Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия – 3

• 48 201
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Колко време преди полета се попълва PLF-a. 24 часа или по-рано трябва? После получавам ли на имейла самия документ и веднага ли идва?

За автобусите - пътували сме от Алберобело до Бари в неделя. Автобусът спираше като градски транспорт на всяка спирка и стигнахме много бавно.

Ние го попълнихме 2 дни по-рано, трябва да се чекирате за полета. В самия документ се посочва място в самолета. Не видях някъде да има указание за срока, в който трябва да се попълни.
За пътуването до Алберобело - ние стигнахме за около 1 ч. 30 мин. Така или иначе бяхме за няколко дни и нямахме друг вариант за придвижване.

# 511
Колко време преди полета се попълва PLF-a. 24 часа или по-рано трябва? После получавам ли на имейла самия документ и веднага ли идва?

За автобусите - пътували сме от Алберобело до Бари в неделя. Автобусът спираше като градски транспорт на всяка спирка и стигнахме много бавно.

Ние го попълнихме 2 дни по-рано, трябва да се чекирате за полета. В самия документ се посочва място в самолета. Не видях някъде да има указание за срока, в който трябва да се попълни.
За пътуването до Алберобело - ние стигнахме за около 1 ч. 30 мин. Така или иначе бяхме за няколко дни и нямахме друг вариант за придвижване.

Много благодаря. Тръгнах да попълвам и видях, че иска места. А след изпращането на формуляра чакам ли на имейла да пристигне самият PLF документ? И веднага ли го изпращат? За Гърция например го изпращат след 00.00ч в деня на пътуването.

# 512
Формулярът е готов за секунди и е на мейла. Понеже скоро смятам да летя за Бари с райън, а там безплатният чекин е 24 часа преди полет, ще си попълня формуляра първо с измислено място (нямам много време в последния ден), а после ще редактирам само тази точка - има такава опция. При редакция идва нов формуляр на мейла, но то и в самия профил в страницата го има. Разпечатайте го на хартия за по-малко главоболия.
Попълвах вече за Сицилия - не е нищо сложно. Там нищо не ни погледнаха - ни тестове, ни формуляри. Тук уиз гледаха само формуляри.
Но пък по всички гари в Сицилия и в самия влак ни проверяваха паспортите полицаите. Досега не ми се е случвало и не знам на какво се дължи.

# 513
Бихте ли дали линк към този формуляр, благодаря!

# 514
Бихте ли дали линк към този формуляр, благодаря!

Заповядайте.

https://app.euplf.eu/#/

# 515
Много ви благодаря. Много полезно инфо. Simple Smile

# 516
Стигаме до Матера Simple Smile Гарата,  от която тръгват влаковете за Матера от Бари е отделна от Централната гара на Бари. Като излезете от централния вход на Централна гара Бари тръгнете на ляво, пресечете по диагонал площада, където спират всички автобуси и в края на карето със сгради има вход, с вид, че води към административна сграда - Ferrovie Appulo Lucane.  Цена общо 10.20 евро общо в двете посоки на човек. Сайт за разписанието https://ferrovieappulolucane.it/.  Пътува се почти 2 часа в посока.
Матера също е красива, странно красива и впечатляваща. Направете спокойна обиколка, влезте в някоя саса, заслужава си. Има вход - 2-3 евро. Интересно е, много.  Беше много топло, когато бяхме там, стигна до 37 градуса и не успяхме да се насладим максимално на града. Качвам няколко снимки, включително и от една саса, в която влязохме.

# 517
Днес четох пътепис на едни фенове и там намерих ценна за мен снимка/карта на гарите в Бари, че ми звучи объркано на думи.

Много ме улесниха!

# 518
Преди малко най-после купих билети до Бари - отиваме на 2 юли и се връщаме на 7 юли (5 дни и половина).
Къде спират автобусите от летището - имат ли спирка близо до старата част? Има ли къде да оставим багажа на съхранение, защото пристигаме сутринта, а настаняването е следобяд, както и полетът на връщане е вечерта?
Приемам съвети за програмата. Както писах, ще сме с 2-годишно дете и ще се придвижваме с обществен транспорт, та не ми се иска да има прикачване. Освен Бари и Арбелобело обмислям да се разходим до Полянино и Монополи, като там мислим освен разходките да направим и плаж по 1-2 часа. Заслужават ли си според вас или може да ги заменим с нещо по-интересно или да ги съчетаем с нещо друго наблизо? Гледах, че във Фазано има сафари зоопарк. Някой да е ходил?
Ние с мъжа ми сме със сертификати за ваксиниране. Нали правилно съм разбрала, че няма нужда да представяме отрицателни ПСР, както и детето не подлежи на тестване предвид възрастта си? Освен онази форма за локализация друго трябва ли да попълване? Някъде мернах нещо за допълнителен формуляр за Пулия, но не си спомням къде и не го разбрах много. Извинявам се, ако досаждам, но понеже организирам паралелно две пътувания в различни страни, като това до Бари го решихме малко в последния момент, и вече се обърках къде какви са изискванията Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 01:23 от Divi_86

# 519
Преди малко най-после купих билети до Бари - отиваме на 2 юли и се връщаме на 7 юли (5 дни и половина).
Къде спират автобусите от летището - имат ли спирка близо до старата част? Има ли къде да оставим багажа на съхранение, защото пристигаме сутринта, а настаняването е следобяд, както и полетът на връщане е вечерта?
Ако искате с автобус, мисля, че спира на площада от снимката от моята публикация преди вашата. Има и влак за 5€/посока.
За багажа - пускате в гугъл Luggage storage Bari и си намирате предложение, подходящо като място и цена. Има едни клетки по 1.99 € на час, но ми се вижда скъпо това.
Ние си оставяхме голям куфар към тази фирма, но в Катания (Сицилия) във вторник - 5 € на ден, само че задължително трябваше да се запази час от предния ден и да се посочи колко чанти и докога. Като видях къде се оставя багажът, разбрах защо (в Катания беше в едно павилионче за информация пред гарата и повече от един куфар там надали ще се побере Simple Smile ) Запазих час, платих 5€ с карта и получих на мейла писмо с QR код и точни GPS данни на обекта, е, пообиколихме малко, докато разберем кой точно павилион. В Бари може да е по-лесно.
Другият вариант е, ако  се настанявате в Бари, да попитате самото място на настаняване дали могат да ви вземат багажа за съхранение. Ако е хотел, на 100% ще го вземат, някои собственици на апартаменти и те са разбрани.

Аз имам по-прозаичен въпрос - има ли прилични обществени тоалетни по плажовете в Полиняно, Монополи и Бари Pane e pomodoro? Simple Smile

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 11:09 от Розова маслинка

# 520
  • IT
За тоалетни на свободните плажове не знам 🤣Но ако е платен със сигурност има. Преди ковид, ,  ако някой е на свободният плаж и му се наложи належащо, в близък бар или ресторант щяха да го пуснат на 99.9% но сега не знам

# 521
Бяхме в Пулия преди няколко години. Последния ден посетихме Матера и от там директно с автобус до летището. Беше удобно. Сега не зная дали има промяна и съвпадат ли часовете. В Матера оставихме багажа на съхранение в едно магазинче.

Бихте ли препоръчили традиционни храни, които можем да опитаме в района на Амалфи и Неапол?

# 522
Семифредо с лимони, на кафенето пред катедралата в Амалфи.

Биволската моцарела и лимончелото (то е от Капри), които се правят там и само там са по оригинална рецепта. Моцарела продаваха и на летището в Неапол в хладилни кашони.

# 523
# 524
Regina, благодаря за информацията! Много е полезна.

Общи условия

Активация на акаунт