Перилни препарати и омекотители – 56

• 71 145
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Някой ползва ли ароматизиращи кърпички за сушилня? В нета виждам някакви на Ленор, но в никой хипермаркет не ги откривам.

Аз не ги харесвам.Не ароматизираха прането след сушилня.

# 571
  • София
Аз имам такива кърпички на ДМ, но не ми допада миризмата.

# 572
vici75, нищо няма да стане на дрехите от няколко пранета с омекотител, стига, разбира се, да не са се вмирисали вече. Не е добре да се слага, защото намалява пропускливостта на материята и възпрепятства изпарението на потта, което води до вмирисване, както на тялото, така и на самата дреха. Ако дълго време се перат с омекотител и още по-лошо - хвърлят се влажни в коша за пране, където престояват с дни - накрая така се умирисват на пот, че нямат оправяне. Причината била бактерии, наречени микрококи, които били отговорни за телесната миризма и които много лесно се размножавали в синтетичните тъкани. За да се премахнат, е необходима висока температура, която е неприложима при такива материи. Сега се замислих, че вероятно дезинфектант за пране би свършил работа, ако се наложи.
Изпери ги без омекотител на 30-40 градуса. У дома пера цветни блузи от екипи за спорт с прах за цветно на 40 градуса, въпреки че на повечето етикети пише 30, а белите ги пускам с прах за бяло. Не твърдя, че това е правилният начин, но предпочитам да са изпрани добре и да не миришат на пот пред това да ги пазя от увреждане.

# 573
Някой купувал ли е Perwoll от Лидл, качествен ли е?

# 574
Някой купувал ли е Perwoll от Лидл, качествен ли е?

На мен ми изглежда като да е официален внос този.

Тези са с допълнително ензими, които заглаждат влакното и то не изглежда рошаво - от там и този ефект в рекламите, че дрехата изглежда като нова....и надписа върху опаковката Renew===
За качеството на изпиране аз лично съм скептична.

# 575
Благодаря, Тета. Flowers Hibiscus Тези в Лидл са нещо по-големи опаковки от наличните в Лили. Аз от Perwoll за черно съм доволна, наистина щади цвета. Чудех се на вариант за цветно. Иначе много силно е напарфюмиран и това не ми е особено приятно, не обичам напарфюмирано пране, ползваме парфюми и друга козметика, това ми е достатъчно.

# 576
Честно казано не заглеждам течните изобщо, и за това не знам в какви разфасовки са обичайно..
Но както в Лидл има прах Ариел за 30 пранета, сигурно и този Первол е по същия почин.

# 577
Един въпрос-ако памучна дреха,след пране, мирише на пот все още,прахът ли не е свършил работата си или съм прекалила с количеството дрехи?

# 578
С какво я пра?

Трябва ти прах. Не гел. И да е за бяло. И дълга програма над 2 чАса. И 60 градуса...

# 579
Персил Колор,прахообразен...

# 580
  • София
Може би проблемът е от програмата. Ако е дълга (около и над 2 ч.), дори на 30° не мисля, че не би се махнала миризмата. Ако и дълга програма не помогне, опитай еднократно с дезинфектант.

# 581
Врътни я пак с прах за бяло на дълга програма.

# 582
  • София
Врътни я пак с прах за бяло на дълга програма.
Че да й съсипе цвета и да не може да я облече, защото не прилича на нищо?..... Да, от 1 изпиране се съсипват дрехи - лично изпробвано и то с гел за бяло /не беше нарочно де/.
believe_ - ако е прана дъгла програма, пеалнята не е била препълнена и не се е изплара, пробвай с импресан - дезинфектант.

# 583
  • Русе
Памучните тениски, с които ходя на танци пера с прах за бяло на 40°. Програмата не е от дългите, защото винаги ги пускам заедно с дрехи, които пера на деликатната програма. Нямат миризма на пот.

Да изкажа недоволство и от течния препарат за пране на вълна и деликатни на ДМ. Пуловерите излизат като кора. Добре, че само 1,65€ дадох за него, та да не ме е яд поне за парите.
Праха+течния ми съсипаха една рокля плетиво с изкуствена кожа на ръкавите. След 4-5 изпирания от кожата вече нищо не става Rage

Purlan дали продават някъде все още?

Последна редакция: сб, 16 фев 2019, 23:22 от viki_1974

# 584
  • София
Скрит текст:
Памучните тениски, с които ходя на танци пера с прах за бяло на 40°. Програмата не е от дългите, защото винаги ги пускам заедно с дрехи, които пера на деликатната програма. Нямат миризма на пот.

Да изкажа недоволство и от течния препарат за пране на вълна и деликатни на ДМ. Пуловерите излизат като кора. Добре, че само 1,65€ дадох за него, та да не ме е яд поне за парите.
Purlan дали продават някъде все още?
В интернет има за деликатно и за черно, не пускам линк да не се брои за реклама на сайтовете.

Общи условия

Активация на акаунт