Перилни препарати и омекотители – 56

• 71 506
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Как пък от 2006г. досега ВЕДНЪЖ не ми се вмириса пералнята,не ми се вкамени прахът за пране,нямам котлен камък,нямам лигави дрехи?!Като ви чета и се чудя какво правите Grinning
И аз това се чудя Rolling Eyes
Никога нищо не ми се е вмирисвало. Смених на скоро 12г пералня, ами нямаше котлен камък и ,да, разглобиха я, и на части я продадохме. Лично мнение, качеството на перилният препарат е важно.

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 22:47 от Iv4EnCeTO

# 421
  • Русе
Не знам вашите перални дали имат котлен камък, но моята има и най-редовно, като чистя филтъра намирам парчета отделени вероятно от нагревателя. Няма как. Водата тук е с твърдост >16dh. Ползвам хубави прахове.

# 422
И котлен имам аз...и зъбен. Камък.
Joy

# 423
 Използвам само хубави прахове за цветно и за бяло (Ариел, Персил, ДенкМит), омекотител не използвам. Пера даже по-често на 60°, отколкото на 40. И пак на 2-3 месеца пералнята ми замирисва. Пускам програмата й за самопочистване и след известно време пак същото. Мухъл в уплътненията нямам. Но и аз имам всеки път парчета котлен камък във филтъра, водата ни е много твърда. От какво може да е?

# 424
  • оттам, откъдето започва България
След пране оставяш ли вратичката на пералнята широко отворена, за да излиза влагата?

# 425
Да, както и чекмеджето.

# 426
Нищо друго не се сещам. На колко години е пералнята ти и винаги ли е било така?

# 427
От 2012г. Не, в последно време стана така. Confused

# 428
 Извинете за двойния пост, но искам да попитам и за функция предпране каква доза перилен препарат се слага - половин ли?

# 429
На опаковката на праха е указано. Не е половин, една трета по спомен.

# 430
Ако може,споделете с какви прахове перете,за да нямате котлен камък!
  Да споделя за препарата Детол,за почистване на пералня-доволна съм.На указанието пише да се пусна на 60 градуса,но аз забравих и си пра на 40.По гуменото уплътнение имаше едни черни петна,които се опитвах преди това да изчистя,но не успях.Сега ги няма.Няма миризма.

# 431
Общото количество препарат го разпределям, като 1/3 слагам за предпране, а 2/3 за основно пране.
Преди доста перях с предпране, но скоро не съм. Предпочитам да ползвам по-дълга програма, вместо такава с предпране.

# 432
  • София
Винаги пера с предпране + 40-60 градуса. Признавам си, че предимно на 60. Програми пускам по около час и половина. От общото количество за едно пране, отделям около 1/3 за предпране.  Ползвам омекотител само за хавлии и спално бельо и през преходните сезони, когато прибирам несезонните дрехи. Никога не затварям люка на пералнята и чекмеджето, след пране. По едно време ми беше попаднал Персил с някаква съставка за омекотяване на водата. В София водата не е твърда, но при нашите в Бургас е гадост,  е въпреки това, пералнята им е без котлен камък и не е замирисвала.

# 433
Днес в един магазин видях белина за цветни дрехи.Турска,слага се по две капачки в пералнята.Искам да попитам уат дъ хел е това???! Grinning

# 434
Водороден пероксид. Нищо ново. Vanish, ACE и други предлагат такова нещо от години.

Общи условия

Активация на акаунт