Стани богат - тема 28

• 22 311
  • 776
  •   1
Отговори
# 15
  • Русе
Не знам този екип как измисля тези въпроси, но как някой, който не знае английски или не го знае добре, ще знае какво matrimonial e.

Не съм попадала на тази дума в никакъв аспект из медиите.

Думата е латинска - matrimonium.

# 16
  • Sofia
matrimonio е брак на италиански, чувала съм го и в бг реч, но по-скоро в смисъл семеен

# 17
  • Пловдив
Божеее, как се изложи този с паметника на Левски? Толкова ли не можа да съобрази годината?
Какво каза за паметника? Че чух само думите на Кънчев след това

# 18
Георги Димитров.

# 19
И аз се учудих на мъжът - каза за откриването нещо като 1902... Добре, грешка е, но все пак дали е края на 19-ти или началото на 20-ти век - дори и с Борис не можеше да сбърка. Честно, не помня на каква възраст умира той, но май около 40+, т.е не може да е бил на откриването, Димитров и Червенков са след 1944, остава Фердинанд. Имам чувството, че участникът просто блокира, а и жокерът му май каза Батенберг /не чух добре/, и ако е било така - естествено да е Фернинад.

И аз мисля, че в последните дни, някои от въпросите за 1000-1500-2000 лв. са сравнително трудни за обща култура. Футбола, за мен, не влиза в тази категория, особено за треньори и техният син/синове на 4 отбора. Такъв въпрос и за логика не става. За Уелс например, ставаше с логика - обикновено ферибот се използва когато нещо се пресича - а и Уелс не е с толкова голяма територия /той и целият остров не е/. Е, трябва да съобразиш, че става въпрос за конски трамвай /карета/, но може да бъде и дилиджанс, малко некоректно ми се струва, но дилиджанс като отговор е много лесен за ориентиране.

# 20
Аз нямам идея кога е открит паметника, но реших че е близо до това което той каза. Звучеше такаа все едно знае долу горе периода. И той си ги разпредели добре по периоди личностите. После обаче сам се оплете.
Жокерът му каза Георги Раковски доколкото чух и той се хвана за Георги.....

# 21
Жокерът каза Георги Сава Раковски, защото в Гугъл излиза, че през 2023 са открили някакъв паметник (барелеф) на Левски и Раковски. Не му стигна времето да търси, защото са повече от един паметник с Левски, а и подобна информация не е в началните резултати, а в самите материали. Трябваше да го пита сигурно само през коя година е открит паметникът и оттам да се ориентира кой може да е бил.

# 22
Не знам този екип как измисля тези въпроси, но как някой, който не знае английски или не го знае добре, ще знае какво matrimonial e.

Не съм попадала на тази дума в никакъв аспект из медиите.

Среща се в книгите обаче, най-често в израза „матримониални планове“ – т.е. когато някой иска да се жени. Simple Smile

# 23
Сетих се за "Дванадесетте стола", където кварталният пес Марсик се отправил към породистата кучка на попа с определено матримониални намерения Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 18:03 от Черна станция

# 24
  • Другата България
Тантал е отговора.

# 25
По новото днешно издание:

Платина значи "сребърце". То е. Няма как да е паладий, защото е от Атина Палада. Хром и тантал пак отпадат. Даже и да не знаеше не може да не се сети, че платината е благороден метал от най-висок ред.

# 26
Олеле, какво девойче! Идва с голяма заявка - да видим.

# 27
  • София
Ники се издъни тук, защото му даде нещо като 50 на 50.

Като цяло слаб играч. 1500 лв. му отиват, даже са му много.

Аз не го знаех.

Хахахаха, Стенещата Миртъл в студиото Grinning

# 28
  • Другата България
Ха, защо се подведох?
Хм....вероятно защото танталът при взаимодействието си с царска вода предпазваше метала....ако не греша и отново не се излагам.
Много отдавна съм учила химия за кандидатстване във ВУЗ, но това съм го запомнила именно заради царската вода.

# 29
Много тъп коментар на Кънчев - знаех, че ще каже Миртъл, защото човек като него само това може да измисли, като види момиче с очила и дълга коса.

Общи условия

Активация на акаунт