Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия – 3

• 48 137
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
  • Milano
Има ли някакви традиционни за региона храни и напитки, които е хубаво да опитаме? А препоръки за места за хапване?

alexa.7 вече ви е казала.

Ето няколко линка с типични ястия от Бари или пулиези:

https://www.travel365.it/bari-dove-mangiare.htm

https://blog.oraviaggiando.it/cosa-mangiare-a-bari-10-piatti-del … ina-tradizionale/

https://www.marcotogni.it/cosa-mangiare-puglia/

https://www.apuliantouch.it/cosa-mangiare-in-puglia/

На последният има и снимки. Останалите ястия може да ги потърсите по име. Ако ли не, питайте.

Аз със сигурност бих започнала с crudo di mare alla barese (сурови морски дарове) ммм,  burrata задължително, освен това бих опитала пандзеротти, фокача, таралли.
И описаните в линка.

# 556
Розова маслина и елказелка, явно ще пътуваме заедно Blush
Ние мислим да се придвижим от летището с автобус 16. Ще отседнем тук

Знаете ли коя спирка е най-близо до адреса?

Ето карта на маршрута на №16. Като гледам, е спирката на ул. Н. Пучини.
Ние пък бягаме за гарата с каквото успеем и отлитаме за Алберобелло. Simple Smile
А с Елказелка и на обратно сме заедно. Simple Smile

# 557
Розова маслина и елказелка, явно ще пътуваме заедно Blush
Ние мислим да се придвижим от летището с автобус 16. Ще отседнем тук

Знаете ли коя спирка е най-близо до адреса?

Ето карта на маршрута на №16. Като гледам, е спирката на ул. Н. Пучини.
Ние пък бягаме за гарата с каквото успеем и отлитаме за Алберобелло. Simple Smile
А с Елказелка и на обратно сме заедно. Simple Smile

Кога се връщате?

# 558
# 559
  • София
Благодаря Ви много за отговорите! На 4ти се връщам, да Simple Smile Аз трябва да хвана автобуа за Матера, ако го изпусна, отивам в Бари, ща оставя багажа в хотела и пак за Матера, но с влак и прекачване в Алтамура за да хвърля един поглед и там.
На първия линк, който съм дала, какво се попълва на първи ред? ЕГН, номер на л.к.?

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 16:08 от елказелка

# 560
  • IT
Като видях единият линк на Реджи се сетих, пастичоттите са супер типични десерти или закуска 🤣 за Пулия, както и сладки от бадемово брашно. Едните пържляци pettole или pittule като ги знам аз на лечезе приличат на пържени мекици с нещо.

# 561
  • София
Divi_86, маслинке, семейно пътувате, нали?
Аз в последния момент смених хотела, който беше до гарата, защото няма климатик. Сега като гледам, май е на същата улица на която ще е Divi_86.

# 562
Divi_86, маслинке, семейно пътувате, нали?
Аз в последния момент смених хотела, който беше до гарата, защото няма климатик. Сега като гледам, май е на същата улица на която ще е Divi_86.
А, не. Аз съм с приятелка. Simple Smile Диви май беше с мъж и бебе.
Ние сме до църквата Сан Марко Венецианеца, малко по-навътре в лабиринта. Ако си търсиш компания за вечерно излизане, пиши. Вечеряме навън ние. На 40 + сме. 😎

# 563
  • София
Аз също Wink Живи и здрави, може и това да стане, благодаря Simple Smile

# 564
Да, аз съм с мъжа и детето. Може би ще съм най-лесно разпознаваема на летището от трите ни Blush

# 565
  • София
Толкова ми е объркана програмата с това прекачване по влакове хиляди...ще правите ли плаж? Аз съм взела банския, но ако някоя от вас е слаба, хич не я искам с мен там Wink Мисля да се къпя в Бари,
За съжаление, не си падам по морски храни, с изключение на риба, май ще наблегна на паста Simple Smile

# 566
Толкова ми е объркана програмата с това прекачване по влакове хиляди...ще правите ли плаж? Аз съм взела банския, но ако някоя от вас е слаба, хич не я искам с мен там Wink Мисля да се къпя в Бари,
За съжаление, не си падам по морски храни, с изключение на риба, май ще наблегна на паста Simple Smile
Елказелка, аз съм телец, обичам да ям и пия вино, да се радвам на живота, със сигурност съм по-охранена от теб и ще ходим на плаж вероятно в събота в Бари следобед. Преди и по обед ще сме в Полиняно и Монополи, но по камънаци крака няма да чупим без акваобувки. Каквото дойде. Simple Smile

# 567
Аз не разбрах съвсем за Алберобело - има ли директен влак?

# 568
За Алберобелло има влак, но често е автобус. 😎 Това са гарите.

# 569
Благодаря ви на всички за съветите и отговорите. Уиз ми изпратиха имейл, че трябва да имам някаква декларация за напускане на Италия. Някой знае ли дали я искат на летището?
Делиция ди лимоне е любимия ми сладкиш вече.
И крема от пистакио. Уникален.

Общи условия

Активация на акаунт