Любители на кучета - 86

• 25 543
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Честито и от мен на мамите!
Живи и здрави да сте всички! ♥

# 556
  • София
Оф, аз се побърках с малкия, на почти четири години е и много взе да тормози кучето. Кака му на 9г е съвсем грижовна, внимателна, отговорна. Той какво му става не знам. Никога не е бил свидетел на насилие над животни. На село имаме големи кучета, котки и винаги са гледани с много обич. Вкъщи всички сме нежни към новия член на семейството - Джери. Не знам защо така прави. Правих му забележки, наказвах...не и не. Днес му ръмжи с един голям динозавър, притисна го в ъгъла и Джери кзскимтя. Преди малко го ритна, не беше силно и реагирах н време, но просто не знам защо така се държи. Направо не мога да повярвам. Той е едно от най кротките деца, никога не проявява агресия. Disappointed Relieved

# 557
  • София
Ревност?
Нарцисчева, честито и от мен Simple Smile

# 558
  • sf
И аз предполагам ревност.
Поздрав от един сънливко 😴

# 559
Още един глас за ревност и от мен.
И в духа на декември...

# 560

Нарцисчева
,Честито бебенце и на теб! Ех,че хубаво се напълни темата  Heart Eyes Heart Eyes

# 561
Аааааа НАРЦИ, честито и на тебе. Ми много яка Коледа се очертава в темата!!!
Сестра ми работи от вкъщи и цялото й внимание е към Аксел. Зет ми сега си е у дома също.

Елена, ревност Simple Smile

# 562
  • У Диспансера ...♥♥♥
Благодаря ви за хубавите пожелания 🥰😘

# 563
  • София
От какво ревнува. Не седя по цяла вечер да играя с Джери. Всичко е по старо му, вечеряме, говорим си, играят с кака си. Не съм го очаквала това изобщо от него.

# 564
  • в Надежда-та
Леле момичета.... мн е приятно да влезе човек тук и толкова хубави новини да го залеят.
despicable, нарцисчева честити ви бебоци, живи и здрави и мн поводи за радост и гордост да ви носят!
Аз като цяло от Кая не мога да се оплача.
Почне ли да драска режа ноктите. За хапането ако почне да ме гризе, заменям ръцете ми за някоя играчка и всичко е Ок, не й позволявам да ме хапе.
Миналата вечер обаче големия син имаше РД и след като се прибрахме от празненството..... шок и ужас..... не го беше правила наскоро. То локви, торти + влизане в котешката 00 😡
От няколко дни обаче отказва да се храни, голям зор да хапне малко и то от ръката ми. Все едно нещо я боли докато дъвче. ММ й рови из устата и твърди, че венците са подути 🤔
Иначе с децата никакви ядове. Малкия (на 7) е по отговорен в грижите от брат си (на 11).

# 565
 despicable, Нарцисчева, поздравления за радостните ви събития! Живи и здрави да ви бъдат дечицата!
Нашето диване влезе в живота ни някак програмирано. В продължение на 4 години в писмата до Дядо Коледа имаше "Искам куче" в най-различни варианти, защото се бяхме разбрали, че дядо Коледа не подарява живи неща. Те са много сериозно обмислен избор и отговорност, защото става въпрос за член на семейството. Накрая се стигна до "Добре, когато стана на осем нали ще бъда достатъчно голяма, за да имам куче?" и така преди две години започнахме да мислим какво точно да бъде това куче като порода. Дори рибка не сме гледали преди това и като за първи домашен любимец породата някак беше от значение. Покрихме диапазона от йоркширче (което щеше да се казва Орки) до бигъл и накрая взехме решение, че ще бъде голдън, защото се води средно по порода животинче, но и бебе, защото всичко ни беше абсолютно неизвестно. Точно в момента нямаше никакви бебета (т.е. имаше някакви черни голдъни???) и някъде в средата на февруари колежката ми ми звънна от някакъв зоомагазин. Питала била собственика и той бил готов веднага да ни снабди. Докато се чудех, тя вече беше капарирала доставката и вече нямаше връщане назад. След няколко дни се обадиха, че кучето е при тях и ние хукнахме. Момчето ни беше един дребосък, който ветеринарите гледаха с пълен ужас. Прясно пристигнал от безобразен развъдник някъде в Македония явно изтърсачето на кучилото. Беше пълен с въшки. Беше такъв стресиран миличкия и само леко надигна главичката да погледне какво мърда наоколо му. Тогава се произведе химията. Обаче се наложи да ни го оставят в изолатор, защото въшките може да са много опасни за човешкото дете да не направи кожен проблем. Това нещо го чухме после още няколко пъти и всеки път, когато звънях да кажат как е. Чувствах се като родител, на който са му оставили детето в болница и не го пускат при него. Накрая не издържах и изисках от собственика да си го вземем. На 8-ми март си имахме куче у дома. После взаимоотношенията ни преминаха през разни фази на установяване на алфата в семейството, бебето качваше по килограм и половина на седмица и в момента си имаме куче от средна порода, което тежи 46 килограма (това го разбрахме миналата седмица, когато по спешност се озовахме в ЦВК и лекарите не приеха на доверие, че е около 38-40 кг и искаха да ни го премерят). Аз все още го викам при мен с "Бебе, ела". Иначе знае, че се казва основно и за най-дълго време "Бебе НЕ!" Само не мога до свикна с жените , които му се радват и после му казват да ходи при майка му. Аз вярно, че май ги раждам малко по космати, но чак толкова е прекалено.
Скрит текст:

# 566
despicable, Нарцисчева, честита радост! Да са ви живи и здрави бебчетата и много радости да ви носят! И да не забравите да пускате кучо-бебешки снимки. Simple Smile

# 567
Тази сутрин

# 568
Нарцисчева и на теб честито бебешоче! 🤗 Много радости да носи!

Прибирам се сутринта от работа, а магарето на зор. Докато се преобличам и правя кафе за полето, поглеждам към вратата и го гледам в ей тая смешна поза:

А пък с малката каква мъка е с приучаването на вън... ей въртим се покрай блока и не та не, нищо не пуска гадинката. Стиска си за вкъщи и това е. Странното е, че в полето си върши работите на открито, но около блока явно още и е ново и страшно и съмнително.
За драскането мисля, че като започнат да се разхождат повечко по асфалт си използват ноктите и спират да драскат. Поне при Макс има идеално оформени тъпи къси ноктета, които от години не са ме драскали, но пък малката е като котка все още.

# 569
  • под тепетата
Ееее, супер новини! Честити бебчета , момичета! Живи и здрави да сте  и вие, и вашите семейства , и четирикраките им батковци !
 Sivi, изнеси и около блока една пеленка, на която е пишкала.

Общи условия

Активация на акаунт