Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия – 3

• 48 190
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • Milano
Моля, rebus99.

От утре маските на открито в Италия не са задължителни, с изключение на Кампания (в някои случаи).

Губернатора им Де Лука е издал заповед, според която са задължителни на места и в часове, в които има голямо струпване на хора, като градски центрове, площади, променади, на опашка, открити пазари и т.н., както и в траспортни средства на открито - фериботи и т.н.

Също така се забранява продажбата на алкохол "за вкъщи" между 22 и 6ч. Разрешена е консумацията "на маса, бар-плот".

https://www.fanpage.it/napoli/mascherine-aperto-campania-testo-ordinanza/

Те не, че спазват мерките и сега (вж снимката), но като информация.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 14:05 от regina di cuori

# 526

Моля за малко помощ! За Бари необходимо ли е попълването освен на dlpf и на регионална форма за самоотчет, която да се изпрати на ASL? От Раянеър посочват, че трябва за Пулия, сайтът на Пулия е само на италиански и нищо не разбирам.

# 527

Моля за малко помощ! За Бари необходимо ли е попълването освен на dlpf и на регионална форма за самоотчет, която да се изпрати на ASL? От Раянеър посочват, че трябва за Пулия, сайтът на Пулия е само на италиански и нищо не разбирам.

Пише и на английски. Ние кацнахме в Бари с вътрешен полет, от Рим. Никой нищо не ни погледна. Недейте да рискувате, попълнете си го:

https://limesurvey.istsvc.regione.puglia.it/index.php/119341?lang=it

# 528

Пише и на английски. Ние кацнахме в Бари с вътрешен полет, от Рим. Никой нищо не ни погледна. Недейте да рискувате, попълнете си го:

https://limesurvey.istsvc.regione.puglia.it/index.php/119341?lang=it
Имах предвид, че е само на италиански там, където е обяснено кой трябва да го попълва. Поне формата я има и на английски...

# 529
Айдее.. И още формуляри ли трябва да се попълват Expressionless
Диви, това къде в сайта на Раян го намери?

А в линкчето пише да се попълни и social security number в едно от полетата. Това ние имаме ли го изобщо? Аз не съм си разглеждала здравната книжка от години.
И как изпращаме pdf документа на ASL Пулия? На имейл?

# 530
  • IT
Social Security number ЕГН-то по-скоро. Тези форми са от миналата година и се попълват, в случай на зараза и/или огнище да ви издирят и по отчета, който сте си правили да издирят контактите.

# 531
Social Security number ЕГН-то по-скоро. Тези форми са от миналата година и се попълват, в случай на зараза и/или огнище да ви издирят и по отчета, който сте си правили да издирят контактите.
Писахме ЕГН и изпратихме по мейл на службата в Бари. А какъв е този отчет - къде мога да го намеря, кога се попълва, задължително ли е, на кого и кога се изпраща?
MondoCane, когато започнеш да се чекираш, ти излиза едно място, където се събрани в нещо като таблица формулярите - там пише отделно за Пулия и други региони и те препраща към сайта на Пулия.

# 532
  • IT
Ти си пишеш на лист или файл или каквото искаш по дни къде сте били, на никой не се изпраща. Изпращаш само формуляра на здравната служба. Миналата лято  аз бях два пъти по месец в Пулия, формуляри попълвах, отчет не съм писала защото ме мързеше

# 533
А това само за Пулия ли се отнася? Ние ще кацнем в Неапол и след няколко дни ще пътуваме за Бари. Трябва ли да попълване допълнителен формуляр?

# 534

Писахме ЕГН и изпратихме по мейл на службата в Бари. А какъв е този отчет - къде мога да го намеря, кога се попълва, задължително ли е, на кого и кога се изпраща?
MondoCane, когато започнеш да се чекираш, ти излиза едно място, където се събрани в нещо като таблица формулярите - там пише отделно за Пулия и други региони и те препраща към сайта на Пулия.
На мен ми е по-интересно как Райън ще проследят тази работа кой какво е изпратил и на кого.
Хайде, PLF-а с QR кода ще си разпечатаме и ще минем в София през гише, ама това чудо?
Ние също летим на откриването на линията на 2 юли, дано мине бързо всичко.
На 19.06. летяхме за Сицилия, само plf-и искаха на гише, друго не поискаха. Тестовете също никой не ни погледна.
На мое име имах чекиран багаж и си минах през гишето, но и другите с ръчния ги караха. Слагаха им печати „Проверено“ на разпечатаните plf-и. Някои хора нямаха разпечатки (пътуващи с пакет от агенция), но пак минаха (за уиз иде реч). Сега за райън всичко ще разпечатаме, плюс формуляра за карантина за връщане в България. Simple Smile Не че някой ни го е искал досега на връщане по чуждите летища.

# 535
Момичета, много благодаря за информацията!
Ние ще летим на 21-ви юли, този формуляр за здравната служба, дали мога отсега да го попълня, за да ми се махне от главата?
А аз знам и местата в самолета кои са ни. Това значи ли, че и PLF-a можем да попълним вече? За него четох на страницата (откъдето влизаш да се регистрираш и да попълваш), че трябва 48 часа преди пътуването да се попълни, но може да не е актуална информация.

Диви, това ли е мейла на здравната служба sorveglianza.coronavirus@asl.bari.it ?

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 16:34 от MondoCane

# 536
Ще пътуваме от Рим към Неапол с влак, след 3 дневен престой в Рим. Четох някъде, че за влака искат отрицателни тестове, иначе не те качват. Някой знае ли дали е така? Отново ли трябва да правим тестове? Благодаря!

# 537
  • Milano
Не е така.
Сигурно сте чели, че има влакове (freccia rossa) Covid free, но те са само 2 по линията Милано-Рим и обратно и са директни без междинни спирки.

https://www.trenitalia.com/it/le_frecce/treni-covid-tested.app.html

# 538
Момичета, много благодаря за информацията!
Ние ще летим на 21-ви юли, този формуляр за здравната служба, дали мога отсега да го попълня, за да ми се махне от главата?
А аз знам и местата в самолета кои са ни. Това значи ли, че и PLF-a можем да попълним вече? За него четох на страницата (откъдето влизаш да се регистрираш и да попълваш), че трябва 48 часа преди пътуването да се попълни, но може да не е актуална информация.

Диви, това ли е мейла на здравната служба sorveglianza.coronavirus@asl.bari.it ?
Надявам се, защото ние на него пратихме формуляра 😂

# 539
Благодаря!
Щом при независими търсения сме открили един и същ мейл, той ще да е. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт