Парфюмни размисли и страсти - 221

• 68 412
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Аз също със сигурност няма да си купя Червената 5-ца за Коледа. Слаба и глупава е.
Кофтито е, че казах преди, че я искам и се надявам да не ми я подарят близките ми. Шишето е страхотно.

# 496
  • Бургас
The Only One никак не прилича на The One.Не харесвам и двата,ако се наложи да избирам обаче предпочитам втория.

# 497
  • София
Извинявам се, че нахлувам в темата, но имам спешен въпрос.
Не намерих такава информация и исках да се допитам до вас. Simple Smile

Случайно Burberry London да е реформулиран през последните 3-4г.? Днес получих една петдесетичка и не е такъв, какъвто го познавам. Изпръскала съм няколко стотици от него и винаги е бил плътен и леко задушлив. Този е някак по- ефирен, по- малко сладък и не така осезаем на талази. /Преди съм го носила и зиме, и лете и винаги е бил друг/

Наскоро пробвах за първи път Тresor la nuit a la folie по случайност. Тъй като не харесвам фланкъри по принцип, а на парфюм, който като цяло не ми прави супер впечатление- съвсем не заглеждам. Но този е много красив. Носът ми остана в китката/капачката. Има нещо много женствено в него. Не съм задълбавала в нотки.

# 498
The One и The only one....мразя ги...миришат ми мноооого задушливо.Усетя ли ги около себе си,започва да не ми достига въздух.Днес пробвах Girls can do anything...очарована съм,признавам си,че го пренебрегвах заради бутилчето-прилича ми на шампоан.Страхотен аромат-май ще си правя пореден коледен подарък...обмислям го... Simple Smile

# 499
The Only One има много кафе и е супер тежък аромат. Мен ме дразни, а харесвам и нося The One...
+1
The One е един от много малкото парфюми, които съм харесала достатъчно за да си го купя (и употребя), но никога не бих си го купила пак.

# 500
  • Франция
Аз също със сигурност няма да си купя Червената 5-ца за Коледа. Слаба и глупава е.
В какъв смисъл глупава?

# 501
По повод на празника се изкушавам да попитам - а вие написахте ли му писмото вече какво да ви донесе за Коледа? Аз съм много объркана, уж искам някакви там парфюми, а като се замисля по-сериозно за всеки от тях, излиза, че май нищо не искам. Много е тъжно така преди празници човек да не знае какъв подарък да си поръча. Моля, споделете, ако вече сте решили, може пък и аз да се вдъхновя Kissing Heart
Парфюмни изненади  на мен никога не ми правят. Миналата година на ММ не му подарих парфюм, обаче тази година под елхата ще го чака  Valentino Uomo Intense.
 За себе си още  не мога да реша какво точно искам за Коледа . Много се колебая между Brecourt Agaressence(който при мен се оказва голям хамелеон),  Xerjoff Bouquet Ideale , Jo Malone Mirrh& Tonka  и това дали пък да не си подаря няколко минита на Jul Et Mad Thinking  и не мога да реша . Голяма дилема.

Ralitsa как ти се стори Nea?

# 502
В какъв смисъл глупава?
Във всякакъв. Окастрена, слаба, неизлъчваща, с променени връхни нотки и с почти абсолютна липса на алдехидите, което си е срамно за точно този парфюм известен точно с тях. Който не иска да носи 5-ца ЕДП ще си купи друг парфюм, а феновете няма да пожелаят второ или трето шише ЕДП с разводнена версия.

BoMarina, аз харесвам много всичките ти предложения и размисли за коледен подарък, трудно ще избереш.

# 503
Densi успокоявам се с това че каквото не избера за Коледа ,ще си го подаря в края на Януари, когато ще имам повод да се поглезя. Стига разбира се  от толкова размисли да  не си остана само с мисленето и без подарък.

# 504
Densi успокоявам се с това че каквото не избера за Коледа ,ще си го подаря в края на Януари, когато ще имам повод да се поглезя. Стига разбира се  от толкова размисли да  не си остана само с мисленето и без подарък.
А, то често така става, мислим го, мислим и накрая друго дойде и така влача парфюмни желания по 4 години и никога няма да ги купя, сигурна съм, защото вече са ми омръзнали от чудене.

# 505
Аз много харесах The Only One и не го намирам за тежък. Може би защото обожавам карамел и ванилия.

# 506
Алюр на Шанел ако може да си имам постоянно, не знам колко литра ще ми трябват, но да ми е вечно на разположение.

# 507
  • Germany
kovatcheva, писала си и преди, че харесваш и носиш cara mia. Очаквах да ми допадне, напомня ми характера на Ботега Венета, който много обичам (и него, и велурената и лежерната версия), но нещо в него сякаш ме дразни. Какво е това чудо?
PS Една от причините да следя темата, са твоите постове. Благодаря1
дейзи1, благодаря ти! Аз пък винаги съм се чудела на оприличаването на двата парфюма, като за мен сходството им е само в хладното пачули и в мъховете. Нямам идея, защо Кара миа е дадена за ориентал флорал, за мен е от модерните шипри. С Ботега Венета имам сложни отношения, ту им харесвам нещата, ту не мога да ги търпя. За мен основното във всички тях е велура, който е много доминиращ. Просто той е кожен аромат. Аз имам велурената версия, може би защото е една идея по-топла и приветлива някак от останалите, и пак съм на моменти с него. Трябва ми специална настройка, специална нагласа, специално настроение, и най-често остава на заден план. Прекалено са ми високомерни Ботега Венета, няма закачка в тях, няма нищо еротично в тях за мен, хладни и недостъпни са. Докато Кара миа ми е съвсем друг тип парфюм. В него кожа няма. Красотата му идва от елегантното шипрово усещане, и от многото цитруси. Не знам дали магията идва от ириса, а аз и друг път съм писала, че имам невероятна химия с него. Дали защото парфюмът при мен е много цитрусов, и то точно с любимия ми цитрус, мандарината. Мандарината му дава точно това, което ми липсва в Ботега Венета - малка доза сочност, малко свежест, малко сладост и сякаш вкарва слънце и светлина в него. Ботега Венета във всички версии ми е сив, адвокатски парфюм /не го казвам в лошия смисъл на думата, да не се засягат колегите/. Кара миа е парфюмът, към който посягам, когато седя пред шкафа с парфюмите и установявам, че нямам с какво да се напръскам днес Joy, него слагам, когато не мога да търпя никой около себе си и искам да си се изолирам в моя си свят, когато ме боли главата е един от двата парфюма, които мога да понасям на себе си, когато вали дъжд е един от любимите ми парфюми, когато ми е тъжно ме вади от депресията, когато искам да съм си аз пак е с мен. Когато го показах за първи път на майка ми, тя просто констатира, да, този парфюм си мирише точно на теб. Поднових и него това лято, при това в 100 мл. размер, докато от 30 чката на Ботега Венета я съм пръснала 5 мл, я не. Мисля, че това, което може да те дразни в него е или силно пипереното усещане, което на мен ми е любимо и разбирам и защо е сравняван и с о де мерве, или цитрусите, които като цяло допадат на малко хора. Именно тези ноти много често карат някои потребителя да смятат, че парфюмът има мъжко звучене. Определян е често за унисекс аромат, но аз не съм усещала мъж с него, и нямам идея как би стоял.

Йоан Владимир, и аз мисля, че няма да е от твоите Gold Fair In Mayfair Atkinsons, но пък е интересен парфюм и ще ми е интересно да чуя мнението ти за него. Бялата роза може да ти допадне, но може и въобще да не ти хареса, за него съм 50/50. Ще те помоля на парфюмната обиколка да пръснеш ако ти попадне и Valentino Noir Absolu Musc Essence Все си мисля, че има с какво да те изненада този парфюм, особено като знам, че ти допада червената петица на Шанел и Пантеа. Много ми е любопитно мнението ти за него. Аз за пореден път харесах червената петица ЕДП и за пореден път го намирам за съвършено различен парфюм от старите формули. Вече три пъти го пръскам на кожа, което си е чисто постижение за мен. Продължавам да не се идентифицирам с него, но ми харесва много. Може би защото ги няма непоносимите за мен шанелски алдехиди, които усещам във всички други версии досега, включително и в l'eau.

The Only One и аз го харесвам много, и си мисля, че е чудесен за подарък. Много съвременен, супер гурме, чудно кафе, ванилия, сладост и много виолетки при мен. Супер излъчващ и секси, с добра трайност, особено ако е пръснат на тъкан. Предполагам, че мъжете, които харесват Ла ви е бел, а те са много, ще оценят по достойнство и този Stuck Out Tongue Winking Eye

И последно, бях дала на приятелка пробичка от Black candy Mancera, защото полудя, когато ме усети с него. Днес бяхме заедно на едно обществено събитие и тя беше с него. Сто човека я питали, какъв е този страхотен парфюм, а аз разбрах по аромата че е дошла, преди още да я видя Blush Много си го обичам този парфюм и се радвам, че и други изпадат в същата еуфория от него като мен Heart Eyes

Парфюм за деня: Cafè Chantant Nobile 1942

# 508
  • Франция
5-ицата в момента е в много по-добро състояние, в сравнение с преди 2-3 години. Ударното алдехидно начало изчезна отдавна, както и разкошната, трайна и анималистична база. В момента парфюмът е много повече цветен, а конкретно формулата в момента е с цветна сърцевина от много високо качество за мен, усещам я богата, мека и хармонична. Значително по-плътна и трайна също. Това важи за EDP и Parfum версиите, тоалетната вода не следя.
Онези, които търсят мощни алдехиди и циветка, ще ги намерят единствено във винтидж бутилки.

Йоан Владимир, и аз мисля, че няма да е от твоите Gold Fair In Mayfair Atkinsons, но пък е интересен парфюм и ще ми е интересно да чуя мнението ти за него. Бялата роза може да ти допадне, но може и въобще да не ти хареса, за него съм 50/50. Ще те помоля на парфюмната обиколка да пръснеш ако ти попадне и Valentino Noir Absolu Musc Essence Все си мисля, че има с какво да те изненада този парфюм, особено като знам, че ти допада червената петица на Шанел и Пантеа. Много ми е любопитно мнението ти за него. Аз за пореден път харесах червената петица ЕДП и за пореден път го намирам за съвършено различен парфюм от старите формули. Вече три пъти го пръскам на кожа, което си е чисто постижение за мен. Продължавам да не се идентифицирам с него, но ми харесва много. Може би защото ги няма непоносимите за мен шанелски алдехиди, които усещам във всички други версии досега, включително и в l'eau.
kovatcheva, записвам си го и него, благодаря!
А Аткинсон-ът ще се пробва задължително, понеже имаш у нас един парфюмен близнак, който може би ще го хареса доста Simple Smile Wink

Последна редакция: сб, 08 дек 2018, 23:47 от Йоан Владимир

# 509
Благодаря за отговорите за The One и The Only One. Първия и аз не го харесвам, втория признавам, че дори не го помирисах. На мацката ако не й харесва, да ходи тя да си пазарува парфюми. Joy

Общи условия

Активация на акаунт