На море в Турция - тема 56

• 77 147
  • 780
  •   1
Отговори
# 150
Много благодаря.Ще съм благодарна на всякакви предложения и съветите. За мен е важен плажа, все пак целта ни е морето, а басейните са резервен вариант /добре ще е да имат пързалки и атракции за по -големи деца/.

# 151
Щом държите на плаж, значи това не е вашия хотел.
Горе долу на тази цена с пясъчен плаж в Алания са Lonicera и съседния Gold island, за други които се сещам плажът е кофти.

Може да погледнете и към Сиде, там има голям избор от хотели с хубав плаж и цените са сходни. Вижте отзивите на първа страница.

# 152
Благодаря,Ванилия ! Може и към Сиде да се насочим, щом плажове там  са по-добри.

# 153
По повод застраховките: това лято имах нужда от спешна помощ в Анталия. Имах застраховка с асистанс. Не мога да ви кажа колко пъти им звънях и никой не се обади. Накрая от хотела извикаха бърза помощ и ме закараха в някаква болница, в която ми заявиха, че не работят с български застрахователи. Добре че имахме пари по картите с мъжа ми. Не ми обърнаха внимание докато не платихме пълната сума, по тяхна фактура. Заплашваха ме, че няма да ми позволят да летя със самолет, ако не се съглася на всички процедури, които ми предлагат. След това застрахователя в България отнесе всички негативи от случката и плати всичко.

# 154
ndimitrova, ужасно неприятно!

Хубаво, че застрахователят си е поел отговорността, но това е изключително непрофесинално отношение.

# 155
  • Бургас
По повод застраховките: това лято имах нужда от спешна помощ в Анталия. Имах застраховка с асистанс. Не мога да ви кажа колко пъти им звънях и никой не се обади. Накрая от хотела извикаха бърза помощ и ме закараха в някаква болница, в която ми заявиха, че не работят с български застрахователи. Добре че имахме пари по картите с мъжа ми. Не ми обърнаха внимание докато не платихме пълната сума, по тяхна фактура. Заплашваха ме, че няма да ми позволят да летя със самолет, ако не се съглася на всички процедури, които ми предлагат. След това застрахователя в България отнесе всички негативи от случката и плати всичко.
Как няма да вдигнат 😮 Кой е застрахователя

# 156
От Ориент99 за Eftalia Aqua Resort с автобус ми дават цена 1444лв/ за 2 възр. и дете на 12г./,от  Травел републик- 1220лв.Има ли смисъл да резервирам чрез Травел републик,след като цената на Ориент 99,след приспадане на транспортните разходи е почти една и съща?
Колко капаро искат от Ориент99, колко от Travelrepublic? Все пак капарото изгаря, ако по някаква причина се откажеш да пътуваш.

# 157
А колко много е писано,а аз немога да ви проследя.Сигурно и тук са ми изтрити коментарите .Много неприятно,аз само попитах за един два хотела.(Суено Сиде и АлиБей Сиде)

# 158
ndimitrova, вашето преживяване е ужасно! Асистанс компанията в България ли беше или някъде в чужбина? Може ли информация за застрахователя?
Аз преди много години се оказах в един самолет с едни бегли познати, които като разбрали, че асистанс компанията е в Унгария, много се притеснили и си направили другаде застраховка с обслужване на български. Много било лошо да е в Унгария, ама така и не разбрах защо.

rEvfti, от къде са ти изтрити коментарите?

# 159
  • София
По темата със застраховките обръщайте внимание, когато са през туристическа агенция на датите на валидност. Те обикновено не включват първия и последния ден. Веднага давам пример с нашата почивка тази година. Тръгнахме на 14.09.2018 г. и се върнахме на 23.09.2018 г.  Обаче застраховката беше от 15.09.2018 г. до 22.09.2018 г.
През първият и последният ден, точно когато пътувате, зстрахователните събития се покриват от Гражданската отговорност на автобуса.

Гражданската отговорност е друг тип застраховка и с други покрития. Нека не навлизаме в спорове на тема застраховане. Wink

# 160
Здравейте,дали може да ми предложите хотел който да с добра анимация с много развлечния може би малко по луксозен не държа много на хубав плаж предпочитам в хотела да има достатачно развлечения с добра храна.много май ми станах изискванията:) и бюджет около 2000 лв в средата  на май със собствен превоз
Ще съм много благодарна на мнения за хотели.

# 161
  • Пловдив
gardeniq10  Моля,да напишете този бюджет за колко човека е?И къде искате  в Егейска Турция или Анталия?

# 162
  • Пловдив
Аз също миналата година забелязах,че в деня на напускане на Кушадасъ застраховката важеше до 24ч.,а по това време бяхме много далеч от България.  И сега като резервирах уточних,че ще си доплатя,но искам един ден повече. А от Турс клуб ми казаха,че в рейса сме имали застраховка от фирмата превозвач. Незнам какво включва тя,бихте ли обяснили?

# 163
Принципно би следвало фирмата превозвач да застрахова пътниците, затова и ТА не включват времето за пътуване в застраховките.

# 164
  • София
Злополука на пътниците най-вероятно. Ама да речем човек вдигне температура по пътя или на някоя почивка нещо се спъне и падне, това няма да е покрито по въпросната застраховка. По нея се покрива примерно ПТП. Пък и застрахователя по застраховка "Помощ при пътуване" винаги може да направи регрес към застрахователя по друг тип застраховка примерно Гражданска отговорност.

Общи условия

Активация на акаунт