Прекъснат полов акт като начин за предпазване от бременност

• 9 126
  • 70
  •   1
Отговори
# 15
Никой не те кара, нали?
Не,но ми е странно ,че повечето жени се тровят...Излиза,че при всеки полов контакт и проникване зачеват щом прибягват до Противозачатъчните,които са със доста странични ефекти и далеч това,не е единственото решение ,когато следиш всекимесечно овулация,цикъл и периода.
Не са повечето, не. Ако бяха повечето, нямаше да има толкова аборти в България. Освен това, правилно предписаните противозачатъчни, не модерните за момента, не тези, за които са платили на лекаря да изписва, а правилно предписаните, могат да помогнат доста и за други неща. Странични ефекти, ако са предписани правилно, след преглед и хормонални изследвания, няма. И ти дават спокойствие. И няма да се налага да се пускат теми "Помощ, бременна ли съм?" и подобни.
Този метод не го приемам аз лично,но това е мое мнение ....Като и също има жени ,които ги пият,пият и изведнъж решават,че искат дете и ги спират ,за мен това е тровене и игра с организма.Аз си следя овуто и дори и в този период ,когато го правя е с прекъснат полов акт и,когато не е свършвал в мен мисля,че шанса е нищожен.

# 16
Всеки преценява какво да ползва като предпазни средства. Може досега да не ти се е случило ама веднъж е достатъчно да стане беля. Пия хапчета заради хормонален проблем, но не бих ги спряла след като се оправя. Не мисля и че си тровя организма. Всъщност каква е целта на темата? Не ми е много ясно.

# 17
Всеки преценява какво да ползва като предпазни средства. Може досега да не ти се е случило ама веднъж е достатъчно да стане беля. Пия хапчета заради хормонален проблем, но не бих ги спряла след като се оправя. Не мисля и че си тровя организма. Всъщност каква е целта на темата? Не ми е много ясно.
Колко хора практикуват метода прекъснат полов акт и надеждно ли е и при някои дали се е оказало бременност по този начин...

# 18
Не е надеждно според мен. Да практикувала съм го, не, не съм забременяла, но както казах веднъж да се случи е достатъчно. Друг е въпроса, че имам 2 приятелки, забременели благодарение на този начин на "пазене".

# 19
Това е най най-тъпият метод за предпазване, ако изобщо може да се нарече такъв.
А каква е целта на темата?

# 20
  • Добрич
Значи аз съм каръкът,защото не планирахме второ дете.Използваме презервативи,но нямахме тогава,а и имах кистичка на десния яйчник,та затова прекъснат.Тестът за овулация НЕ отчете такава.Това е първият ми и единствен път,предпазвайки се така.В момента резултатът е на 1,8 години.😉

# 21
Аз така се "пазя" и не съм забременявала, но това нищо не означава. Аз и като не се пазя пак не забременявам.
Не разбирам какъв е въпросът... За хора с перфектен цикъл работи повече, за хора, които "хващат от въздуха" работи по-малко. Не знам какъв отговор се очаква. Всеки преценява и си решава. Аз съм пила противозачатъчни не с цел предпазване и съм още жива и нищо ми няма Astonished

# 22
Това е най най-тъпият метод за предпазване, ако изобщо може да се нарече такъв.
А каква е целта на темата?
Да се успокои авторката, че всички така се "пазят" и няма гафове, и че хапчетата са за лузъри.

# 23
  • София
Скрит текст:
Никой не те кара, нали?
Не,но ми е странно ,че повечето жени се тровят...Излиза,че при всеки полов контакт и проникване зачеват щом прибягват до Противозачатъчните,които са със доста странични ефекти и далеч това,не е единственото решение ,когато следиш всекимесечно овулация,цикъл и периода.
Не са повечето, не. Ако бяха повечето, нямаше да има толкова аборти в България. Освен това, правилно предписаните противозачатъчни, не модерните за момента, не тези, за които са платили на лекаря да изписва, а правилно предписаните, могат да помогнат доста и за други неща. Странични ефекти, ако са предписани правилно, след преглед и хормонални изследвания, няма. И ти дават спокойствие. И няма да се налага да се пускат теми "Помощ, бременна ли съм?" и подобни.
Този метод не го приемам аз лично,но това е мое мнение ....Като и също има жени ,които ги пият,пият и изведнъж решават,че искат дете и ги спират ,за мен това е тровене и игра с организма.Аз си следя овуто и дори и в този период ,когато го правя е с прекъснат полов акт и,когато не е свършвал в мен мисля,че шанса е нищожен.
Вече ти отговориха какъв е шансът:
Скрит текст:
Здравейте имам малко странно запитване Никога не съм приемала противозъчатачни или някъкви други хапчета,единствено пазене с прекъснат полов акт и до сега не се е случило нищо.Нямам и намерение да прибягвам до хапчета ,но гледам ,че много жени пият противозачатъчни и се чудя защо избират този краен вариант с хапчета.Като не е толкова лесно зачеването..Има ли много случаи в ,които не планирано,случайно са станали нещата с прекъснат полов акт до колко надеждно е ? И защо предпочитате  варианта с хапчетата метод за пазене като зачеването става в един определен момент на овулация...При някои ставало ли е случайно не планирано или от един два пъти ...с прекъснат полов акт?
Защото прекъснатия полов акт дава около 75% сигурност. Хапчетата са 98%.

# 24
  • София
Ние се пазим така. Но с уговорката, че сме над 40, а на мен лл ми е забранил хапчетата.

# 25
Това и аз щях да кажа. На 41 така се пазя.

# 26
Аз се тровя с хапчета, защото нямам опция за друг контрацептив. А прекъснатия полов акт, не е контрацептив.
Защото в моята ситуация, риска от "тровенето" с таблетки е много по-малък, от този, който би бил при непланирана бременност, аборт - отваряне, остъргване, упойки, хепарини и т.н.

# 27
Гледам във ФБ една майка на 9 деца, иска храна и дрехи за децата.
Много е важно всяка жена да познава организма си. И фалове стават, има проблеми, има решения.

# 28
Прекъснатият полов акт НЕ е надежден. По-сигурно е използването на презерватив + предпазва от болести, предавани по полов път.
Прекъснатият полов акт може би е вариянт за двойка , която не планира деца , но ще се радва да има. Или пък за семейство с дете, което иска още едно детенце за в бъдеще , но не желае то да е планирано- един вид когато се случи , случи, ако не се тогава се прибягва до по-сериозни мерки.

# 29
  • Варна
Какво всъщност цели авторката, не схванах. Какво я вълнува дали другите жени се тровят или не? Нея нали никой не я е заплашил с пистолет в челото да гълта хапове...

Общи условия

Активация на акаунт