НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 126

• 55 293
  • 776
  •   1
Отговори
# 705
6 кила за две седмици ще да са основно вода, мазнини с такава скорост не мисля че има как да стопиш, а в началото на режима май се изхвърля доста вода. За хапчетата съм скептична че ти правят добро, каквото и да съдържат.
По другия въпрос - може да пробваш да вземаш магнезиев цитрат като добавка, повечето хора с ИР май и без това имат нужда от повече магнезий, а за цитрата имаше доста коментари че действал разхлабващо. Другото което забелязвам при мен е че в периоди, когато се движа по-малко, се появява такъв проблем понякога. Не толкова сериозен разбира се, но явно си дава отражение и това, така че ако можеш да наблегнеш на ходене или поне да гледаш да се движиш повече и често из къщи. Сега зимата повече се усещам че ми се седи и лежи, отколкото да се движа, вероятно не съм само аз де. Освен дето ако не съм активна, не ми се и яде толкова и после не е за чудене че пропускам ден в тоалетната, ами та аз не съм яла толкова храна, не може да е същото.
Ако не се лъжа, мярках някъде коментари че проблемът с щитовидната жлеза може да има връзка също, та там не знам... обаче фастове и въглехидрати по 5 грама на ден май хич не са добре при такъв проблем?

# 706
Да, не ми е свойствено, никога не съм имала този проблем. А тук говорим за седмица. Вземам цитрат, движа се... Възможно ли е да усвоявам всичко?

# 707
Не мисля, че е възможно да се усвоява всичко. Обикновено времето от устата до изхода е около 24 часа при нормална храносмилателна система.
Аз не разбрах какъв е точно проблемът с wc-то затруднения или липса. Двете са различни неща.

# 708
Как се казва тая жена,  която в момента е в Мармалад по БТВ?  Изтървах началото и не чух представянето й. Вегетарианка била.  Направо скелет.

# 709
Моля за бърз съвет. Започвам и спирам режима от известно време. Миналата година го спазвах 6 месеца, зорлем пет килограма свалих, но при мен е така, с Хашимото и ИР, с повечко въглехидрат, няма как да е иначе. След като спрях, си качих килцата, че и двойно, но това е друга тема. От 2 седмици съм стриктна с режима, но си и помагам с небезизвестния Липовон. Резултатът е впечатляващ, 6 кг. вече ги няма, но се появи проблем с wc -то, какъвто досега не съм имала. Пия фибри Хуск, никакъв ефект, много вода, никакъв ефект, взех Дуфалак ( за жалост беше с фруктоза), нищо. Утре ще си купя и уред за клизми, белким си помогна. Посъветвайте ме нещо. Не ми се иска да почвам с плодовете. Зеленчуци уж доволно приемам. Въглехидратите са ми различни - от 5 до 45 гр./дневно, различно.

Лъжица-две счукано ленено семе, може направо така, а накиснато в кисело мляко или сметана е невероятно вкусно. Действа на другия ден, но без никакви крампи и неприятни усещания

# 710
Не гледам телевизия, но в друга тема спомянаха една вегетарианка сякаш - Деница Гергова Grinning

# 711
Ааа,  мерси.
За запека чаша топла вода с лъжичка кокосово или кр.  масло 10-15 мин.  преди хранене. А ако е спряно кис. мляко и не се ядат и туршии (аз съм такъв случай) пробиотик Био баланс за 10 дни, след което веднъж на два дни за около месец.

# 712
Алое на кристали за проблеми с 00. Действа безотказно и е без привикване.

# 713
Здравейте! Нова съм както в групата, така и в диетата. Членувам в групата на Узунов във FB, но там хората малко недружелюбни ми се струват. Четох доста и там и тук -стигнах до 17 стр. Утре ще продължа Simple Smile
Едно нещо не ми е много ясно и питам: колко салата от зеле мога да изям на едно ядене, или колко домати и краставици. Трябва ли да ги меря. Чета за някакви 20-30 гр. въглехидрати и не ми стана ясно това 20 гр. зеле ли е?

Последна редакция: сб, 12 яну 2019, 20:12 от meri1966

# 714
Здравейте! Нова съм както в групата, така и в диетата. Членувам в групата на Узунов във FB, но там хората малко недружелюбни ми се струват. Четох доста и там и тук -стигнах до 17 стр. Утре ще продължа Simple Smile
Едно нещо не ми е много ясно и питам: колко салата от зеле мога да изям на едно ядене, или колко домати и краставици. Трябва ли да ги меря. Чета за някакви 20-30 гр. и не ми стана ясно това 20 гр. зеле ли е?
Не знам за кой цитат точно питаш, но почти съм сигурна, че става въпрос за гр. въглехидрати. Лично аз не меря нищо.Много ми е затормозяващо. Препоръчвам ти пак да си прочетеш първа страница.Информацията е много и е нормално да се обърка човек.Лично аз месеци наред само четях и се информирах преди да предприема тази стъпка.Изгледах и филмите и доста книги прочетох.

# 715
Едно нещо не ми е много ясно и питам: колко салата от зеле мога да изям на едно ядене, или колко домати и краставици. Трябва ли да ги меря. Чета за някакви 20-30 гр. и не ми стана ясно това 20 гр. зеле ли е?
Не знам за кой цитат точно питаш, но почти съм сигурна, че става въпрос за гр. въглехидрати. Лично аз не меря нищо.Много ми е затормозяващо. Препоръчвам ти пак да си прочетеш първа страница.Информацията е много и е нормално да се обърка човек.Лично аз месеци наред само четях и се информирах преди да предприема тази стъпка.Изгледах и филмите и доста книги прочетох.
Да, за въглехидратите става въпрос?

# 716
От вчера и аз спрях да меря и записвам всичко което ям. Имам чувството, че не ям достатъчно когато пиша всичко. Като видя колко калории ми изписва и започвам да чувствам психологическа граница и чувство на вина, че ям и минавам калориите, които съм задала и ограничавам количествата. А и започна да става досадно.
Вече имам представа кое колко гр въглехидрат съдържа и не ми трябват записи. Ще пробвам месец без да видим как ще е.

# 717
https://farmhopping.com/b/blog/2016/06/02/%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0% … 0%B0%D1%82%D0%B8/
Това дали правилно го разбрах:
1ч.ч. краставица = 4гр. въглехидрати
1 ч.ч. домати = 6 гр. въглехидрати
1 ч.ч. зеле = 5 грл въглехидрати

# 718
Да,  правилно си разбрала.

Може да ползваш и тази таблица,  защото е по-удобна понеже е дадено колич.  въгл.  в 100 гр.

https://spidersport.com/calories.php

# 719
За въглехидрати става дума, и то нетни, т.е. без фибрите. То и затова свежите зеленчуци почти никой не си играе да ги тегли и брои, те са нищожни количества в тях.

Общи условия

Активация на акаунт