За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 814
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 158
Скоро купих 3 филета вакуумирана замразена сьомга, вкъщи забелязах, че едното парче е развакуумирано, възможно ли е да му има нещо?

# 571
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 126
В каква кутия е карамелизираното кондензирано мляко, че в Берьозка не можаха да ми кажат?

# 572
  • Русе
  • Мнения: 6 166
В каква кутия е карамелизираното кондензирано мляко, че в Берьозка не можаха да ми кажат?

# 573
  • Мнения: 1 432
https://irecommend.ru/sites/default/files/product-images/29074/p … g_320x320_q85.jpg
Аз купувам това. Даже имало промоция 2бр Медовик  блатове + дулсе се лече за 10лв.

П.п. Ей го

# 574
  • София
  • Мнения: 12 222
В каква кутия е карамелизираното кондензирано мляко, че в Берьозка не можаха да ми кажат?
Купувам това, не са първи път го показвам, не че ми пречи, но на  някоя от вас да не ѝ досада
Ето го, има го около 8/10 лв е Жестоко е и е най-доброто което има на пазара

Скрит текст:
[/spoiler]

# 575
  • Мнения: 1 432
По-добро ли е от това по-горе? То е 5лв.

# 576
  • София
  • Мнения: 12 222
По-добро ли е от това по-горе? То е 5лв.
Не мога за кажа, но едното , руското е т.нар. изпарено мляко, ако не греша, също е гъсто, но него го ползвам като добавки например към маскарпоне ,  докато испанското си е карамелено и на вид и на вкус и направо намазвам бисквитките с него, може и да се сложи като крем в торта, между блатовете, такава рецепта имам, "Сладкиш на милионера, точно в рецептата е посочено карамеленото мляко. "Някой ако знае каква е точно разликата може да допълни.

# 577
  • Мнения: 7 749
с какво мажат на 6тата минута,преди завиването?
уж поназнайвам фр.пък не чувам нещо...
https://www.youtube.com/watch?v=YsxsNE1NW3Q

# 578
  • Мнения: 12 093
с какво мажат на 6тата минута,преди завиването?
уж поназнайвам фр.пък не чувам нещо...
https://www.youtube.com/watch?v=YsxsNE1NW3Q

с малко вода

Последна редакция: нд, 16 дек 2018, 19:19 от Slawena

# 579
  • Мнения: 158
Да, с малко вода.

# 580
  • Мнения: 1 050
За двете марки кондензирано мляко общото е, че е карамелено кондензирано мляко или иначе казано дулче де лече. Преди време четох, че може да си направиш вкъщи като сложиш обикновено кондензирано мляко - неотворена консерва в тенджера, покрито с вода. Ври към 4-5 часа и става карамелено.

# 581
  • София
  • Мнения: 12 222
За двете марки кондензирано мляко общото е, че е карамелено кондензирано мляко или иначе казано дулче де лече. Преди време четох, че може да си направиш вкъщи като сложиш обикновено кондензирано мляко - неотворена консерва в тенджера, покрито с вода. Ври към 4-5 часа и става карамелено.
Но пак не става с този цвят както съм показала,   испанското,  то е като Нутела и по консистенция, цвят и аромат. Можеш спокойно да го намажеш на филия хляб, докато другото не , не става. Нямам представа как и защо е така.

# 582
  • Мнения: 24 624
Дулсе де лече съм правила вкъщи от нормално прясно мляко, става даже по-бързо от варене на консерва кондензирано, май за около два часа беше или малко отгоре. Вари се на котлона със захар и май малко сода бикарбонат се слагаше, става си идеално карамелено такова.
Има рецепти из блогове, ако потърсите "домашно дулсе де лече". Хем се вижда и колко гъсто става, че това с варенето на затворена консерва малко лотария ми се изглежда. А като е в тенджерата, пробвам както при варене на плодово сладко - капвам на чинийка и гледам като се охлади какво ще е.

# 583
  • Мнения: 43 512
Може ли по някакъв начин да се направят мини мъфини в хартиени кошнички за шоколадови бонбони? Примерно, ако сложа по няколко кошнички една в друга, за да не позволя на тежката кексова смес да развали формата, или да направя пръстени от алуминиево фолио, в които да сложа хартийките....Някой да има друго предложение?

# 584
  • Мнения: 9 462
За двете марки кондензирано мляко общото е, че е карамелено кондензирано мляко или иначе казано дулче де лече. Преди време четох, че може да си направиш вкъщи като сложиш обикновено кондензирано мляко - неотворена консерва в тенджера, покрито с вода. Ври към 4-5 часа и става карамелено.
След 4-5 часа не можеш го ряза с нож. Аз си правя такова и в блога съм описал - 2,5 до 3 часа варя консерва (лидълското) и като изстине е с гъстота на кристализирал се мед. Сгущенката е също такава, купувала съм от нея освен в кутиите и в пакети. Все едно карамелено сладко. Не се разтича. Марчева, ще да си случила на кофти партида. Сега съм си накупила отбива консерви готово на които направо си пише карамелено сладко

Общи условия

Активация на акаунт