Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 11

• 64 294
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
И прочети първия пост.

# 616
Задължително и без солетите, те са пълни с гадории извън брашното.
И повечето плодове (поне за мене) също създават проблеми.
Зимата ям по едно киви на ден.
Отново повтарям добрите за това състояние храни
 Ако няма проблеми с млечните -сирене, кашкавал и кисело мляко.
Безпроблемни - яйца, месо, риба, зеленчуци (картофите и ориза не са зеленчуци!)
Да се избягват бобовите (зрял боб, леща)
Като четох менюто, и се шашнах! Много малко калории май, основно от въглехидрати. Без протеини и почти без мазнини Май поредния случай на вегетарианец, който си съсипва здравето (в този случай на почти невръстна възраст).

Благодаря!
И пак повтарям от скоро разбрах,буквално ог няколко дни,това е нещо ново за мен.
Не съм вегетарианец Grin
От утре се заемам да наблягам върху месо и махам хляба и солетите

В началото може би всички са били като мен,докато “схванат цаката” на тази инсулинова резистентност.

Повече глад,малко или много прегрешения,отчаяние от кантара,изкушения,слабост
Минали сте по този път нали?

За това сме тук,да си помагаме взаимно! Отново благодаря на всички!

# 617
  • София
Не е нужно да спираш всички въглехидрати. Можеш да се насочиш към тези с по- нисък гликемичен индекс и да хапваш чат- пат.

# 618
Не е нужно да спираш всички въглехидрати. Можеш да се насочиш към тези с по- нисък гликемичен индекс и да хапваш чат- пат.
Подхлъзваш я на "динена кора"... С нейния инсулин, над300, по - добре да забрави за всякакви въглехидрати, освен по малко плод 1-2 пъти седмично. Предвид и наследствената й обремененост диабета е на по - малко от крачка дори... А е младо момиче, защо да прекара живота си като болна, като може лесно да стои "настрани" от диабета и всичките му усложнения.

# 619
Мале хора,то не остана какво да ям.
Там ми е проблема,че всичко малко или много се оказва грешно...
Май ще трябва един хранителен режим да си направя за да не сбъркам.
Впрочем ендокриноложката пък ми каза, че плодове мога да си ям в умерени количества.
Ама щом казвате,че е вредно..Ще послушам вас,че то с тези доктори...

# 620
Ето това може да ти помогне с изготвянето на хранителния режим

# 621
Скрит текст:
Впрочем ендокриноложката пък ми каза, че плодове мога да си ям в умерени количества.
Моля?   Smiley
Месо-пилешко, патешко, пуешко, свинско, телешко, агнешко, заешко, пъдпъдъци, фазани, токачки, гъски...
Риба-пъстърва, сьомга, тон, сардини, херинги, стриди, миди, калмари, скариди, изобщо всяка риба става
яйца-бъркани, пържени, омлет, като суфлета с всякакви зеленчуци/риби
масла-зехтин, кокосово, маслини, авокадо, масло, мас
зеленчуци-домати, краставици, зеле, лук, тиквички, патладжани, броколи, карфиол, целина, брюкселско зеле, моркови (ако не е всеки ден),
Сметана животинска, заквасена сметана, зрели сирена с 0гр въглехидрати...
Ако това е нищо, не знам.....аз например мога да не повтарям ястие цял месец.

# 622
  • София
Не я подхлъзвам, виждам, че е лакома и по- добре да яде леща, отколкото картофи Simple Smile
Като махне боклуците, ще свали много показателите.

# 623
Не я подхлъзвам, виждам, че е лакома и по- добре да яде леща, отколкото картофи Simple Smile

Няма да си излекува "лакомията", ако продължава да яде "лакоми" храни.
Човек не става лаком по собствено желание, нарушените биохимични процеси в тялото го правят лаком.
Като възстанови равновесието, лакомията изчезва.

# 624

Няма да си излекува "лакомията", ако продължава да яде "лакоми" храни.
Човек не става лаком по собствено желание, нарушените биохимични процеси в тялото го правят лаком.
Като възстанови равновесието, лакомията изчезва.

Така е,не съм лакома (хаха).
Споменах че не мога без картофи,ще се откажа от тях щом е за моето здраве.Човек не се отказва изведнъж от вредните навици.Много хора смятаме,че живеем правилно и здравословно,после се оказва,че не е така.
Впрочем признавам си ,може би напоследък бях много лакома към сладкото.До преди година аз мразех буквално сладки неща и почти не ги употребявах.Явно това е било първия признак,че нещо не е било наред..

# 625
Тук повечето момичета имат доста опит, но за "новобранец" си е бая трудно да свикне още от първия ден. Постепенно ще се научи и ще махне всички излишни неща.
На мен също ми беше трудно в началото, но като започнеш да четеш повечко за храните - идват и идеите за готвене.
А най-трудно ми беше да свикна да си приготвям храна за работа. Преди за обяд ядях риба или месо, но винаги с картофи или ориз (обичаен офисен обяд с колеги). Simple Smile

# 626
Тук повечето момичета имат доста опит, но за "новобранец" си е бая трудно да свикне още от първия ден.
Скрит текст:
Постепенно ще се научи и ще махне всички излишни неща.
На мен също ми беше трудно в началото, но като започнеш да четеш повечко за храните - идват и идеите за готвене.
А най-трудно ми беше да свикна да си приготвям храна за работа. Преди за обяд ядях риба или месо, но винаги с картофи или ориз (обичаен офисен обяд с колеги). Simple Smile
Далеч съм от мисълта, че е лесно, или дори възможно, човек да започне от днес и от раз.Дори аз не го направих....
Просто казвам кое е правилното, според мен, а пък човек вече сам преценява как му е възможно.Дали от раз, или малко по малко всеки ден да движи в правилната посока.

# 627

То зависи и какво разбираш под умерени количества.
Това може да е 1 плод на ден. А може и 5.
Леща, боб може, но по веднъж на месец.
Ядеш много В. Затова написах да прочетеш  първия пост.
Питаш вредни ли са картофите. Ми не са, вкусна са, полезни са. Ама според теб за хора с ИР дали са подходящи? Пак казвам, чети. Та ти не знаеш елементарни неща.
И сусама е много полезен, ама  като имам алергия да го ям ли се чудя  Laughing
Единствено вечерята ти си я бива. Другото не става.
Зеленчуци и протеини, това трябва да ти е яденето.
Прочети и за режима ВМ-НВХ. Има за него и в първия пост. Има и тема във форума и информация в гугъл.
И пий вода.
Ядки може чат пат, но не печени, а сурови.
Заради фотиновата киселина  е хубаво да се киснат във вода поне цяла нощ.
Не само, че трябва да прочетеш първия пост, ами няма да е лошо да погледнеш и прочетеш всички теми и кой какво е писал. Има и книги.
За един ден няма да стане.

# 628
  • София
Няма някакъв задължителен план. Тя ще си реши, избийте си от главите "трябва това, трябва онова, за да не се разболееш от еди- какво си". Тия конструкции са твтрде императивни за хора, които нямат оторизация да изписват лекарства и режими.
Зависи от човека и организма, както и съпътстващи проблеми/липса на такива. Човек не е просто една болест, а цял организъм.

# 629
За пореден път съм съгласна с The Catcher in the Rye. Тук всеки се изказва като последна инстанция и с претенции за крайна компетентност. Да не говорим, че на всеки новодошъл да пита му се набива канчето.
На първо време е достатъчно момичето да спре с ориз, картофи, всякакви тестени изделия, по-сладките плодове, всякакви сладки неща (като торти, вафли, сладкиши и т.н.) и ще има осезаемо подобрение. От боб и леща никой не се е споминал.

Общи условия

Активация на акаунт