За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 817
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте! Дали ванилените кравайчета ще станат без нишесте, само с брашно?

# 556
С нишестето имат по-нежна текстура.
Иначе стават

# 557
  • Кърджали
Имам кокосово масло ММ го е купил и така си стой в хладилника и ме е жал да го хвърля.

Може ли с него да направя масленки или някакви сладки да заменя мазнината и ако може рецепта.

# 558
Само да кажа за прясната мая. Срок на годност 25.12., купена преди 3седмици. В мухал е, трудно се забелязва, но си е мухал. Добре, че съм се заредила със сухата.

Кой е най-добрият крем за торта с купени блатове Медовик с дулсе де лече. Пробвах  да го разбия с масло, но блатовете останаха сухи - но много вкусно се получи! Искам пак да е с краве масло, дулсе де лече и може би варен млечен крем?
Нещо такова?

Аз правя крем само от заквасена сметана и кондензирано мляко. Получава се страхотно - сочно и нежно. С масло ми е тежко.

# 559
Не знам дали има спасение, готвя яхния свинско с грах и много моркови, лук, праз, но изтървах черния пипер ooooh!. Отнех колкото можах, но май не стига.  Някаква идея за да не люти.  Whistling

# 560
Да добавиш и картофи...

# 561
Да добавиш и картофи...

и аз това си помислих, но той отнема сол... не знам... ще пробвам

Пробвах, май ще стане за ядене...

Последна редакция: сб, 15 дек 2018, 18:12 от Slawena

# 562
  • София
Моля ви за изпитана рецепта за крем брюле, искам да е класическа без излишни продукти . Благодаря ви
https://recepti.gotvach.bg/r-53979-Крем_Брюле_от_моята_кухня

разгледай, има и снимки.

# 563
  • софия
Не знам дали има спасение, готвя яхния свинско с грах и много моркови, лук, праз, но изтървах черния пипер ooooh!. Отнех колкото можах, но май не стига.  Някаква идея за да не люти.  Whistling

давай я насам, вкъщи пипер и люто се яде за закуска и десерт Wink

# 564
  • на Земята
[
Как да приготвя обезкостени джолани?Да не са с картофиБлагодаря на всеки отзовал се!

# 565
С много лук и вино.

# 566
Kokoshy, с обикновено кондензирано мляко ли?

# 567
Да обикновено купувам от руските магазини синьото - 1 БР кондензирано мляко и 2 БР големи заквасени сметани. Не съм пробвала с карамеленото, не знам колко е гъсто.

# 568
  • София
Да обикновено купувам от руските магазини синьото - 1 БР кондензирано мляко и 2 БР големи заквасени сметани. Не съм пробвала с карамеленото, не знам колко е гъсто.
Ползвам го карамеленото много, сега по Коледа за слепване на  разни бисквити. Гъсто е като ... като  течен шоколад преди да се стегне.

# 569
  • Sofia
[
Как да приготвя обезкостени джолани?Да не са с картофиБлагодаря на всеки отзовал се!
Вчера ги готвих с кисело зеле.Стана много вкусно.Първо в тенджера с мазнина да се запечатат,добавих лук и нарязаното зеле,червен и черен пипер,малко вода.Готви се към час.После го запекох във фурна.

Общи условия

Активация на акаунт