НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 126

• 55 307
  • 776
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Миоки - ами ако преди съм ходела всяка сутрин сега е през ден, два Cry Confused И да не и особено леко.

# 616
Здравейте, първо четох доста назад в темата, за да си изясня повечето моменти. Това не е гаранция срещу глупави въпроси, ама нищо Innocent Режимът ми харесва, но вероятно още се настройвам, защото за 1 седмица нямам промяна в кг. Мисля, че прекалявам с млечните, тъй като от 2 год.не ям месо, заради хормонални проблеми, рядко хапвам риба, но яйца и млечни си обичам. Ще се радвам, да споделям с вас, за да ми е по-лесно и успешно Wink

# 617
Рендосана тиква, зелена ябълка, 3 яйца, канела, орехи, кокосови стърготини и разтопено масло. Може краве, кокосово, смес от двете. Слагаш на хартия за печене. Аз използвам продълговата форма за хляб/кекс и печеш. Сладкишът става доста влажен и сочен. Много ми е любим. 

# 618
Здравейте, първо четох доста назад в темата, за да си изясня повечето моменти. Това не е гаранция срещу глупави въпроси, ама нищо Innocent Режимът ми харесва, но вероятно още се настройвам, защото за 1 седмица нямам промяна в кг. Мисля, че прекалявам с млечните, тъй като от 2 год.не ям месо, заради хормонални проблеми, рядко хапвам риба, но яйца и млечни си обичам. Ще се радвам, да споделям с вас, за да ми е по-лесно и успешно Wink
Какво общо имат двете?
Иначе, може и месец да няма резултат и причината да не са млечните.
Ако имаш здравословни проблеми, тялото първо ще се опита да оправи тях, а не да те отслабне.
Това е преди всичко здравословно хранене, свалянето на кг е бонус, когато тялото оздравее.

Миоки - ами ако преди съм ходела всяка сутрин сега е през ден, два Cry Confused И да не и особено леко.
Храните във ВМХ са почти на 100% усвоими, т.е., няма много "боклук за изхвърляне".   Smiley
Не е като да ядеш основно "силаж", който тялото не обработва и изхвърля всеки ден.
И ако все пак това те притеснява, пробвай какво би подействало на теб...мисля, на първа страница има информация.
Аз например съм изяждала вечер преди лягане 3-4 сушени сини сливи, на мен ми помагат при проблем.

# 619
Тедка 132, на мен като ми спираха храни заради хормони започнаха от млечните - според едното в тях има най-голяма концентрация, но и месото и изобщо всичко животинско ми спря.

# 620
Франсоаз* от години имам хормонален дисбаланс, който се повлияваше само временно от разните му там лекарства. След като спрях месото, само за няколко месеца МЦ се нормализира и свалих няколко кг, сега някак ме е страх да започна пак.
beki8, пробвах се и с млечните, но ми стана ужасно трудно и гледам да са максимално домашни или с по-високо качество.
Много ми се иска да се  настроя бързо, знам, че този период на приспособяване е най-труден и може да ми отнеме време, но затова съм тук.

# 621
  • Пловдив
Здравейте момичета,искам да направя “панирани” филенца за вечеря -може ли да ги задържа в масло+зехтин?От 3 дни съм на режима и още не съм ориентирана.
Благодаря,

# 622
Франсоаз* от години имам хормонален дисбаланс, който се повлияваше само временно от разните му там лекарства. След като спрях месото, само за няколко месеца МЦ се нормализира и свалих няколко кг, сега някак ме е страх да започна пак.
beki8, пробвах се и с млечните, но ми стана ужасно трудно и гледам да са максимално домашни или с по-високо качество.
Много ми се иска да се  настроя бързо, знам, че този период на приспособяване е най-труден и може да ми отнеме време, но затова съм тук.

tedka132, трудно ти е да спреш млечните, но месото не ти беше трудно да спреш. Ти да не си бивша вегетарианка. И лекар ли ти  препоръча спиране на месото за нормализиране на хормоните или ти сама го реши?
Цикъла ти е дошъл, защото си отслабнала като си спряла вредни храни като захар и тестени, не защото си спряла месото. Чела съм старите теми и се сещам за поне три потребителки, които са били със спрял цикъл по време когато не са яли месо и след минаването на НВ-ВМХ  цикъла им става редовен.
Това съм чела, ако те са излъгали значи и аз те лъжа.
Аз нямам ден в живота си без месо. Да не ти казвам, че почти друго не ям. В седмицата я изям едно яйце, я не. Цикъла ми до 49г. ми беше точен като часовник, изключая двете ми бременности.

# 623
От месо не се пълнее, пълнее се от въглехидратки. Не знам как се прави НВ-ВМХ без месо и/или млечни.
И аз като lu_lu, ден без мръвка не минава, даже съм се ориентирала към изцяло хранене с животински продукти. Много малко растителни храни ям напоследък и се чувствам доста добре. Мисля да ги премахна поне за месец в скоро време да видим как ще е.   

# 624
  • Sofia
Мисля да ги премахна поне за месец в скоро време да видим как ще е.   
А фибри? От къде?  newsm78

# 625
Мисля да ги премахна поне за месец в скоро време да видим как ще е.   
А фибри? От къде?  newsm78
Няма фибри. Има теории, че е вероятно изобщо да не са нужни и искам да изпробвам.
За месеца ми се връзват около средно 6гр фибри дневно от ядки, авокадо и броколи и малко ягоди и боровинки. За сега нямам никакви негативни реакции, напротив, нямам никакво подуване на корема, нито газове, а посещенията във вц-то са редовни и безпроблемни.

# 626
  • София
Аз пак съм в чуденка newsm78, понеже съм с фиброкистозна мастопатия и се зачудих дали е удачно да се ядат много мазнини, та доста почетох и установих, че не е много добре да се яде много червено и мазно месо/на всякъде в и-нет пространстовото/. Та въпроса ми е има ли наистина някой наблюдение, върху такива състояния?

# 627
  • Sofia
Прави постоянно компреси със сурови зелеви листа/слагай листо в сутиена и щом изсъхне слагай ново/и пий капсули вечерна иглика,страхотен ефект има при това състояние.

# 628
Аз пак съм в чуденка newsm78, понеже съм с фиброкистозна мастопатия и се зачудих дали е удачно да се ядат много мазнини, та доста почетох и установих, че не е много добре да се яде много червено и мазно месо/на всякъде в и-нет пространстовото/. Та въпроса ми е има ли наистина някой наблюдение, върху такива състояния?
Не е нужно да ядеш много мазнини. Ядеш докато се нахраниш и толкова, че да те държи сита.
За червеното месо си е чиста пропаганда. В това прословуто изследване, което цитират непрекъснато напоследък са сложили месото на равна нога с колбаси и обработвани меса тъпкани с кой знае какво и джънка който продават във вериги като Макдоналдс пържени с гадни растителни мазнини.

# 629
Миоки не е с цел заяждане, просто питам, понеже се притеснявам, че с този режим не приемаш много витамини, ако го спазваш стриктно, аз от време на време си позволявам плод и зеленчуци ям много. Та питането ми е не се ли притесняваш, че с яденето само на месо няма да приемаш никакви витамини ? На мен страшно много започна да ми капе косата и си мисля, че е заради режима.

Общи условия

Активация на акаунт