На море в Турция - тема 56

• 77 425
  • 780
  •   1
Отговори
# 555
Привет отново и благодаря за адекватните и точни отгвори!
Скрит текст:
След като се чух с туроператор и изяснихме какви са претенциите ми, а именно allin , да е в града(Мармарис) и до 1300лв за двама за 9 нощувки ми предложиха тези:

Marmaris Sea Center Hotel
Siesta and Juniper Hotel
Pineta Club
Myra Hotel
Pineta Park Deluxe
Aegean Park
Може ли мнение за някой от хотелите?  
Благодяря Ви!!

Jivka Ji 614535, за съжаление аз не съм чувала за нито един от хотелите, които са Ви предложили. По-лошото е, че в Холидейчек няма коментари или оценки, което за мен е сигнал, че трябва да се прави много сериозно проучване, преди да се резервира някой от тях.

Ще си позволя да Ви предложа друго - хотел в гр. Алания. Градчето също е много красиво, има места за разходки, има крепост, има и пещера. Там има и много добър плаж, с хубав и много ситен пясък.
Ето този хотел http://www.ramirahotels.com/city/en/default.aspx е на много хубаво място, не е на брега, но е в сърцето на града, нов е, води се младежки, 16+, има шатъл до хубавия плаж. Тази верига имат още един хотел, пак е на хубаво място и също е удачен вариант.
Този хотел https://www.arsihotels.com/konsept.php?dil=2 също е приличен вариант, по-близо е до плажа, но е по-далече от крепостта, пещерата, пристанището и т.н. интересни места.

Хотелите се предлагат от Тез тур и се вместват в бюджета Ви за началото на юни със самолет, за 7 дни. Ако решите да почивате 5 дни или промените датите за края на септември и началото на октомври, вероятно ще има и други интересни хотели, които се вместват в сумата, която сте отделили.

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 20:48 от Мaрги

# 556
Благодаря, Роже! Не се бях сетила да им пиша Simple Smile
Иначе Халим вече се включи с предложение, ще видим какво ще стане. Това, което предложи ми хареса, защото е с опция за анулиране дори.

# 557
Пак съм аз Blush

Jivka Ji 614535, аз чак сега погледнах цените на хотелите в Мармарис и видях, че освен световно неизвесни хотели, има и популярни такива, които се вместват в бюджета Ви. Е, не са за 9 нощувки, а за 7, но поне можете да прочетете достатъчно коментари за тях и да знаете какво да очаквате.
Погледнене EMRE BEACH, IDEAL PRIME BEACH, POSEIDON. Всички са на крайбрежната алея, на оживени места, около 2 км. от центъра. Това са икономични хотели, които предлагат добри условия за цената си, но все пак трябва да се има предвид, че не са безупречни.

# 558
Промо в Пегасус
Първо създавате профил в сайта на https://masterpass.com/
 и регистрирате MASTERCARD на сайта (незнам сайта дали важи само за турски карти)
после минавате в FLYPGS.COM и избирате билети по нататък на доплащането се избира плащане с регистрирана карта в masterpass и auto имате %30 отстъпка.. Simple Smile

masterpass e някакъв посредник за покупки
почти  всички сайтове в ТР  имат опция за доплащане с нея.. и е със утра сигурност..
Промото важи до 21/12/2018 23:59 турско време

а дати за изкупени билети датите важат до 31/05/2019

Последна редакция: пт, 21 дек 2018, 10:16 от BsrnX

# 559
Искам да попитам в сайта на хотелите Sueno не мога да се ориентирам какви са условията за анулирането на резервацията и как стои въпроса с плащането-веднага цялата сума ли е.

# 560
Искам да попитам в сайта на хотелите Sueno не мога да се ориентирам какви са условията за анулирането на резервацията и как стои въпроса с плащането-веднага цялата сума ли е.

условията за анулиране са от страна на агенция а не от страна на хотела
значи условиата ги пише в саита за резервации а не в самия саит на хотела
иначe нямат никакви изисквания стига да да е преди последните 72 4аса (3 дена) преди навлизане в хотела и ти връщат цялата сума -50/60 тл - държат само сумата която отделно се доплаща в застахователната агенция

и може да имате някакви лева загува от нестабилната валута  TRL-EUR

**Seyahat İptal Güvence Paketi
Tesise giriş gününe 72 saat kalaya kadar koşulsuz ve kesinti yapılmadan rezervasyonunuzu iptal etmek ister misiniz? Seyahat İptal Güvence Paketi ile sadece 10 TL'den başlayan fiyatlarla özgürlüğe sahip olabilirsiniz.

Seyahat İptal Güvence Paketi Genel Şartları
Скрит текст:
Seyahat İptal Güvencesi, acenta şirketi tarafından ürün sorumluluk sigortası kapsamında sağlanmıştır.

Genel Şartlar :

1- Seyahat İptal Güvence Paketi alan misafirlerimiz, rezervasyonlarını hiç bir belge veya mazeret ibraz etmeden, otele giriş tarihlerine 3 gün kalaya kadar iptal edebilirler. Rezervasyon için ödedikleri tutar, misafirimize 10 iş günü içerisinde acenta tarafından iade edilir.
2- Ödeme şekli nasıl ise iade şeklide o şekilde olacaktır.
3- İptal edilen rezervasyonlardaki Seyahat İptal Güvence Paketi tutarı, iade kapsamına girmez.

4-Rezervasyon değişikliklerinde yeni rezervasyon için o günkü indirim şartları ne ise o şartlardan değişiklik yapılabilir. Değişiklik tesislerin müsaitlik durumları ile sınırlıdır. Rezervasyon değişikliğinden kaynaklanan fark Seyahat Güvence Paketi kapsamında değildir.

5-Seyahat Güvence Paketi ulaşım ücretleri için geçerli değildir.

# 561
Но аз не искам да ползвам агенция, а направо от сайта на хотела да резервирам, но не намирам предварително условията за плащане и анулиране

# 562
Но аз не искам да ползвам агенция, а направо от сайта на хотела да резервирам, но не намирам предварително условията за плащане и анулиране

Какво му е лошото на агенция
ако мислите 4е хотела ще е по евтин с някой лев от турска агенция - Грешите!

# 563
  • Sofia, Bulgaria

Какво му е лошото на агенция
ако мислите 4е хотела ще е по евтин с някой лев от турска агенция - Грешите!

Може ли малко повече инфо за тези турски агенции, лично аз не намерих много изгодни турски агенции гледах https://www.jollytur.com, но цените са и далече в сравнение с английските и немските сайтове ...

# 564
Здравейте, влизам и аз да се похваля с резервация - Суено Делукс, 8 нощувки в края на Май.
Благодаря на Роже, че ме насърчи да действам за този хотел. Бях го отписала, защото цените, които гледах в началото, ми бяха доста над бюджета.
Благодаря и на Халим, че ми съдейства и получих доста добра цена от Jollytur., помогна ми и с резерацията. Нещата се  случиха доста бързо, в рамките на 1 ден. Благодарение на него ще почиваме в Суено Делукс 8 дни за 2400 лв., в която цена е включена и застраховка за анулиране до 72 часа преди настаняване.

# 565
  • София
Браво, Пепина, честито за резервацията. Много се радвам, че успя да я направиш. Simple Smile
Халим, бате, огън си!!!! Hug
Пепина, ако останете освен в края на май и в първите четири пет дни на юни ще може дори и да ми разкажеш за почивката Ви на живо там Simple Smile
Ако не се засечем и тръгнете преди ние да дойдем ще чакам тук разказа ти Simple Smile

# 566
И аз вече съм с резервация. Най-накрая се реших Simple Smile
Днес ми потвърдиха - Гюрал Премиер Текирова. След двумесечно проучване на различни варианти и възможности при самостоятела организация, разбрах, че почти няма разлика в парично изражение с офертите на Тез тур, така че заложих на познатия вариант.
И понеже знам, че ще се учудите, че няма разлика в цената, бързам да уточня, че едно от най-важните ни условия беше да пътуваме бързо и комфортно, без да сменяме различни превози и най-вече различни летища. Единствено Turkish airlines покриваха това изискване. Излишно е да ви обяснявам колко са високи цените им. Та се оказа, че ако сама си организирам пътуването ще спестя 300 лв., но ще пътувам минимум 5 часа, срещу час и половина с чартър.

А сега да споделя проучванията си за организирано пътуване. За моето семейство най-изгодни оферти и договорни условия има при Тез тур. За новия сезон има възможност за резервация на почивки с 3, 4, 5, 7, 9, 10, 12, 14 и т.н. нощувки - т.е. могат да се съчетават различните полети, съответно и различни полетни часове, което за мен е огромен плюс. Те имат три полета седмично. За лято 2019 г. имат и една промоционална акция, според която ако след резервация на даден хотел цената му в сайта на Тез тур се намали, може да се направи нова резервация върху по-изгодната цена. Най-общо казано е това. Разбира се има подробни условия, които няма как да преразкажа и те са свързани с това до колко дни преди пътуване може да се променя резервацията и кога трябва да е направена, но като цяло условията са напълно изпълними и нормални. Това окончателно наклони везните към Тез тур. Капарото е 30%, може да се прави анулация без неустойка до 45 дни преди пътуване.

Искам много дебело да подчертая, че споделям информацията не с цел да убеждавам някого, че е по-добре да пътува организирано, или че моят избор е по-правилен, или за да правя реклама на един или друг туроператор. Всеки сам намира вярното решение за себе си, за това изрично написах, че това е моето, а не общото. Пиша какво съм проучила единствено, за да помогна на хората, които се интересуват от организираните почивки.

# 567
Няма да се засечем, Роже. Колкото и да ми се иска, нямам възможност да остана в началото на Юни. Резврвирахме за 23-31 Май. Но ще разкажа като се върна, за да имате пресни впечатления.
Сега остава да букнем самолетните билети и трансфера. И започва голямото чакане ....

# 568
Честити ви резервации! Да имате много слънчеви и весели почивки!

Марги, аз още с резервацията това лято стигнах до твоя извод.
Дори и с полет от Истанбул като го смятах пак излизаше приблизително колкото с БГ чартър.

# 569
Благодаря, Ванилия!
Самостоятелно организирано пътуване е по-евтино, отколкото с бг чартър. Но цената е за сметка на времето и комфорта. Ние сме без деца и можем да си го позволим.
Миналата година 8 дни в Камелия Селин, резервация директно в хотела, с автобус София-Истанбул и самолет до Анталия, с трансфер и застраховка,  ни излезе 2600 лв. Офертата от бг агенция за 7 дни с чартър, по същото време,  беше 2600.
Тази година пак 8 дни, по същия начин ще ни излязат 3000 лв. Офертата на Акватур в момента е малко над 2000 евро за 7 дни.
Определено в нашия случай излиза около 30-35% по-евтино, но ако трябваше да пътувам с деца, нямаше да си го причиня.

Общи условия

Активация на акаунт