Перилни препарати и омекотители – 56

• 71 482
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Да,сигурно...ама цветно как да пера на 60*  Thinking

# 406
Аз пера на 40,та може и от това да е.
  Детол си го купих от един магазин "Мира",не знам в кои градове го има.немски препарат е,мисля.Сега пералнята пере,ще кажа отзиви после.

# 407
  • Русе
Да,сигурно...ама цветно как да пера на 60*  Thinking
Не е нужно да переш цветно на 60°. Просто използвай по-дълга програма 2+ часа.
Не виждам как от прах, съдържащ кислородни избелители ще се вмирише пералня.
Ако пък все пак пералнята ви мирише, пуска се един празен цикъл с прах за бяло на 90° и това е. Но, всичко това го пише на стр. 1.

# 408
Значи 40 градуса+прах за бяло ще направи дезинфекцията оптимална?

# 409
Аз не смятам така.Изчетох всичко на първа страница,че и предишни теми относно почистване на пералня.
  Пране с прах за бяло е едно,пранес прах + дезинфектант е друго.Както и препарат за почистване на перални.Купувах преди от Лидъл такъв-изрично пише да се пусне на 60 гр,без пране.
   Миризмата и лигавото нещо,което се образува при мен го отдавам на силно прашните дрехи на съпруга ми/работата му е такава/.И продължителното пране с течен прах-около 2 години.
   Сега съм си взела сух,и за бяло и за цветно.Дано Детол си свърши работата и да почисти частите на пералнята ми.

# 410
Как пък от 2006г. досега ВЕДНЪЖ не ми се вмириса пералнята,не ми се вкамени прахът за пране,нямам котлен камък,нямам лигави дрехи?!Като ви чета и се чудя какво правите Grinning

# 411
Да,сигурно...ама цветно как да пера на 60*  Thinking

Зависи от цветното. Хавлиени кърпи, халати, чаршафи ги пера на 60 с прах за цветно. Не съм забелязала избеляване.

# 412
Как пък от 2006г. досега ВЕДНЪЖ не ми се вмириса пералнята,не ми се вкамени прахът за пране,нямам котлен камък,нямам лигави дрехи?!Като ви чета и се чудя какво правите Grinning
    Ми цапаме се и се перем.Преди 2006 не си ли прала?

# 413
Цитат на: PELLI 7link=topic=1076494.msg38127644#msg38127644 date=1548765945

Как видя, че нямаш котлен камък. Разглоби пералнята ли?

# 414
  • Русе
Марулета, от праха по дрехите на мъжа ти не виждам как ще се образува лигав слой. Ти сама си го написала - от течните е.
Аз пера дори и цветните хавлии и кърпи с прах за бяло на 60°.

# 415
Хвърлях боб и разбрах,че нямам котлен камък.
Преди 2006г. не перях,а си изхвърлях дрехите и си купувах нови веднага Simple Smile
Просто от 2006г. не сме купували пералня,защото сегашната е в идеално състояние,ама от къде акъл да се сетите.

# 416
Моята настояща пералня също е от 2006 год.Не се е разваляла, не е разглобявана и аз не мога да твърдя, че няма котлен камък. Не и след като видях какво има в бойлер, разглобен за ремонт. Не и след като виждам какво се отлага по вътрешността на ел. кана.

# 417
  • София
Има места в БГ, в които не се отлага котлен камък. Зависи от твърдостта на водата.

# 418
Вода с твърдост 0 немски градуси няма. Т. е. дори да е много мека водата, все има някаква твърдост и ще се отложи котлен камък, макар и бавно и  много малко.

# 419
  • оттам, откъдето започва България
Нищо няма да ти стане на пералнята от прах Денкмит.
Ако се вмирише, ще е от течните/капсулите, от късите програми и от ниските т на водата.

Да допълня - и от предозиране на омекотителя. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт