За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 800
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Охх търсачката на форума ми изкарва мнения от 2007 година. Та ще питам тук-търся лесна рецепта за лучник с праз. С тесто искам да го направя,не с кори. ММ много обича,но аз не съм правила до сега.

# 601
Благодаря за рецептата за брюлето.
Но може ли да споделите какви са тънкостите за да не се пресече брюлето. Чувала съм, че и на готвачи трудно се получава....

# 602
Може ли да ми предложите рецепта за коледни сладки с жълтъци. Останали са ми 6 жълтъка и ако мога да ги вложа в коледни сладки ще е добре, ако ли не ще врътна един крем брюле.

# 603
Охх търсачката на форума ми изкарва мнения от 2007 година. Та ще питам тук-търся лесна рецепта за лучник с праз. С тесто искам да го направя,не с кори. ММ много обича,но аз не съм правила до сега.

Задушава се праз с малко мазнина и вода, докато омекне, сол, чер пипер, червен, сирене натрошено и малко джоджен, може и без него. Майка ми чукваше и две три яйца, аз не слагам, наблягам на сиренето. Тесто за хляб от хлебопекарната, разделям на три кори. Слагам плънка по средата, да е повече. Най горната я нарязвам леко с остър нож и останалата мазнина/ течност от плънката я разнасям отгоре. Пече се.  Готвя на око, мерки не ползвам. Ако някой друг има рецепта, да сподели. И му казваме прасник по моя край.

# 604
Благодаря. Аз замесих вече тесто,че пекарната ми се развали. Харесах тази рецепта:
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BD%D0%B8%D0%BA
Сравнявах с няколко други,но ми допадна най-много. Ще видим какво ще излезе накрая. 😃

# 605
Лейдис, подсетете ме за някоя рецепта със сладкарска сметана. Останаха ми 600мл и не ми се иска да се развали и да я хвърля..

# 606
Anyyyone, на Гисчо рецептите са страхотни и често се " консултирам " с блога и. Пробвай и напиши за крайния резултат.

# 607
Някой знае ли как се чистят морски въшки? Готвели се като скариди, но много бодат и не знам как да ги подхвана.

# 608
  • София
Може ли да ми предложите рецепта за коледни сладки с жълтъци. Останали са ми 6 жълтъка и ако мога да ги вложа в коледни сладки ще е добре, ако ли не ще врътна един крем брюле.

Първите, които мога да ти предложа са едни Линцер полумесеци. Можеш да направиш двойна доза, няма да съжаляваш. Страхотни са!

Другите са тези *Слънчеви* сладки. Рецептата е специално за такива случаи с насъбрани жълтъци, а иначе - много лесна и сладките са ужасно вкусни (не можеш да спреш да ги ядеш).

# 609
  • София
Лейдис, подсетете ме за някоя рецепта със сладкарска сметана. Останаха ми 600мл и не ми се иска да се развали и да я хвърля..
Няма да съжаляваш, за 500 мл сметана е.

https://recepti.gotvach.bg/r-74359-Крем_Брюле_с_бял_шоколад

# 610
  • София

Разноцветно парфе

С останалата сметана можеш да направиш Пирог от круши.

# 611
Освен в кашкавал на фурна, в какво друго солено ястие може да се вложи около 400-500 мл прясно мляко?

# 612
  • София
Освен в кашкавал на фурна, в какво друго солено ястие може да се вложи около 400-500 мл прясно мляко?

Милинки, мусака, огретен ...

# 613
Бешамел -оттам нататък запеканки с картофи/зеленчуци и месо,лазаня или други видове паста,към сарми,чушки,кюфтета тип фрикасе.Заливка за мусака...

# 614
  • София
1. Палачинки - с 3 яйца и колкото трябва брашно.
2. Заквасваш го в буркан - да стане на кисело.

Общи условия

Активация на акаунт