НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 126

• 55 275
  • 776
  •   1
Отговори
# 720
Да,  правилно си разбрала.

Може да ползваш и тази таблица,  защото е по-удобна понеже е дадено колич.  въгл.  в 100 гр.

https://spidersport.com/calories.php
Благодаря много!!!! Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 яну 2019, 21:28 от meri1966

# 721
Добро утро! Пак аз с въпрос - дано не ми се скарате. Четох, че колбаси не може, но непрекъснато в рецепти се използва бекон. Някои пишат задължително домашен. Всички ли правят домашен бекон и шунка. Ако не е така, има ли марка, на която вярвате и използвате? Дано не е реклама Blush

# 722
  • София
За шунка не знам, не ям, но бекон търси в Лидл, всъщност се казва Свински гърди, вакум са, много мазничко има по него и е страхотно на вкус.

# 723
  • София
+1 за бекона на Лидъл.
Аз шунка пак си взимам от Лидъл на Пикок. Единствената, която харесвам.

# 724
Мацето, Лейс, благодаря Flowers Bouquet

# 725
Екомес пуснаха марка продукти шунка, бекон, различни видове месни, чиито имена не се старая да помня, но без консерванти, Е-Та и прочие, само чисто месо. Вярно е, че са по-скъпи, но си заслужават.

# 726
И в Лидл от си взиамам от техните бекони и шунки без Е-та , особено бекона много ми харесва, лошото е че бързо го унищожавам !

# 727
От две години не консумирам колбаси зарди нитритната сол,с която ги консервират.

# 728
В тези , които купувам без Е -та , няма нитритна сол  ( ако може да се вярва на етикета).https://www.lidl.bg/bg/Offers.htm?articleId=9872

# 729
Не бях забелязала,че има продукти с Clean Lаbel.Шунка и филе
 от Лидъл купувам само за ММ,той няма скрупули като мен по отношение на нитритите.Но понеже нитрити слагат дори в месни продукти био,вече изобщо и не търся без и не чета етикетите.Благодаря,че посочи,ще поразгледам по-подробно следващия път.

# 730
  • Пловдив
Привет от мен,аз съм от 10 дни на режима,като целта ми е малка 3-4 кг.,но искам да си намаля обиколките и най-вече да се отърва от целулита Simple Smile
От няколко дни ми се яде нещо сладко-обожавам сладки неща и сега много ми липсват.
Пробвах вчера да направя шоколадов мус: маскарпоне,малко сметана , 1 с.л. какао и стевия - на вид беше добре ,но вкуса му беше ужасен - по принцип не харесвам вкуса на стевията , пробвах какви ли не марки,като тази последно от Англия си поръчах на прах тип пудра захар и пак е гадно!
Споделете кой подсладител ползвате?
Изчетох по разни книги и видеа в интернет и всеки си ползва,каквото му хареса  стига да е режимно , разбира се Simple Smile
Поръчах си еритритол - някой има ли впечатления?

# 731
Извинявам се за неприятния въпрос, ще се опитам да го оформя по-деликатно, но ще го сложа и в спойлер...

Скрит текст:
Нали не е нормално вечерята от четвъртък да се вижда на "изхода" днес, след почти цели три дена?! Първо усетих къркорене и подуване на корема, а след това силна болка. И като минах през двете нули...ми се изясниха симптомите. Взех две капсулки псилиум, дано помогне малко да прочистването...

# 732
mucko, аз не ползвам никакви подсладители. Това което не мога да го ям неподсладено просто не го ям. Всички подсладители оставят послевкус или вкусът им е отврат (поне тези, които аз съм пробвала). Другият проблем е, че ако не отрежеш всичко подсладено дори с "безопастни" подсладители, много по-трудно ще се оттървеш от зависимостта от сладкото.
Ако много приритам за сладко, ям парченце черен шоколад 85% или 90% което е доста по-рядко вече, отколкото в началото. Сега ми се прияждат сладки неща, само ако видя някакви примамливи картинки на сладкиши, което гледам да не се случва по възможност.

Мишелин, ти как разбра, че е от четвъртък чак? Цели "елементи" от тогава ли имаше? Не си посещавала заведението от четвъртък ли? Дай по-подробно. Няма неприятни въпроси според мен, има неприятно поднесени такива, а твоят не е от тях.

# 733
Миоки, в четвърък решихме да разнообразим с малко въглехидрати. За закуска направихме мекици, от които си хапвах докъм следобед. И понеже така и така бяхме прегрешили, решихме да напнем навън нещо "вредно". Гледах го това меню, гледах и пиците, но не можах да се пречупя съвсем и си поръчах спанак със сметана и топено сирене, а приятелят ми пилешки хапки със сусам. Е, точно сусамът видях. И вчера, и днес. За вчера реших, че е що-годе нормално, но чак на третия ден да има следи, ми се вижда прекалено много. Явно храната е престояла прекалено дълго, та вече 2-3 часа не спира да ме боли корема.

# 734
Привет от мен,аз съм от 10 дни на режима,като целта ми е малка 3-4 кг.,но искам да си намаля обиколките и най-вече да се отърва от целулита Simple Smile
От няколко дни ми се яде нещо сладко-обожавам сладки неща и сега много ми липсват.
Пробвах вчера да направя шоколадов мус: маскарпоне,малко сметана , 1 с.л. какао и стевия - на вид беше добре ,но вкуса му беше ужасен - по принцип не харесвам вкуса на стевията , пробвах какви ли не марки,като тази последно от Англия си поръчах на прах тип пудра захар и пак е гадно!
Споделете кой подсладител ползвате?
Изчетох по разни книги и видеа в интернет и всеки си ползва,каквото му хареса  стига да е режимно , разбира се Simple Smile
Поръчах си еритритол - някой има ли впечатления?

Здравей, аз състо не харесвам стевия, има ужасен афтървкус. Живея в чужбина и тук има продукт също на стевия но се казва “swerve” потърси го в БГ надявам се да го има!

Общи условия

Активация на акаунт