На море в Турция - тема 56

• 77 157
  • 780
  •   1
Отговори
# 165
ndimitrova, вашето преживяване е ужасно! Асистанс компанията в България ли беше или някъде в чужбина? Може ли информация за застрахователя?
Аз преди много години се оказах в един самолет с едни бегли познати, които като разбрали, че асистанс компанията е в Унгария, много се притеснили и си направили другаде застраховка с обслужване на български. Много било лошо да е в Унгария, ама така и не разбрах защо.

В България е. Затова останах много учудено, че не отговарят на български телефонен номер. Не искам да споменавам публично застрахователя, защото като се върнахме в България изпълниха всичките си задължения безусловно.
rEvfti, от къде са ти изтрити коментарите?

# 166
По отношение на застраховките: при нас имаше събитие, доктора ми каза, че моята застраховка не важи при него и не съм звъняла на телефона на застрахователя си. Платих си преглед и изследване и после представих фактурите при завръщането си. Застрахователя ми изплати всичко. Четете общите условия като сключвате договор.

# 167
pati, принципно се процедира обратно - звъниш на застрахователя и той те насочва към лекар.
На нашите документи на няколко места подчертано пишеше да се звъни на тях, а не на ТА или представител на място.

# 168
Да, наясно съм как се процедира,но в случая ситуацията изискваше бърза реакция и описвам тази случка, за всички, които ще попаднат в същата ситуация. Защото като отидеш на лекар в чужда държава и ти каже, че застраховката ти не важи при него, да знаят хората, че има и други начини за справяне със ситуацията- взимаш фактури, бележки, цялата мед.документация и си я представяш на застрахователя за изплащане на направените разходи. Но както писах и по-горе според Общите условия. За това преди да се сключи застраховка, четете, питайте застрахователния си агент. Изобщо не коментирам ТА или представител на ТА- те нямат отношение към настъпване на застрахователно събитие и последващите действия от страна на застрахования.

# 169
Да, трябва да се четат условията и какви варианти има при различните ситуации.

Имах предвид, че принципно следва да се звъни първо на застрахователя и той да насочи към здравно заведение, а не туристът сам да си избере къде да отиде, защото застрахователя в такъв случай може и да откаже да покрие разходите. Разбира се, изключвам много спешните случаи, когато няма време за такива неща.

# 170
  • Стара Загора
В средата на септември времето подходящо ли е за хубава морска почивка в Кушадасъ? В няколко сайта гледах температурата от тази година там и май беше добре. Притеснявам се да не е хладно, но то година с година може да не си прилича.

# 171
Здравейте,планирам лятната ни почивка през месец юни в Кушадасъ, и бих помолила, ако някой има впечатления от хотел Pine Bay да сподели. Засега съм се спряла на него.

# 172
В средата на септември времето подходящо ли е за хубава морска почивка в Кушадасъ? В няколко сайта гледах температурата от тази година там и май беше добре. Притеснявам се да не е хладно, но то година с година може да не си прилича.
Времето тази година беше много топло. Вечер по потник ми беше топло, през деня не се седеше и под чадъра. Над 37-38гр.

# 173
  • В.Търново
Времето тази година беше много топло. Вечер по потник ми беше топло, през деня не се седеше и под чадъра. Над 37-38гр.
Това за средата на септември в Кушадасъ????Сериозно?

# 174
  • Бургас
Скрит текст:
Здравейте,планирам лятната ни почивка през месец юни в Кушадасъ, и бих помолила, ако някой има впечатления от хотел Pine Bay да сподели. Засега съм се спряла на него.

Ние 2017г. почивахме в Pine Bay от 17,06 до 26,06 .Изкарахме невероятна почивка. Времето беше перфектно.
Назад в темите имам подробни описания. Ако те интересува нещо конкретно, мога да споделя.

# 175
  • София
Целия септември е перфектен в Кушадасъ, че дори началото на октомври. Рядко падат темперетурите под 30. Тая година е някаква изкилифинчена...някъде от 26-27 стана шибано времето. Циклони, бури, ветрове. До 2-ри октомври беше така, след това пак се е оправило времето.

# 176
Тая година е някаква изкилифинчена...някъде от 26-27 стана шибано времето. Циклони, бури, ветрове. До 2-ри октомври беше така, след това пак се е оправило времето.

Не съм съгласна с вас. Всяка година е така. За мен е изключение началото на октомври времето в Кушадасъ да е хубаво.

# 177
Извинявай, за началото на септември ми е инфото, прочела съм въпроса през пръсти.

# 178
Досега сме ходили в Турция само с Емералд два пъти и след като попълня данните за резервация в рамките на 1 ден ми се обаждат за потвърждение и действат много бързо. Тази година съм в ??? в петък харесахме хотел и решихме да резервираме чрез Ориент 99 и за мое учудване никой не ми се обади до понеделник /днес/ следобед звъня да разбера какво се случва. Служителката ми заявява че имат над 1000 резервации и да чакам. Ще почакам да станат 72 часа. При вас колко дни  отнема резервацията?

# 179
Миналата година и аз се опитах да резервирам при Ориент и не останах очарована.
Първо, явно имаха проблем със системата и не са ми отчели заявката за резервация, след като няколко дни нямах никакъв отговор им се обадих да разбера какво става, съответно пак трябваше да изчакам, за да ми кажат, че нямат места по самолетните програми за желаните дати.

Общи условия

Активация на акаунт