Плюсове и минуси на кварталите в София - 4

• 49 543
  • 773
  •   1
Отговори
# 570
  • София
На Герлово няма нито един панел Simple Smile
Знам. Може би звучеше така: "100-годишен панел, ама на Герлово да е"

# 571
кел файда от локация, ако ти застроят пред прозореца един ден....

# 572
Ето една обява с чудесна локация - точно до жълтите павета. Не знам дали е реална, слагам я заради цената.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15453858439403 … k=4cqwx8&f1=1
Аз сега съм с толкова претенции, представям си, ако се чудя къде да си пръсна парите, какво чудо ще съм. То хубаво локация, локация, ама ако трябва да влизам в неподдържан вход и да ме е срам да посочвам къде живея, може да се замисля дали да съм до НДК или жълтите павета точно.

# 573
  • София
Ехааа, 2-стаен 110 квадрата. Нашият е 60, с терасите
А снощи имаше във ФБ един бисер точно за тази тема:
Недоволен, в нета:
 "Хората виждат през прозореца как се е*ат комшиите, а аз - няква тъпа планина..."

# 574
  • София
Аз се бях отчаяла когато ходех по огледи. Толкова кофти жилища изгледах, че ми се ревеше. Накрая се виждах как опаковаме багажа, барабар с бебето, и отиваме да живеем в един от апартаментите на майка ми, на бул. Прага. Вече бях продала моя апартамент в Гео Милев на едни прекрасни хора, които ни влязоха в положението и бяха достатъчно търпеливи да ни изчакат. И все пак, не можехме да стоим с години във вече чуждо жилище.

М/у другото, ето място, на което съм живяла и не бих се върнала, освен ако не ме принудят: бул. Прага. Айде дограмата е бетон и затворим ли прозорците, всичко утихва, обаче е лудница някаква. Иначе блокът е добър. Майка ми си го харесва обаче, а наемателите й сега също са доволни. Въпрос на вкус е всичко.

# 575
И аз съм отчаяна от огледи, нямате си идея, какви дупки има на пазара. Единственото ми успокоение е че малкото има хубава градина до сегашното ни жилище и мога да протакам 3 години, докато стане време да е ученик.

На "Прага" - не, но около "Прага" - с удоволствие, ама няма.

# 576
Вече знаете моята история и къде имам жилища. Сега честно казано съм си харесала Дървеница като квартал. И защо ли- харесва ми зеленината, многото детски площадки, има доста училища и градини, възможности все още за паркиране и достъп до метро. Да от онези сто годишни панелки са, но има тук таме някое ново строителство

# 577
  • София
Трябва въображение да си представиш дупката празна и наредена по твой вкус.
И на мен ми се струваше така, когато влизах във все още обитавани жилища. Празно изглежда много по-обещаващо и примамливо, дори да е в ниския клас - сякаш ми светна пред очите, когато влязох в празния бял хол с паркет на сегашното си жилище. Другите които гледах, бяха обитавани и леко неглижирани - кой ще ти ремонтира, щом продава.

Последна редакция: чт, 24 яну 2019, 16:54 от Cuckoo

# 578
О, да! Празно е къде, къде по-добре. Нагледахме се и ние на вехториите на хората. Че някои й гордо казваха, че всичко ще ни подарят. Triumph

# 579
  • София
В панел не бих живяла, дори и до Народното събрание да се намира. Иначе ниското строителство около метростанция Вардар е в кв. Гевгелийски. Много спокойно кварталче до метрото и без цигани...засега.

# 580
  • София
И аз съм отчаяна от огледи, нямате си идея, какви дупки има на пазара. Единственото ми успокоение е че малкото има хубава градина до сегашното ни жилище и мога да протакам 3 години, докато стане време да е ученик.

На "Прага" - не, но около "Прага" - с удоволствие, ама няма.
''Около'' да, и аз бих живяла. А нейният апартамент е точно ''на'' Прага, между Петте кьошета и баня Мадара. Забавното е, че имаше наплив от потенциални наематели, много го харесваха.

И аз не бих живяла в панел, правила съм го и беше кофти.

# 581
  • София
Ей, Таис, накрая верно ще се окаже, чесе познаваме. Аз съм израснала в градинката на Прага. Баба ми имаше апартамент на кьошето Г.Софийски и П.Славейков.

# 582
  • София
Ей, Таис, накрая верно ще се окаже, чесе познаваме. Аз съм израснала в градинката на Прага. Баба ми имаше апартамент на кьошето Г.Софийски и П.Славейков.
Не се бе, нали се виждаме у фейса как изглеждаме - все някакъв спомен щеше да изплува. Язък HugGrinning
А и аз като дете съм била извън БГ, 80-те години. После живях на сто места из София, вкл. и на вилата в Драгалевци - тогава ме гонеше драмата и исках да се оттегля от света. Е, добре се оттеглих, имах чувството, че съм се самозаточила в Сибир Smile

# 583
  • София
И на мен ми се струваше така, когато влизах във все още обитавани жилища. Празно изглежда много по-обещаващо и примамливо, дори да е в ниския клас - сякаш ми светна пред очите, когато влязох в празния бял хол с паркет на сегашното си жилище. Другите които гледах, бяха обитавани и леко неглижирани - кой ще ти ремонтира, щом продава.

По принцип, към жилище с току- що направен ремонт, трябва да се подхожда с много резерви, тъй като вероятността да е заради прикриване на сериозни недостатъци, е силно възможна.
Течове, пукнатини, конденз и мухъл- всичко проличава при "неглижираните".

От друга страна, всеки  ремонт вдига цената, дори и нескопосан да е и против всичките ти "естетически "виждания.

# 584

По принцип, към жилище с току- що направен ремонт, трябва да се подхожда с много резерви, тъй като вероятността да е заради прикриване на сериозни недостатъци, е силно възможна.
Течове, пукнатини, конденз и мухъл- всичко проличава при "неглижираните".

От друга страна, всеки  ремонт вдига цената, дори и нескопосан да е и против всичките ти "естетически "виждания.
Аз затова предпочитам ново строителство, празно. Да си направя всичко от нулата

Общи условия

Активация на акаунт