ли идея как се правят картофите с лук , които предлагат в Хепи? Чудя се на тиган или на фурна се правят. Като цяло се чудя каква гарнитура да направя със сварени картофи за дроб и сърце с лук
внимателно нарязваш на едри кубчета, слагаш в тиган масло и олио равни части,  като загреят - картофите , не ги бъркаш често ,оставяш да хванат коричка и внимателно бъркаш, че са сварени. Като започват да хващат тен, поръсваш със сол, пасирани 1-2 скилидки чесън и копър, объркваш и махаш от котлона.  В Хепи както и да ги правят са бъкани с натриев глутамат Simple Smile Ако имаш хубав пилешки бульон, ей така, както са сварени, сложи в тавичка, с горните подправки, които ти изредих, масло и малко бульон. По възможност в по-широка тава, да не стават дебел пласт. Запичат се в силно загрята фурна и са много вгусни.

Гъби печурки подходящи ли са за гарнитура на печено ярешко на фурна? И само запържени или запечени да ги направя?
можеш да ги запържиш и добавиш сос от печенето, ако имаш. Ако ли не - малко вино, малко вода, да кипне 5-6 мин и сгъстяваш с царевично нишесте, или препечено брашно. ако сложиш сурово брашно - ще мирише много на брашно Simple Smile

# 429
Пепчо,много ти благодаря за отговора! Ако е удобно и още един въпрос ще задам Simple Smile  Ако ти го донесат месото само одрано, какво го правиш първо? Киснеш ли го и в какво и колко?
всяко донесено месо кисна в студена вода, за 12 часа, на студено място, като я сменям 2-3 пъти. Ловците са странно племе и като приключат лова оправят добичетата на земята (на тревата, чиста била) и винаги има полепнали тревици, останали косми.... А и тези меса са доста наситени кърваво, та се отцеждат така от кръвта. После изваждам месото на едни кърпи и чаршафи за тази цел, отгоре още 2-3 пласта и притискам, да се отцеди добре, преди да прибирам

Малко поредни постове стават, но иначе ще стане ферман.
Момичета, скоро коментирахме тази майнозеа, в момента е на 2,75 в Кауфланд https://images.ua.prom.st/761702761_w640_h640_cid2744393_pid5218 … 5957-385c80cc.jpg

# 430
Скрит текст:
фолиото е тънко, възможно е. от менте, по-менте продават Simple Smile
внимателно нарязваш на едри кубчета, слагаш в тиган масло и олио равни части,  като загреят - картофите , не ги бъркаш често ,оставяш да хванат коричка и внимателно бъркаш, че са сварени. Като започват да хващат тен, поръсваш със сол, пасирани 1-2 скилидки чесън и копър, объркваш и махаш от котлона.  В Хепи както и да ги правят са бъкани с натриев глутамат Simple Smile Ако имаш хубав пилешки бульон, ей така, както са сварени, сложи в тавичка, с горните подправки, които ти изредих, масло и малко бульон. По възможност в по-широка тава, да не стават дебел пласт. Запичат се в силно загрята фурна и са много вгусни.
можеш да ги запържиш и добавиш сос от печенето, ако имаш. Ако ли не - малко вино, малко вода, да кипне 5-6 мин и сгъстяваш с царевично нишесте, или препечено брашно. ако сложиш сурово брашно - ще мирише много на брашно Simple Smile

пеп-4o, благодаря Flowers Hibiscus Има сосче и ще го ползвам. Точно такава бърза гарнитура ми трябва.

# 431
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Някой има ли идея защо киселото зеле от кисело зеле със свинско на фурна разяде алуминиевото фолио, с което бях покрила съда в хладилника? Там, където зелето се е опирало до фолиото, беше на дупки, а самото фолио беше полепено по зелето. Купено е от пазар (уж проверен продавач) и се притеснявам какво може да е имало в него. Кисело, кисело, ама чак толкова силни свойства на киселина да има, не бях забелязала досега.

защото алуминият се разяжда от кисели храни и така преминава в храната. нито кисели, нито солени храни трябва да се съхраняват в алум. фолио. аз използвам хартия за печене, за да покривам тавите.
въобще да се ползва алум. фолио за готв. цели е много нездравословно, защото алуминият често преминава в храната и се натрупва в тялото, което води до куп проблеми.

като видя сирене във фолио или риба с резенчета лимон и ми става зле.... Sick
толкова малко хора се замислят за рисковете.

на зелето му няма нищо, но това сготвеното, дето е разяло фолиото бих го хвърлила. Peace

# 432
Аз със странен въпрос.....отзив за коледните календари на Милка, може ли? Струват ли си цената от 11+ лв?

Някой на помощ?
Според мен не, но...не знаеш ли вкусът на шоколадите Милка? Ако т ихаресват и ти се дават 12 лв. за 200грама, давай...аз лично не бих дала.
Междудругото всяка година купувам на детето от евтините календари...тази година не намирам никъде, Кайфланд, Лидл, Фантастико...бърз оса свършили явно.
Голям чаршаф стана....
Вудях ги на живо, все си мислех, че някак по дебеличка трябва да е тази кутия, предвид цената, а то верно -200гр Astonished
От евтините има много при нас и в К, и Била, Те маркет, да ти пратя?

# 433
Мили хора, купихме си теле, от което при разфасоването останаха едни кокали с месо по тях. Искам да ги използвам за супа. Тук като никога не съм правила подобна, може ли да ме насочите към читава рецепта? Тези, които аз знам касаят джолани и чисто месо. Има ли някаква особеност при кокалите? Благодаря!

# 434
Понповод алимиевото фолио. Точно така е. Ако ползвате, никога да не докосва кисела храна, защото после вие ядете алуминия.

Общи условия

Активация на акаунт