Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия – 3

• 48 135
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Минахме през гишетата на Райън за Бари. Искат бордна карта, по възможност разпечатка, и plf. Теста предложих, не го поискаха.

# 571
Леко, безпроблемно пътуване и хубава ваканция на днешните туристи!  Simple Smile

LanaSh, аз тъкмо разглеждах линка на елказелка от Раян еър, който е постнала и като цъкнах на изискваните документи за България, ми излезе тази декларация, за която тъкмо щях да питам дали я е попълвал някой, който се е прибирал? Ето я:

https://www.ryanair.com/content/dam/ryanair/comms-2020/BG-Passanger-DATA.PDF

Вевроятно Уиз нея имат предвид.

Хора, на сафари зоопарка може ли да отиде човек ако не е с кола? Например там на място да има някакво рейсче, за хора без собствен превоз?

# 572
  • Milano

Хора, на сафари зоопарка може ли да отиде човек ако не е с кола? Например там на място да има някакво рейсче, за хора без собствен превоз?

https://zoosafari.it/come-arrivare/

# 573
  • София
Хванах някакъв автобус за Матера, пътувам натам (надявам се).
Както е писала маслинка, само dplf и лична карта искат. Премериха ми няколко пъти температурата, че влизах и излизах от летището, лутайки се Simple Smile)

# 574
Качихме се в автобуса за Алберобелло,  който уж е влак.
Билети се продават в барчето. 😂

Снимам от автобуса.

Локацията е синята точка.

# 575
  • Бургас
Привет на всички,
Мисля да резервирам и аз билети до любимата ми Италия за нас и децата. Имам един наистина глупав въпрос. Тъй като само съпругът ми е със ваксинационен сертификат останалите трима ще трябва да правим тест. Какво ще рече тест най-рано 48ч преди пътуване. Ако полета е понеделник 11:00 теста трябва да е направен след събота в 11:00? Правилно ли ги тълкувам нещата?

# 576
  • Milano
48 часа преди влизане в Италия, а не преди пътуване. Гледате часа на пристигане на самолета.

Розова маслинка, има и автобуси на  fse:

От 28/06 между Мартина Франка и Таранто автобуси вместо влакове, поради ремонтни дейности (поддръжка):

https://www.fseonline.it/s/dettaglionotizia?id=a0A3Y00002XpiJwUAJ

# 577
  • Бургас
Ясно. Благодаря, regina di cuori!

# 578
  • София
48 часа преди влизане в Италия, а не преди пътуване. Гледате часа на пристигане на самолета.
И понеже на теста пише само дата, закачате към него касовата бележка.
(Пример: ние живот и здраве кацаме в събота в 15.00 ч местно време, та направихме тестовете на децата вчера в 17.30 ч)
Важно: В лабораторията казвате, че тестовете са за пътуване в чужбина за да за на английски и носите лична карта/паспорт т.е. документ, с който ще се пътува ,защото номера му се вписва в р-та от теста, както и имената трябва да отговарят на латинското изписване в документа. В Рамус Дружба стават за ок. 30-50 мин. Може да изчакате за да не ходите 2-ри път да си ги вземте с подпис и мокър печат.
п.с. Питах ги имат ли указания кога и как ще качват р-тите от тестовете в www.his.bg , както е по заповедта на новия здравен министър, но момчето на регистратурата каза, че все още нямали никакви указания.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 12:32 от bibi

# 579
  • София
От къде да си купя хляб в Алтамура? Сиеста ли има? Магазините са затворени, хора няма...

# 580
От къде да си купя хляб в Алтамура? Сиеста ли има? Магазините са затворени, хора няма...
Sad И в Алберобелло е така, тъкмо се изнасяме. Няма никой, но поне хапнахме паста на деня.

Хареса ни въпреки туристите, има ги, но се трае
Бяхме и на гледката

Билети купихме само за отиване, за връщане се купуват от същата спирка от бензиностанцията 😀

Отидохме на спирката,  питаме "дове билети" и хората ни отговарят веднага, насочват. За мен е смешно, че говоря на такъв магарешки език, защото съм преводач от английски и се старая да говоря правилно.

# 581
Хаха, така е, евентуално някое кафе може да е отворено

# 582
  • София
Не съм яла нищо и вече полудявам, всичко е затворено, кафе от автомати само.

# 583
  • София
Не съм яла нищо и вече полудявам, всичко е затворено, кафе от автомати само.
Нещо супер, магазин няма ли отворено ? Виж в гугъл мапс нещо близо  до теб. Обикновено има и работно време.

# 584
  • София
Абсолютно нищо, най - ранното отваря в 18:00. Вода няма от къде да взема. Сега ще видя на гарата какво има и отивам в Бари.

Общи условия

Активация на акаунт