Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия – 3

• 48 136
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Smile Това рибния пазар ли е? Не съм била никога на такъв. ;р
Благодаря за линкчетата. За Матера значи прасковената сградата вдясно от основната, ако си с лице към нея.
За Алберобело автобус, вместо влак, билети от кафето, а на връщане - от бензиностанцията. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 616
Пак ще кача картата, не е моя.

Ние дойдохме от летището (оранжева стрелка) и през подлезите (без въобще да излизаме) отидохме до гаричката за Алберобелло FSE (има много табели за навсякъде). Жп гарата май се ремонтира, затова автобусите са пред барчето.
ТУК.
Предвидете си време за покупка на билети, че може да няма места.
На Бари чентрале като ходихме за Монополи и Полиняно, навсякъде имаше опашки по 10 човека - и на автомати, и на каса. Става бавно. На малките гари Полиняно и Монополи пък въобще нямаше каса (уикенд) и само от автомат сме купували, има интерфейс на английски.
Има си доста хора, в Сицилия бяхме около 20 юни, нямаше хич - влаковете празни, гарите и те.

# 617
А може ли примерно в петък, да си купи човек билет за събота?

# 618
А може ли примерно в петък, да си купи човек билет за събота?
Аз бих си купила, особено като гледам, че има директен в събота само в 8, 10 и 13. В нета също ги продават, но доколко може да им се вярва, не знам.

# 619
  • София
В петък ще пътувам към Бари. Наред е ботаническата градина, а през останалото време освен плаж, май няма какво да правя. Някакви идеи да дадете?

# 620
В петък ще пътувам към Бари. Наред е ботаническата градина, а през останалото време освен плаж, май няма какво да правя. Някакви идеи да дадете?
Аз бих се пошматкала по крайбрежните градчета на север или на юг – гледам в нета по снимки какво ми допада и отивам. Надолу бих отишла до Лече, Остуни ми харесва на снимки, но гарата е на 3 км от градчето (има уж разписание за автобус за влаковете, но кой им вярва), Таранто ми препоръча една приятелка, като ми се ще и съвсем надолу да отида на токчето в Отранто и т.н., но това е за престой повече дни и нощувки там някъде.
Аз също имам нови билети за Бари, но за началото на август. Simple Smile Имам план само за Матера, другото – на място. Каквото и ако дойде. Този път три нощувки, местата за настаняване са опоскани и на цена 50%+ в сравнение с началото на юли.

Засега съм качила две албумчета от първото ходене до Бари, днес/утре ще е последният с Полиняно/Монополи.

Алберобелло
Бари

# 621
  • София
Остуни и Лече са ми любими.
Отранто, Галиполи също много ми харесаха.

# 622
Много хубави снимки, особено на Алберобело Simple Smile
Ние  ще сме там 3 пълни дена. Засега планът е да се разгледат Алберобело, Матера (тези двете са моите желания, другите не са навити много, много за Матера, било само камъни ;р) и Полиано. И самия Бари естествено.
Щеше да е по-практично нощувките да са поне на 2 различни места, не само в Бари, но честно казано не ми се занимаваше с толкова организация, а и щеше постоянно да трябва да си събираме багажа. ;р
Сега отиваме на познавателна обиколка, живот и здраве ще видим нататък, може да повтприм.

Полиано е по наблизо, с какво бихте препоръчали да го комбинираме? Мислех ако се разгледа Алберобело възможно най-рано, от там да се хване влак за Полиано. Предполагам, че все някоя железница вози и по този маршрут.

Елказелка, сега ще я видя тази ботаническа какво представлява. Това е добра идея. Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 12:31 от MondoCane

# 623

Полиано е по наблизо, с какво бихте препоръчали да го комбинираме? Мислех ако се разгледа Алберобело възможно най-рано, от там да се хване влак за Полиано. Предполагам, че все някоя железница вози и по този маршрут.

O, като отворите разписанието и ще се отчаете – два директни автобуса в средата на деня за Монополи, дето стигат за 1:50 часа и обикалят цялата провинция (инак са 30-на км). Има с по 2-3 прекачвания, но не бих ги ползвала.
Приятели са пътували миналата година с някаква автобусна компания „Лентини“ от Монополи, дето даже си нямат сайт. Тогава разписанието е било това.
При желание можете да им пишете мейл на lentini@touristintercontinental.com с въпрос за актуално разписание и местоположението на спирката. В Монополи вече сте на главната жп линия и кеф ти Бари, кеф ти Полиняно. А и самото Монополи не е лошо.
Другият вариант е да се върнете до Бари и оттам вече с влака за Полиняно. Горе-долу пак ще загубите много време.
Лично за мен Алберобелло за два часа максимум се минава и трябва да се съчетае с нещо друго. Ние обядвахме и чакахме автобус, затова изкарахме 3 часа и малко.
Ако имате пътуване из района в неделен ден, да знаете, че всички тези автобуси още повече се разреждат. Аз така планирах Матера в неделя, но няма да стане и ще се наложи някъде да джиткаме с влака по линията Бари-Лече и там нейде да идем на плаж, макар и още отсега да се плаша от неделните навалици по плажовете. Но когато си в Рим, прави като римляните. Simple Smile

# 624
  • София
Бих комбинирала Алберобело с Локоротондо.
Ние бяхме наели кола и придвижването беше лесно.

# 625
А в един ден възможно ли Алберобело, Локоротондо и Мартина Франка с обществен транспорт?

# 626
Олеле...  Отщяха ми се комбинациите Stuck Out Tongue Closed Eyes
На нас уикенд-денят там ни е събота, неделя се връщаме.

Локоротондо добре изглежда, но нещо не ми излиза транспорт между него и Алберобело, освен с кола под наем.
Явно ще трябва да съобразим всичко с разписанията на влакове/рейсове.

rebus99, така като гледам разписания, ако пак трябва да се върне човек да спи в Бари, ми се вижда невъзможно.

# 627
Локоротондо добре изглежда, но нещо не ми излиза транспорт между него и Алберобело, освен с кола под наем.

Автобусът на FSE Бари–Алберобелло продължава за Локоротондо, от Л. пристигна и този, който хванахме в А. на връщане за Бари. Но ще е тегаво.
Добавка, Алберобелло-Локоротондо–Мартина Ф си върви влакче. Сравнително редовно, но за Бари трябва да се прекачите в Путиняно на връщане.
Примерно да отидете до Алберобелло с първия автобус и там да се придвижвате с влак до Л. и МФ.

ПС
Понеже чета из нета за подготовка за друго пътешествие, попаднах на цветни статии за Пулия:
Пулия – обща, Остуни и Локоротондо, Матера.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 15:39 от Розова маслинка

# 628
  • София
Аз спях в Бари, две нощувки. С автобус от летището до Матера, от там с влак до Алтамура и връщане в Бари с влак. На другия ден Алберобело с автобус, след това обратно в Бари. От там с влак до Монополи и на връщане пак влак до Бари. Полиняно го пропуснах, чудя се сега дали да го включа.

# 629
Елказелка, какви ти са впечатленията от Матера – знам, че всички сме различни, но все пак... Simple Smile
Аз съм твърдо ЗА Полиняно, при мен се получиха нещата с него и условията бяха идеални. Не гарантирам, че всеки ще го хареса. Simple Smile
Последният албум от Полиняно и Монополи.

Общи условия

Активация на акаунт