НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 126

• 55 292
  • 776
  •   1
Отговори
# 675
То е ясно, че е индивидуално, аз за това питам кой-как.

# 676
При мен подуването започваше малко след овулацията, а сега е само деня преди да ми дойде, освен това и останалите симптоми са доста по олекотени. Страхотно е

# 677
Аз не забелязвам някаква промяна,която да отдам на режима,тъй като цикълът ми си живее свой собствен живот Simple Smile . До 2015 бях часовник,на 28 дни. От тогава насам започна да идва на всевъзможни по дължина периоди в диапазона 18-46 дни.Повече ме притеснява продължителността,често имам продължителни цикли по 12-14 дни,последният продължи 17.Според гинеколога гледайки изследванията на хормоните би трябвало да съм в мено,а пък аз не само че не съм,ами и ми идва всеки месец.Така че промяна откак съм на режима не отчитам.И вълните уж бяха поспрели,отскоро пак ме заливат,и там полза нет.И понеже нали редовно полазвам кантара Simple Smile  ,забелязах със сигурност,че около времето на предполагаемата овулация (ако изобщо я имам де) си качвам кило одма,след няколко дни го няма.

# 678
  • София
И аз започнах да качвам кило около овулацията, но това е от около година, а на режим съм от много повече, така че не виждам връзка.

Искам да кажа, да не търсете под вола теле, някои неща се случват независимо от храненето.

# 679
И аз започнах да качвам кило около овулацията, но това е от около година, а на режим съм от много повече, така че не виждам връзка.

Искам да кажа, да не търсете под вола теле, някои неща се случват независимо от храненето.
О,аз не казвам,че качвам килото заради режима,просто сега заради режима се тегля редовно и го установих.

# 680
Здравейте на всички последователи на НВ-ВМХ
Попадам във вашата хубава група с желание,  да изясня мъглата в главата си, относно няколко неща. Първо - да забравя изцяло за режима на Узунов, това е правилният път към успеха. Просто не мога да си помисля, че цял живот аз ще трябва да забравя за морков, ябълка, Кромид, по дяволите, как без кромид ? Как цял живот ограничение от брашно, не говоря за бяло, а знаете...Просто...

Целта ми е сваляне на доста килограми. Имам поне 20. Започвам с НВ-ВМХ от вчера, 10.01.2019, заедно с половинката си. Тъй като той разчита на мен за цялата информация и аз не искам да го подлъгвам с каквото и да е - факт, мотивирах се от групата на Узунов, но просто това си е някакъв вид...не знам. Много, много ограничения, не е това пътя към щастието и нормалният живот..

Ще задавам тъпи въпроси, знам, но искам да успея и знам, че това е начина. 1 седмица съм почти без въглехидрати и днес съм се запътила да купувам кето лентички, да следя какво се случва.

Искам да изчезне тази подтиснатост и депресия, знам, знам че е свързана с килограмите и вредните храни. Та, това не бях аз известно време. Не познавах човека, който е в главата ми дори...отровена и дрогирана от вредното.

След тази седмица без карбс, снощи бяхме на ресторант и някак за първи път в живота си със съжалиние гледах хората, които са си поръчали топъл "шоколад" от пликче, торта, с много шоколад и сандвичи с колбаси, пържени картофи и ... може би ви звуча зле, но имам нужда да споделя с някой.

Ще пиша тук, а сега отивам към секцията с рецепти, че 2 дни на Узунов ми бяха достатъчни да видя, колко беден избор имат за рецепти. А аз съм Телец. И съм кулинар.

Благодарение на колегите ни от Фейсбук групата разбрах истината, а именно, че това не е нищо ново, просто НВ-ВМХ сложен  в много стриктни рамки.

Поздрави !

# 681
sc__, добре дошла и успех в отслабването и в преборването на тази подтиснатост.

# 682
Не ти трябват кето лентички, по мое мнение. Ако се храниш с меню, което има под 20-50гр въглехидрати на ден и правиш упражнения, ще влезеш в кетоза доста бързо и ще усетиш промяната (тренировките от какъвто и да било вид се ограничават в началото, докато трае адаптационния период).

Важно е да държиш въглехидратите ниско. Колкото по-дълго си имала проблемът с безконтролно напълняване и невъзможност за отслабване, толкова по-ниско трябва да са ти въглехидратите.

Не трябва да ти е цел кетозата сама по себе си, а да ти е водещо как се чувстваш физически и ментално.

"Много, много ограничения, не е това пътя към щастието и нормалният живот.."

Всичко е до настройка. Когато започнеш да усещаш и разбираш, че въглехидратите предизвикват неразположение и те карат да се чувстваш зле, ще промениш и отношението си към този тип храни. Много е трудно, когато цял живот си знаела, че еди кои си храни са полезни и не може без тях, да се отърсиш от чувството, че си ограничен.

Не знам за вас хора, но според мен трябва да се яде, за да се живее, а не да се живее, за да се яде. Намерете си хоби различно от кулинарията.

И не е казано, че цял живот не трябва да вкусваш ябълка, морков или кромид, а за брашното (аз пак ще съм на контра на всичко общоизвестно, но бялото брашно е много по-добро от пълнозърнестото от гледна точка на храносмилане, а от гледна точка на КЗ разликата е нищожна).
След време, когато оправиш теглото си и нормализираш здравето си, може да си позволяваш от време на време глезотии. Друг е въпросът, дали тези глезотии ще ти се струват наистина такива или ще се окаже, че не са чак толкова примамващи. Същото като с цигарите и алкохола - захарта е пристрастяваща. Успееш ли да се отърсиш от зависимоста си, започваш да проумяваш, че това от което си бил зависим те е карало да се чувстваш измамно добре.

Както казах, аз съм крайна и когато се захвана с нещо, правя го на 100% та мнението ми не е меродавно и всеки е свободен да не се съгласи.  Peace

# 683

След тази седмица без карбс, снощи бяхме на ресторант и някак за първи път в живота си със съжалиние гледах хората, които са си поръчали топъл "шоколад" от пликче, торта, с много шоколад и сандвичи с колбаси, пържени картофи и ... може би ви звуча зле, но имам нужда да споделя с някой.

Привет!Наистина ли в онази група не ядат ябълка,морков и лук?
Не виждам смисъл от прекалени рестрикции.Според мен този режим е най-перфектната диета,защото може да се спазва дългослочно,без гладуване,отразява се здравословно на онези,които имат проблем с инсулина и най-вече може да се адаптира индивидуално за всеки както му понася най-добре.Аз когато готвя не меря съотношения П-М-В,възможно е мазнините да не са ми процентно повече,но за мен е важно,че свалям и не съм онзи плондер,от който през септември ми се уплаши окото,когато не ми ставаше нищо.
По отношение на вкуса-той се възпитава и това съм го констатирала многократно.По принцип не съм особено месоядна,но явно търпя промяна и в тази посока щом тази сутрин поръчах на мъжа ми да вземе вратни пържоли Simple Smile .
sc__ ,аз отдавна не ям това,което ти цитираш горе като възмутителна храна,още преди да съм на този режим.Защото и преди си казвах-като изям това каква полезност ще донесе на организма.Сладки неща съм си позволявала да ям навън рядко и само на места,където знам и усещам с небцето си,че вложените продукти са качествени,а не някакви разбити прахообразни субстанции.Но откак съм на режима,дори и като хапнах питка на Бъдни вечер,вече не ми достави онова удоволствие както преди.Дори когато изядох цяло парче торта на РД на половинката и си знам,че аз съм я правила и е с хубави продукти,пак не ме възрадва така както преди.Та в тази връзка ми е много лесно да устоявам на такава храна на масата без изобщо да ме гложди отвътре.Наскоро на една сбирка имаше домашна питка-не ми трепна нищо дори за една троха.Най-интересното е,че от всички присъстващи дами,всички,които спазват този режим имаха резултати и бяха отслабнали,дори и тези,които са по-либерални.

# 684
Една интересна книга отностно влакната за англо-четящите. За съжаление не намирам преведена на български.

Тук може да се чете онлайн

# 685

Миоки, много ти благодаря за полезното мнение, както и на момичето преди теб! Аз говорех за ограниченията в "сектата" на Узунов - там са направо фанатични и се концентрират много върху ограниченията, което според мен им влияе много негативно. Да, свалят 50 кила, но повечето дами, тъй като съм гримьор и имам наблюдения, не могат да продължат да спазват тези ограничения цял живот... та там дори кромид и вода с лимон и цитруси не им позволяват, никакви. Съгласна съм с всичко казано от теб Blue Heart

Привет!Наистина ли в онази група не ядат ябълка,морков и лук?

ДА! И то се забранява изришно, правят се някакви фастове по 48 часа задължително, не се яде нищо разнообразно, освен много високо мазнинни неща, дори не се окуражава яденето на зеленчуци.

# 686
Че нали наскоро стана дума че и чесъна тръгнали да анатемосват там... ужас и безумие просто.
sc__, аз също бих зарязала тая работа с лентичките. Кетозата нито е задължителна, нито е ок за всеки, не се стресирай излишно. Фастовете пък хептен не са. Имате време да установите тепърва дали са за вас, това време не е в началото на режима.
Хубаво е че започвате режима с половинката ти, хем ще се подкрепяте, хем и няма да яде край тебе неща, които ти се опитваш да спреш да консумираш. В началото е трудно за някои хора, други успяват да спрат излишните храни от раз... всеки си знае там.
Режимът позволява да си ядете вкусни и питателни храни през цялото време, въобще не е нужно да ви е гадно и трудно. Миналата вечер се смяхме в една кръчма с приятели, поръчват се разни дробчета и мръвки, аз съответно казвам че мястото много ми харесва, точно като за мене готвят Grinning "Хляб ще желаете ли?" "Мне, благодаря." И така.
Споменаваш подтиснатост и депресия, то ясно че малко хора са щастливи с 20 кила отгоре но все пак изследвания правила ли си си?  Евентуално инсулин и щитовидни хормони дали са в норми, дали нямаш дефицити на вит. Д, В12, магнезий и надявам се другите да допълнят какво още.  Тези неща се отразяват също на психическото състояние, направо е срамота колко хора си страдат тихо и кротко, когато могат да се подобрят поне малко просто с малко добавки за попълване на липсите.
Имайте готовност и двамата с половинката ти, че на този режим не се започва да се сваля веднага тегло, минава известно време, при всеки различно. Това не бива да ви отказва, междувременно си подобрявате здравето и ще се чувствате по-добре.
Успех!

# 687
Значи всеки си преценява какво и колко да ограничи, според нуждите и стила си на живот.
Ако не види ефект, прави промени и така докато се постигне желания резултат.
Единственото условие, за успех генерално, е да се спрат захарта, зърнените, нишестето и растителните мазнини, и да се яде истинска храна, не полуфабрикати и фабрично обработени храни. От там нататък, е субективно колко още трябва да се ореже - според нуждите, възможностите и желанието.

Другото важно, според мен, е да не спираме да се образоваме, да четем и да черпим информация от чуждия опит.

Анемията също много често се проявяват с липса на енергия и хронична умора + лесно изтощение.

# 688
  • Sofia
Някоя от вас да е посещавала фитнеса на Милко Георгиев и жена му?

Или да са се включвали в групите за кето режим?

# 689
Момичета, аз си имам анемия или нещо подобно, не е диагностицирано от лекар, но при последните ми изследвания, където всичко е наред слава богу, нивата на червените кръвни телца показаха занижение, но вярвам, че с кето ще се оправя Heart

Сега сложих една тавичка с плешка, гърди, кисело зеле и праз, няколко парченца свинска мас за зелето, около една чаена лъжичка, това ще вечеряме. Обядвах биволско мляко, защото нещо нямам апетит. Ако обядвам обилно не ми се вечеря вечер, а ми е много гадно самичък да яде.

Снощи хапвахме печено пиле в огнеупорна тенджера,като под кожата му сложих ГХИ, много подправки - сумак ползвате ли? , и зелен боб/броколи овъргалях в изпадналата мазнина в тенджерето за гарнитура. Сложих и една порцийка кисело зеле, е така, просто ми се хапваше и му е сезон.

Моята половинка е с цел здраве на кето, а аз с цел отслабване и промяна на начина ми на живот. Бях стигнала до там, че не изпитвах наслада в нито един джънк...биндж хранене всеки следобяд, след глад почти целият ден, защото следобяд оставах сама и никой не ме "гледаше"

Прекарах вирус, около 1 седмица без джънк и се преродих - казах си: това е живот! без излишни глупости!

и за съжаление първо попаднах на Узунов, но после открих вас, момичета.
и да Узунов забранява чесъна и кромида, както и в никакви количества не се позволяват ябълки, моркови, ама в никакви - казват ти, че си се наакал на метеното едва ли не и те съдят доста строго в тази група.

Общи условия

Активация на акаунт