Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия – 3

• 48 110
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Аз спях в Бари, две нощувки. С автобус от летището до Матера, от там с влак до Алтамура и връщане в Бари с влак. На другия ден Алберобело с автобус, след това обратно в Бари. От там с влак до Монополи и на връщане пак влак до Бари. Полиняно го пропуснах, чудя се сега дали да го включа.
До Алберобело, обратно в Бари и към Монополи, това в един и същи ден ли?

# 631
  • София
Аз спях в Бари, две нощувки. С автобус от летището до Матера, от там с влак до Алтамура и връщане в Бари с влак. На другия ден Алберобело с автобус, след това обратно в Бари. От там с влак до Монополи и на връщане пак влак до Бари. Полиняно го пропуснах, чудя се сега дали да го включа.
До Алберобело, обратно в Бари и към Монополи, това в един и същи ден ли?
Да, даже мислех и Полиняно да включа, но...стана късно, а и вече бях скапана от жегата.
Маслинке, Матера няма как да я опиша, друга вселена. Катерих се като коза по камънаците, пот се лееше от мен, но исках да видя още и още. На няколко пъти спирах на сянка да почина и да осмисля къде съм. Нямаше много хора, което беше супер за мен. Влязох в една къща да разгледам магнити, човека ме покани да вляза навътре да разгледам, е, хвана ме страх, честно. Вътре беше тъмно, опитах се да снимам, но толкова бързах да изляза, че снимките бяха размазани, за което много ме е яд. Няма как да се сравни с другите места на които бях. Няма нищо туристическо в Матера, но при всички случаи си заслужава.

# 632
Благодаря, Елказелка. Значи няма да се пропуска - жега, не жега, ще издържим.

# 633
Много красиви снимки, благодаря!

# 634
Здравейте. Планираме един уикенд в Пулия и запазих хотел в Барлета, за да го съчетаем с плаж.  Дали може да ми препоръчате нещо интересно в този град? Ще бъда с 12 год. си дъщеря.

# 635
  • София
Здравейте! Нашият полет е във вторник, с ваксини сме и двамата, но от Уизеър са ми пратили да попълвам SELF-DECLARATION FORM FOR TRAVEL TO ITALY FROM ABROAD https://www.esteri.it/mae/resource/doc/2021/05/modulo_rientro_si … g_compilabile.pdf. Там се декларира, че си се тествал преди пътуване или след пристигане, както и целта на пътуването (да пиша ли туризъм?), но не пише нищо за ваксините. Струва ми се, че не е за нас тази форма. Вие попълвали ли сте такава?

# 636
Здравейте! Нашият полет е във вторник, с ваксини сме и двамата, но от Уизеър са ми пратили да попълвам SELF-DECLARATION FORM FOR TRAVEL TO ITALY FROM ABROAD https://www.esteri.it/mae/resource/doc/2021/05/modulo_rientro_si … g_compilabile.pdf. Там се декларира, че си се тествал преди пътуване или след пристигане, както и целта на пътуването (да пиша ли туризъм?), но не пише нищо за ваксините. Струва ми се, че не е за нас тази форма. Вие попълвали ли сте такава?
Райън нищо такова не пращат. На мен конкретно ми искаха само паспорт и plf, който погледнаха от метър.
Аз вече всичко попълвам, че да няма разправии за глупости.
Ако и вие ще попълвате, си пишете „туризъм“, няма нищо престъпно вече в тази ни цел на пътуване. Simple Smile Към момента поне....

# 637
  • София
Проблемът е, че на мен тази декларация ми се вижда остаряла. Към нея има и Анекс за изключения, но и той е от април. В него няма цел туризъм. В самия документ се декларират тестовете, а аз нямам намерение да се тествам. Ще я попълня криво-ляво, пък дано не ми я търсят.

# 638
На мен още не ми се е отворило чекиране и Раян са ми пратили само да се запозная с изискванията на държавата, и за plf. Обаче елказелка беше дала линк към изискванията им и имаше следната декларация за Пулия:
https://limesurvey.istsvc.regione.puglia.it/index.php/119341?lan … d0_AwMEuSWRBv5Wmw

Аз я попълних и я пратих на мейл за всеки случай.

А има ли изискване какви точно да са маските в Италия? За Германия нали трябва да са fpp2.

# 639
  • София
Няма изискване за маските, декларацията за Пулия не ми я искаха нито веднъж.

# 640
  • Milano
При полети от/за и вътре в Италия и на летищата са задължителни хирургически маски, другаде - не.

# 641
Отново си поставям въпроса. Доколкото видях, задължението да попълнят тази декларация имат само хората, влизащи в Пулия от чужбина, нали? Тоест когато кацаме в друг регион на Италия и се придвижим до Бари по суша, нямаме това задължение. Правилно ли разчитам наредбата?

# 642
Здравейте, интересува ме има ли къде да си оставим куфарите в Помпей за няколко часа? На самата гара или на друго място?
Благодаря предварително!

# 643
На самите каси, на входа за Помпей, има метални шкафове с различни размери за багаж. С код се заключват. Не помня дали струваше нещо.

# 644
Здравейте. Планираме един уикенд в Пулия и запазих хотел в Барлета, за да го съчетаем с плаж.  Дали може да ми препоръчате нещо интересно в този град? Ще бъда с 12 год. си дъщеря.

Ние се върнахме от Баретта. Много ни хареса. Градчето е малко и много подходящо за морска почивка. Морето/океана беше бурно и не ставаше за плуване. Скачахме с вълните. Беше забавно. Пясъка е хубав. Имаше лунапарк, който работеше вечер след 19. Имаше и хубав парк с детски катерушки около замъка.
Ryanair имаха много малко персонал на летището в Бари и при гишетата за check-in имаше ужасна опашка. Бяхме на косъм да си изпуснем полета след 1:30 часа чакане.  Накрая извикаха всички за полета до София и минаха отпред. После при паспортите пак ставаше ужасно бавно. Самолета излетя с 10 мин закъснение докато всички хора се качат.

Общи условия

Активация на акаунт