НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 126

• 55 289
  • 776
  •   1
Отговори
# 690
Пълни глупости. Има списък с позволени е непрепоръчителни храни, но той е генерален.

Сама си преценяваш какво да ядеш и какво не, а и не е необходимо веднага да скачаш на силно орязан режим. Може да минеш постепено, а може и да продължиш да ядеш храни, които други не ядат.
Всичко зависи от твоята толерантност. Някои понасят доста повече въглехидрати от други. Някои имат нужда от повече зеленчуци, други като мен, са орязали 99% от зеленчуците.

Ако виждаш резултати, каквито търсиш, значи си на правилен път. Ако не или изпаднеш в застой, тогава мислиш какво да промениш. Прави това, което работи за теб.

Майка ми например, не може да яде много мазно, защото вдига кръвно (според нея е от свинското) за това яде краве масло, пилешко, риба и яйца основно. С подагра е и не може да яде спанак и листни зеленчуци, защото ѝ влошават състоянието. Аз нямам такъв проблем, но пък мен ме подуват и не обичам треволяци. Тя не може само на месо и животински, аз мога и това предпочитам. Тя има нужда да сваля, кирограми и е с диабет, аз нямам нужда и нямам диабет, но пък мен ме боляха ставите. Тя свали за месец см от талията и кг, аз не съм, но пък спряха да ме болят ставите.

# 691
  • Берлин
Миоки,уважение към твърдостта на убежденията ти,но някак твърде малък е опитът ти с режима (според постовете ти),за да си така безкомпромисна в коментарите си. Знам,че четеш много,но балансът между практика и теория изисква време. Казвам го съвсем добронамерено.
По повод АУ - разбрах,че човекът е издал книга,която се продава отлично към момента. Всеки лаик може да пише като професионалист, така ли? Няма ли в Бг контрол върху издания,които се пишат от самозванци и които могат да са опасни за здравето? Изумително.
А иначе кумата ми му вярва 100%,от 6 месеца спазва неговите писания. Преобразена е. Реши проблема с диабета тип2 и трудността да се движи.38 кг са й цифрите.
За себе си знам,че искам всичко да става бързо и по план,но нямам свръхочаквания. Засега целта е да напасна всеки аспект от хранителния и двигателния си режим към ежедневието си. Чисто психологически ми е по-лесно да живея с мисъл за здравето си,отколкото с мисъл,че съм подложена на рестрикции.
По-горе видях една симпатична рецепта с тиква. Тя не е подходяща за това хранене,нали?

# 692
PAPURCHE MEHURCHE, да, права си, малък е, за това толкова често споменавам, че опитът ми не е дълъг, че не налагам мнението си на никого и че съм крайна в разбиранията си, съпоставено с повечето списващи темата.
Искам просто да дам друга гледна точка и същевременно споделям наблюденията върху моето тяло. В момента, в който имам неразположение питам или споделям за него. Не спестявам нищо, което би могло да заблуди някого, че се чувствам добре, а пък да е обратното. 

Не съветвам никого да се храни като мен.
Давам линкове към книги и презентации, които ми се сторят интересни и имащи отношение към храненето. Всеки е свободен да ги чете или не и сам да си прави изводите, както го правя аз. Доста от по-крайните неща които чета и гледам ви ги спестявам. Извинявам се, че материалите са на английски основно, но на български информацията е често оскъдна и/или изкривена когато я съпоставя, с това което намирам в англоезичните материали.

Неконсумирането на зеленчуци е единственото апокрифно което върша. Не ям фибри и нямам запек, нито разстройство. В тоалетната съм редовна и без затруднения. И със скорбут още не съм се обзавела. Може би трябва повече месеци за развитие на това заболяване, не съм много запозната, само знам че се получава от липсата на вит.Ц.
Не пия добавки, освен рибено масло и вит.Д. Единствената растителна храна която консумирам все още е по 15-20гр боровинки веднъж-два пъти седмично и по шепа бадеми или орехи пак толкова често. Това са фактите.

Ако хвърлиш око, още на първата глава на книгата която дадох по-горе, ще прочетеш интересни неща за фибрите. Това е книга, писана от човек занимаващ се с медицина, не статия от незнаен автор в нета. Може и да не е прав, но на мен ми звучи доста логично и обосновано обяснение, за това тествам теорията на собствен гръб. Не апелирам към никого да се присъедини към мен, но това не пречи да споделям рецултати, когато има такива било то положителни или отрицателни. Приемете ме като опитно зайче, на което да тестваме "налудничави" теории. Peace

С най-добри чувства  bouquet

# 693
  • София

По-горе видях една симпатична рецепта с тиква. Тя не е подходяща за това хранене,нали?

Тиквата си е баш режимна, хапвай смело Simple Smile

# 694
Чак съвсем неподходяща - зависи и кой колко се ограничава с въглехидратите. Не всички тук гонят големи рестрикции, а и естествено не е нещо дето да го опека през ден, нито пък ще изям тавичката на два пъти. За разнообразие става според мен. Опекох един път и мирясах, кой знае дали ще направя пак с месеци, поне аз не си го слагам толкова на сърце. Ако на някого му подхранва глада за сладко - тогава вече не е добре. Но на мен никога не ми е било приоритет да ям сладко, някои гледам пишат че са или са били направо като пристрастени.

38 килограма за половин година ми звучи стряскащо направо. То и си е стрес за огранизма де, заслужава си само при животозастрашаващо състояние, поне аз така ги виждам нещата. Аз за също толкова време съм намалила талията с 12 сантиметра при последното мерене, килограми не мога да кажа, понеже не се тегля. Без да гоня кетоза и без да спирам млечните, по 1-2 пъти в месеца си позволявах да изляза на бира или нещо от сорта. Разликата със сигурност не е малка. Чувствам се съвсем различно - по-леко ми е и имам повече енергия. Който не ме е виждал отдавна, казва че изглеждам и подмладена, дано да не са само празни комплименти, аз си ги приемам с усмивка и си им се радвам.
Започнах заради висок инсулин, не с такова сериозно състояние като диабет, но все пак основно за здравето си го правя.

Интересно ми е какво се случва с кожата при сваляне на толкова много тегло, при мен забелязвам отпусната кожа тук-там и съм решила да го карам мааалко по-хлабаво за известно време, дано пък да има време да се подобри това. Дори и малко, пак ще съм доволна, че и съм с доста едър бюст и там почва да става плачевно. Не съм и първа младост, кожата ми няма как да е като в 20те ми години, тогава носеше на всичко. Вие как се справяте с това? Има ли изобщо нещо, което мога да направя или просто да се надявам по естествен начин да се пооправи?
Ако започна да огладнявам много често или да нямам  енергия, ще гледам да позатегна пак храненето.  За сега не забелязвам да ми пречи по някакъв начин. Не че съм почнала да ям тесто и ориз, естествено, млечните и без това не съм ги спирала, но все пак са ми малко по-често отклоненията от режима, отколкото преди. Но пък за толкова време съм свикнала и вече по навик не посягам към неподходяща храна. Дори и да има пред мен или да ми предложат, я игнорирам по инерция. Другите да ядат като искат, мен това не ме засяга.
Имам още тегло за сваляне, да не помислите че съм станала на фиданка... Но пък не бързам, видяла съм вече че съм си намерила начина и че стават нещата и дори не е трудно. Ще стане, лека-полека.

# 695
  • Берлин
Ми аз съм десетина кг долу от септември,засега нямам висящи кожи. Не мога да спортувам заради лекарска забрана (3-та година така), пия и лекарства,които няма как да спра и да се повлияят от режима. Ходя пеш,поне това мога все още.
А кумата- в дрехи изглежда впечатляващо. Но по празниците ходихме на СПА...ми кожата на ръцете й виси,а на корема е като престилка. Тя мисли за оперативни поправки и има средствата за това.
Явно бързото сваляне не е най-доброто справяне с килограмите.
Аз държа въглехидратите ниски,много ниски и засега ми е добре така. Явно тиквата ще я приготвя за гости. Аз не се справям добре със сладкоподобните изкушения, в това число и плодовете.
Ако извините нахалството ми, ще питам пак за тема с режимни рецепти.

# 696
Имаше такава тема.

# 697
Ако извините нахалството ми, ще питам пак за тема с режимни рецепти.
Ето я темата с рецептите. Peace

# 698
Някоя от вас да е посещавала фитнеса на Милко Георгиев и жена му?

Или да са се включвали в групите за кето режим?

Аз - преди три години посещавах фитнеса около шест месеца. Много ми харесваше, но ми идваше малко непосилно скъпо и се наложи да спра. Те препоръчват ВМ-НВХ и силови тренировки.

Тъй като реших да се върна към този режим и чета от известно време в групата си позволявам да отговоря. Когато бях на режима се чувствах отлично. Не отслабнах много, но сега осъзнавам защо - количествата храна (и мазнини) ми бяха твърде големи. Иначе като минала през всички познати диети сега съм убедена, че това е "моето" и си се връщам към него. Бях истински щастлива в онзи период.

# 699
Моля за бърз съвет. Започвам и спирам режима от известно време. Миналата година го спазвах 6 месеца, зорлем пет килограма свалих, но при мен е така, с Хашимото и ИР, с повечко въглехидрат, няма как да е иначе. След като спрях, си качих килцата, че и двойно, но това е друга тема. От 2 седмици съм стриктна с режима, но си и помагам с небезизвестния Липовон. Резултатът е впечатляващ, 6 кг. вече ги няма, но се появи проблем с wc -то, какъвто досега не съм имала. Пия фибри Хуск, никакъв ефект, много вода, никакъв ефект, взех Дуфалак ( за жалост беше с фруктоза), нищо. Утре ще си купя и уред за клизми, белким си помогна. Посъветвайте ме нещо. Не ми се иска да почвам с плодовете. Зеленчуци уж доволно приемам. Въглехидратите са ми различни - от 5 до 45 гр./дневно, различно.

# 700
Липовонът е амфетамин, какъв съвет освен да го спреш преди сериозни последици за здравето ти...

# 701
Сериозно? Пише, че са две билки, една засилваща метаболизма, другата подтискаща апетита?!? Ако знаеш нещо повече дай подробности. Защо реши, че е амфетамин?

# 702
Няма такива билки, от които да свалиш 6 кг за 2 седмици.

Имаше тема:

http://www.bg-mamma.com/?topic=1020542

но и на други места съм попадала на същото инфо. Сухота в устата, много енергия, липса на апетит, при някои сърцебиене = амфети.

Това, което го пише на опаковката не е задължително това, което е вътре. Обикновено от Китай/Мексико идват тези "добавки", по описание билки, а всъщност лекарствени препарати, някои от които забранени официално, защото действат за отслабване, но водят до сериозни увреждания на органите.

# 703
Благодаря, ще прегледам темата. Но аз нямам такива симптоми. Даже се чудех защо не усещам каквото и да било. Може и да е психологически ефекта, защото паралелно започнах режима, и то стриктно, без всякакви лигавщини, с 16-18 часови фастове при това, при сериозен в сравнение с преди калориен дефицит, същевременно добре нахранена. И споменах продукта, защото въпреки добрата реклама на хранителния режим аз лично с много мъки не постигнах някакъв сериозен успех. Дано да се лъжа. Може и да си внушавам, че тези таблети ми действат въобще. Когато ги спра след две седмици ще усетя разликата.
Много се съмнявам, че някой ще допусне на пазара свободно да се предлага амфета.
Както и да е, изместихме темата въобще. Ако имате съвети за wc - то ще съм благодарна да ги чуя.

# 704
Спри и фибрите. Остави си само тези от храната.
Сигурна ли си, че този липовон не ти влияе зле на отделителната система?

Общи условия

Активация на акаунт