НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 126

• 55 277
  • 776
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте на всички, искам да споделя моят опит, от 20-ти Ноември съм на режима и от тогава до сега съм свалила 7 кг, като само на 25ти и на 1ви Януари съм си позволила да ям забранени храни. Но като че ли от две седмици насам кантара си стои на едно място и няма минусчета Sad напоследък започнах да правя разни кето десерти в които разбира се няма захар, често си позволявам и ядки, опитвам се да намеря причината поради която не свалям, сега съм 59кг при височина 165см с цел 48-50кг. Нямам търпение вече да стигна тези килограми. Моля дайте съвети....и успех на всички.

# 736
Мишелин, да, явно е престоял е сусамът, което не значи, че останалите компоненти от същото хранене са също престояли. Означава само, че тялото ти се е опитало да ги преработи (сусамените зърна), но очевидно неуспешно, а също и че са ти затормозили храносмилането, щом са престояли толкова време и освобождаването от тях ти създава проблеми.
Това че виждаш сусама, значи, че зрънцата не са преработени по никакъв начин в никоя от частите на храносмилането и са минали транзит, като заедно с това, са ти затормозили отделителната функция.

Още един автогол в полето на пълнозърнестите продукти, според мен.

Teddi90, мисля, че сама виждаш отговорът на въпроса си. Намали кето десертите и ядките и виж как ще е. Не трябва да сепрекалява с тях, те са само за "награда" или ако много, много ти се прияде десерт. Ако тези кето сладкиши са ти отгоре на нормалното количество храна, нормално е да спреш да сваляш или дори да качиш.

# 737
Мишелин, това което описваш се нарича проходимост на червата. Не е необичайно и се подобрява с времето чрез диета.
Теди подранила си с десертите, спри ги и виж дали ще потръгне.

# 738
  • Пловдив
Привет от мен,аз съм от 10 дни на режима,като целта ми е малка 3-4 кг.,но искам да си намаля обиколките и най-вече да се отърва от целулита Simple Smile
От няколко дни ми се яде нещо сладко-обожавам сладки неща и сега много ми липсват.
Пробвах вчера да направя шоколадов мус: маскарпоне,малко сметана , 1 с.л. какао и стевия - на вид беше добре ,но вкуса му беше ужасен - по принцип не харесвам вкуса на стевията , пробвах какви ли не марки,като тази последно от Англия си поръчах на прах тип пудра захар и пак е гадно!
Споделете кой подсладител ползвате?
Изчетох по разни книги и видеа в интернет и всеки си ползва,каквото му хареса  стига да е режимно , разбира се Simple Smile
Поръчах си еритритол - някой има ли впечатления?

Здравей, аз състо не харесвам стевия, има ужасен афтървкус. Живея в чужбина и тук има продукт също на стевия но се казва “swerve” потърси го в БГ надявам се да го има!

Здравей,благодаря за предложението, в повечето чуждестранни рецепти използват този подсладител и щом казваш,че не е с гаденпослевкус веднага го поръчвам!
Благодаря!
Иначе съм съгласна за ограничаване на сладкото и т.н. но все пак мисля че на всеки му се иска да си хапне нещо сладичко понякога Wink

# 739
Ох, наистина ми е доста неловко Ill Но подозирам, че имаше и следи от спанак (заради по-тъмния цват). Решила съм да поръчам и да пробвам с магнезиев цитрат, че това си е ми проблемно място от година-две. Преди това си бях доста редовна.

Иначе преди известно време поръчахме псилиум на капсули на Солгар, но честно казано не видях голям ефект. Приятелят ми е той не беше особено доволен, затова поръча псилиум (не знам дали се води на прах, на люспички е) и е изключително доволен. Накисва една-две лъжички във вода и го изпива Close На мен обаче ми е доста неприятно, чисто като усещане и не мога да се пречупя да го приемам така.

А в темата за Витамин Б12 споменаха за тест за хранителна непосимост и мисля да си го направя, че ми е интересно какви ще са резултатите. Току-виж се окаже, че имам непосимост към сусама Simple Smile))

Беки, благодаря, сега ще почета и за проходимост на червата

# 740
Здравейте на всички, искам да споделя моят опит, от 20-ти Ноември съм на режима и от тогава до сега съм свалила 7 кг, като само на 25ти и на 1ви Януари съм си позволила да ям забранени храни. Но като че ли от две седмици насам кантара си стои на едно място и няма минусчета Sad напоследък започнах да правя разни кето десерти в които разбира се няма захар, често си позволявам и ядки, опитвам се да намеря причината поради която не свалям, сега съм 59кг при височина 165см с цел 48-50кг. Нямам търпение вече да стигна тези килограми. Моля дайте съвети....и успех на всички.
За десертите и ядките ясно, те не са точно ежедневна храна, а за разнообразие, особено ако човек иска да сваля.
Периоди на застой са си напълно нормални, коментирали сме много пъти. Проверявай и обиколки, понякога само те се изменят, а теглото не.
Когато няма много за сваляне, се иска повече ограничаване, а на мен 50 кила и по-малко при такъв ръст си ми звучат направо поднормено тегло за пораснала жена. Въпрос на структура наистина, ама все пак... Трябва да си с телосложение като на елфско дете и кости като на птичка, че това да ти е нормалното тегло.
Скрит текст:
Аз съм 166 и ако падна под 60-65кг, сигурно насила ще ме закара някой приятел в болница, не се шегувам а го казвам съвсем сериозно. На такива килограми съм била само в тийнейджърска възраст, но аз съм с едър кокал и видът заблуждава при мен. "На око" с по десетина кила по-малко изглеждам отколкото на кантар. Ако съм 50 кила, сигурно сянка няма да хвърлям.
Съотвенто си ползвам огледалото, а кантар нямам и не се стресирам с числа. Теглото си го виждам буквално само като отида на профилактични прегледи, щото лекарката ми трябва да го попълни и него там. През останалото време си карам режима, дупча си дупки по колана от време на време и ми е все тая за числото.

# 741
Килограмите са малко относително нещо. Аз на 170см се чувствам най-добре на 52-54кг, обаче нямам никакви гърди и като цяло костната ми структура не е "тежка" та... Била съм и 48 заради емоционални проблеми, което вече е наистина болно слабо за мен. Добре, че беше за кратко.

# 742
  • София
165 см и 48кг е малко изсилена цел, на колко години си? Аз на 162см и съм 56кг и се чувствам чудесно, като фиданка, 48кг е XS размер за мен, за теб също предполагам. Целите с този режим трябва да са здравословни и постижими, моята цел е поне 55-54макс

# 743
Привет от мен,аз съм от 10 дни на режима,като целта ми е малка 3-4 кг.,но искам да си намаля обиколките и най-вече да се отърва от целулита Simple Smile
От няколко дни ми се яде нещо сладко-обожавам сладки неща и сега много ми липсват.
Пробвах вчера да направя шоколадов мус: маскарпоне,малко сметана , 1 с.л. какао и стевия - на вид беше добре ,но вкуса му беше ужасен - по принцип не харесвам вкуса на стевията , пробвах какви ли не марки,като тази последно от Англия си поръчах на прах тип пудра захар и пак е гадно!
Споделете кой подсладител ползвате?
Изчетох по разни книги и видеа в интернет и всеки си ползва,каквото му хареса  стига да е режимно , разбира се Simple Smile
Поръчах си еритритол - някой има ли впечатления?

Здравей, аз състо не харесвам стевия, има ужасен афтървкус. Живея в чужбина и тук има продукт също на стевия но се казва “swerve” потърси го в БГ надявам се да го има!

Здравей,благодаря за предложението, в повечето чуждестранни рецепти използват този подсладител и щом казваш,че не е с гаденпослевкус веднага го поръчвам!
Благодаря!
Иначе съм съгласна за ограничаване на сладкото и т.н. но все пак мисля че на всеки му се иска да си хапне нещо сладичко понякога Wink

Определено го препоръчвам, няма нищо общо със стевия на вкус, десертите си имат нормален вкус все едно си използвала захар, дори приятеля ми който не пази диети много ги харесва!

# 744
165 см и 48кг е малко изсилена цел, на колко години си? Аз на 162см и съм 56кг и се чувствам чудесно, като фиданка, 48кг е XS размер за мен, за теб също предполагам. Целите с този режим трябва да са здравословни и постижими, моята цел е поне 55-54макс
На 28 години съм и преди съм отслабвала, просто се харесвам много слаба и 50-52 ми е ОК но въпрос на предпочитания. Разбира се не бих рискувала здравето си за тези килограми, просто ако падна под 50 бих ги поддържала.

# 745
А в България дали и къде може да се купи такъв подсладител?

# 746
А в България дали и къде може да се купи такъв подсладител?
Веществото е Erythritol в този подсладител. Вероятно има и други подобни на други марки.

# 747
От физически магазин може ли да се купи,защото ми излиза от сайтове?

# 748
  • София
От физически магазин може ли да се купи,защото ми излиза от сайтове?

Аз не съм го намирала в магазини, само в сайтове, в крайна сметка и амазон го поръчах

# 749
Балев маркет нямат ли физически магазини в София?  Там има еритритол.

Общи условия

Активация на акаунт