Стани богат - тема 28

• 22 310
  • 776
  •   1
Отговори
  • тук, на мястото си
„Стани богат“ е първият международен формат, реализиран в България. Тази година се навършват 24 години от първото предаване, което  е излъчено  на 12 май 2001 г.През годините  се налага като един от най-обичаните формати в българския ефир,  символ  гарантирано забавление. Предаване  за цялото семейство, в което всеки може да научи нещо ново.
 Освен в ефира на bTV, всяка вечер от 18.00 часа, предаването е достъпно и на онлайн платформите на bTV Media Group.

Правилата на играта:
15 въпроса – от 100 лв до 100 000 лв
Първа сигурна сума – 500 лв на 5-ти въпрос.
Втора сигурна сума – по избор на участника между 6-ти въпрос и 14-ти въпрос: 1000 лв. – 50 000 лв.

Жокери:
  -- „Помощ от приятел в публиката“
  --„50:50“
  --„Обади се на приятел“
  -- „Попитай водещия“

Жокерите са четири, но участника има право да ползва само три. Кои и кога - решава само той.

Старата тема:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1753431

Заповядайте в новата тема и приятно коментиране!

# 1
Атомна бомба. Аз харесвам Махабхарата и Рамаяна, ще се изненадам, ако кажат, че не е това.

П.п. нещо стана и постът ми изчезна; и преди съм имала проблеми - все се оказва, че съм отписана от темата...

# 2
И аз май съм гледала по ТВ за това и съм за ядрен взрив.

# 3
Напоследък въпросите им за 10 000 и за 20 000 са по-лесни от междинните.
Например, за мен е по-лесно да посоча името на Михаил от Изгубени, отколкото да позная, че Чандлър изрича последната реплика в Приятели (Приятели е по-старият сериал от двата, ако става дума).

# 4
  • Манчестър
Не знам този екип как измисля тези въпроси, но как някой, който не знае английски или не го знае добре, ще знае какво matrimonial e.

Не съм попадала на тази дума в никакъв аспект из медиите.

# 5
Не ми се струва, че въпрос за гръндж музиката е за 1000 лева. Да, за фенове може да е лесно, но далеч не за всички. А за 1000 лева все пак трябва да са въпроси от областите на  по-универсалното познание. А после дават лесни такива...

Матримониален се среща и в български текстове и идва от латински. 

И пак за футбол, нишов въпрос за фенове...

# 6
  • Манчестър
Диего Симеоне - Атлетико Мадрид

# 7
Според мен, ферибот си има от памтивека - само него изключих със сигурност.

П.п. Да - и аз предположих, че ще е от по-ранните. Като чух въпроса, помислих, че ще кажат Стамболов.

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 18:32 от pppqqq

# 8
  • Манчестър
Не ми се струва, че въпрос за гръндж музиката е за 1000 лева. Да, за фенове може да е лесно, но далеч не за всички. А за 1000 лева все пак трябва да са въпроси от областите на  по-универсалното познание. А после дават лесни такива...

Матримониален се среща и в български текстове и идва от латински. 

И пак за футбол, нишов въпрос за фенове...

Знам, че думата е латинска, и дори в Англия напр. не се употребява в ежедневието изобщо, освен , ако не става дума за бракоразводно дело, като се споменава matrimonial home, matrimonial assets и т.н.

Интересно е, че не съм попадала на думата в българска медия, а не е като да не чета ежедневно....

# 9
Йеневер не беше ли една вещица...

# 10
Йеневер не беше ли една вещица...

Във Вещерът, ама така ли се пишеше. Simple Smile

Ако е jenever, най- ми прилича на джин.

# 11
Йенефер е вещицата, с Y. Със сигурност е джин, много прилича на джунипър.

# 12
  • София
Благодаря за новата тема, Алфея! 🙂

Дамата
Брахмастра и аз бих заложил на ядрената бомба, не го знам, но някак си ми хареса този отговор на фона на името 'божествено оръжие' ; ехххх ядец
Нищо, чудесна игра и заслужени 10 000 лв.

Господинът
Сиатъл е ; Атлетико Мадрид е тук -> Чоло Симеона и синът му Джулиано Симеоне ; браво на Ники, знае дори за Джовани в Наполи (другият син) ; Трамвай е тук, можеше и без жокер, най-логично е ; княз Фердинанд беше лесно измъкване по пътя на логиката, щеше да е по-сложно ако фигурираше и Батенберг като отговор

Мъжът
От Великобритания са скаутите ; Зоната на здрача естествено ; и аз бих заложил на джина, като се колебаех малко и за Рома ;

Ники след днес: 83 от 85

# 13
Божеее, как се изложи този с паметника на Левски? Толкова ли не можа да съобрази годината?

# 14
  • Sofia
Божеее, как се изложи този с паметника на Левски? Толкова ли не можа да съобрази годината?

А пък толкова добре си разсъждаваше, докато накрая не изтърси това…

Общи условия

Активация на акаунт