Перилни препарати и омекотители – 56

• 71 143
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • Русе
Благодаря, Афродита. Ще поразгледам. Преди от Метро и от Кауфланд си го купувах. В Кауфланд отдавна го няма, а в Метро отдавна не съм ходила.

# 586
  • София
По магазините не съм го виждала май... ама аз и не съм го търсила.

# 587
Врътни я пак с прах за бяло на дълга програма.
Че да й съсипе цвета и да не може да я облече, защото не прилича на нищо?..... Да, от 1 изпиране се съсипват дрехи - лично изпробвано и то с гел за бяло /не беше нарочно де/.
believe_ - ако е прана дъгла програма, пеалнята не е била препълнена и не се е изплара, пробвай с импресан - дезинфектант.

Афродита, съветваш дамата ВСЕКИ път да ползва импресан ли?  Защото тази дреха ще се носи и след това...пак ще се изпоти човек, това е нормално....и не може всеки ден да я пере с дезинфектант....

Дезинфектантите трябва да се употребяват разумно, когато в домакинството има някоя сериозна инфекция/заболяване. А не лековато за щяло и нещяло, защото така бактериите ще станат устойчиви...

# 588
  • София
Врътни я пак с прах за бяло на дълга програма.
Че да й съсипе цвета и да не може да я облече, защото не прилича на нищо?..... Да, от 1 изпиране се съсипват дрехи - лично изпробвано и то с гел за бяло /не беше нарочно де/.
believe_ - ако е прана дъгла програма, пеалнята не е била препълнена и не се е изплара, пробвай с импресан - дезинфектант.

Афродита, съветваш дамата ВСЕКИ път да ползва импресан ли?  Защото тази дреха ще се носи и след това...пак ще се изпоти човек, това е нормално....и не може всеки ден да я пере с дезинфектант....

Дезинфектантите трябва да се употребяват разумно, когато в домакинството има някоя сериозна инфекция/заболяване. А не лековато за щяло и нещяло, защото така бактериите ще станат устойчиви...

Не всеки път, а само този. Тази миризма, която не се изпира предполагам е от наслагване и предишни недоизпирания. Нищо няма да й стане, ако веднъж си утрепе бактериите по дрехата. Не съм казала всеки път да я пере с импресана, но той убива бактериите, а миризмата е следтвие на тях, те единично ползване за мен не е проблем.

# 589
Вики аз си купувах Пурлан от Кауфланд, но след това взех Первол и не знам дали още се предлага, но ако го няма, може да си вземеш Первол, като сложиш максималната доза, пере.

# 590
  • София
Един въпрос-ако памучна дреха,след пране, мирише на пот все още,прахът ли не е свършил работата си или съм прекалила с количеството дрехи?

Това според мен е от самата дреха. Като пера такива "капризни" дрехи, слагам малко дезинфектант на Импресан.

# 591
  • София
Аз направих един експеримент с черни тениски, които принципно не миришат на пот, но при първото изпотяване започвам да усещам леко неприятна миризма. Мислех да ги натъркам със сапун под мишниците и тогава да слагам в пералнята, но ми хрумна да ги напръскам с препарата за петна. Изпрах ги пак на 40 градуса с прах за цветно. Проблемът се реши.

# 592
  • София
Кой препарат ползваш?

# 593
Това със сапунът е добра идея ,имам един от ДМ за петна,върши чудесна работа,ще пробвам с него,ако не стане ще  изпера с дезинфектант...И ада питам кой точно препарат за петна сте ползвали?

# 594
  • have faith and be patient ..
Сигурни за 100-тен път ще похваля патето На перилис https://goo.gl/images/rwJbdN

# 595
  • София
Спреят на dm.

# 596
Тази седмица Первол за черно е на промоция в Лидл: 2,7л. го дават за приблизително 45 пранета и е на 9лв. Мисля, че е добър и си заслужава ма тази цена, моля за мнение?

Аз също като някои от вас имам проблем с миризма по тъмните дрехи, които няма как да пера с прахообразен препарат, ако искам да опазя цвета. Дадохте ми идея да пробвам с дезинфектанта на Импресан, но удачно ли е с всяко пране на тъмни дрехи или само понякога да слагам от него?

# 597
Не е удачно. На всяко пране -дезинфектант = глупост.

# 598
Кой казва, че не е удачен прахообразен?Стига да е за цветно, да се дозира правилно няма проблем. Дори напротив, относно миризмата. Стига дрехите да не са вълнени.

# 599
Чак пък глупост. Прочетох пак нагоре коментарите по темата и ми се изясни.

Видях, че и Первола в Лидл сте обсъдили вече, извинявам се, че се повтарям.

W, ами избеляват ми. А носим основно тъмни цветове и ми е мъка с тази остатъчна миризма, и пералнята дефинфекцирам редовно, и материите подбирам много като купувам дрехи и пак... мисля, че е ариел прахообразният ми за цветно в момента, отсипан ми е и няма как да проверя. Намирам осезаема разлика в цвета преди и след.

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 19:38 от Saudadе

Общи условия

Активация на акаунт