За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 42 356
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Пукливата царевица у дома стои в шкафа....имам чувал около 10кг, хартиен е, ползвам я вече 3-4г....нищо и няма.
П.п дописвам уточнение - американска е, кой знае с какво е третирана....

# 406
  • Sofia
В хартиен плик,на зърна е,не на кочан.

# 407
  • WonderLand
Аз държа пукливата царевица в бъркан в шкафа. Нямам проблеми.

# 408
Аз също държа царевицата в шкафа - дори след много дълго време, нищо й няма.

# 409
Тя за разваляне - няма да се развали, най-много да овлажнее леко царевицата като стои. Обаче ми е завъждала молци или знам ли ги какви гадини бяха, само заради това избягвам да държа количества, че не ми трябва често. Може и самата царевица да си е била заразена с яйцата им де, както става и с други зърнени храни.

# 410
На 3ч.ч (3 и 1/2) брашно колко суха мая се слага?
Хич не я долюбвам сухата мая и само в машината за хляб съм я ползвала....
Ще правя меките чвснови хлебчета на Лабрекс....любима рецепта, правена многократно, но все с прясна мая....по рецепта е половин прясната.

За тази рецепта се интересувах, благодаря ви Blush

# 411
  • София
Идвам с две питананки.
Какъв вид ориз да взема за мляко с ориз?
.................
Мляко с ориз приготвям с Арблорио или Карнароли, но е доста по скъп, 4 лв е един пакет, ако не се лъжа е половин кг. Вземи си бисерен и това е.

# 412
Пепчо,обръщам се най-вече към теб,че ти си по дивечовите работи Wink Захванала съм се с едни пастърми от един сръндак.  Не са само рибици,има и месо от бут и плешка,почистени и направени на подходящи парчета. Сложих ги в едра сол. Карам по инерция и чак сега прегледах твоите рецепти...та, видях,че ти ги киснеш в саламура. Колко време да ги оставя в солта?24 или 48ч.? И по-добър ли е като цяло вариантът със саламурата? Благодаря предварително!
саламурата по-добре прониква навътре  в месото. Няма проблем, че е в сол само.  Сърнешкото поема бързо солта, но зависи и колко са ти дебели филетата. ако са до 2-3 см . дръж 24 до 28 часа; ако са по-дебели, дръж ги 48 часа. После изкисни за час в студена вода и да се отцедят добре (на едни специални кърпи за месо си имам) Тогава овалвай в подправките.
Дано не ти е късно Simple Smile

# 413
Направих повече пилешки бульон, отколкото ми е нужен. Мога ли да го консервирам по някакъв начин в стъклено шише с винтова капачка? Ако да, как? Нямам място във фризера, иначе там бих го сложила. Тази сутрин го извадих от тенджерата, проблем ли е ако престои в хладилника и довечера го консервирам (ако кажете, че консервиране изобщо е опция)?

ПС - нямам опит в консервирането, освен че имам бегла представа, че бурканите се пълнят и се слагат в тенджера да се варят за известно време. А точно в момента не мога да се допитам до баба.

# 414
На 3ч.ч (3 и 1/2) брашно колко суха мая се слага?
Хич не я долюбвам сухата мая и само в машината за хляб съм я ползвала....
Ще правя меките чвснови хлебчета на Лабрекс....любима рецепта, правена многократно, но все с прясна мая....по рецепта е половин прясната.

За тази рецепта се интересувах, благодаря ви Blush
Не знам ще успея ли през тел да дам линк : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg9873276#msg9873276
Често ги правя - в случая бяха за домашни хамбургери....правила съм ги и за детски рожденни дни на мини хамбургери - разточвам тънко и режа с чаша. В случая разделих на топки и разточих ...малко попрепекох този път Blush
Благодаря, Лабрекс Flowers Hibiscus

# 415
Направих повече пилешки бульон, отколкото ми е нужен. Мога ли да го консервирам по някакъв начин в стъклено шише с винтова капачка? Ако да, как? Нямам място във фризера, иначе там бих го сложила. Тази сутрин го извадих от тенджерата, проблем ли е ако престои в хладилника и довечера го консервирам (ако кажете, че консервиране изобщо е опция)?

ПС - нямам опит в консервирането, освен че имам бегла представа, че бурканите се пълнят и се слагат в тенджера да се варят за известно време. А точно в момента не мога да се допитам до баба.
Няма, щом е на студено.
Загрей го почти да заври, после го налей така горещ в бутилките, сложи капачките отгоре и ги обърни на капачка, завий с нещо, да изстинат така.
Ако бутилките са с малко гърло и не могат да стоят на капачка, постави ги в Някаква тенджера, която ще ги държи прави
Или го напълни в няколко бурканчета

# 416
Благодаря, ще действам довечера!

# 417
Може ли изпитана рецепта за сладкиш или кекс с лимони?
И освен лимонада,друго нещо мога ли да направя с тях? Дадоха ми доста и се чудя как да ги оползотворя.

# 418
http://pep-4o.blogspot.com/2010/12/lemon-curd.html?m=0 лимоново сладко, страхотно е

# 419
  • Пловдив
Пепчо,много ти благодаря за отговора! Ако е удобно и още един въпрос ще задам Simple Smile  Ако ти го донесат месото само одрано, какво го правиш първо? Киснеш ли го и в какво и колко?

Общи условия

Активация на акаунт