Стани богат - тема 27

• 11 429
  • 490
  •   1
Отговори
  • тук, на мястото си
Заповядайте в поредната тема за предаването " Стани богат"!

Всяка вечер,  от понеделник до петък,  гледайки телевизионното предаване, тестваме знанията си и се забавляваме.
Това телевизионно предаване е една от най-гледаните и любими продукции в българския ефир. Да седнеш на стола на богатството е предизвикателство. Поздравления за всички, които имат тази смелост, без значение до къде по стълбицата на въпросите се качват и каква сума печелят!

Правилата на играта:
15 въпроса – от 100 лв до 100 000 лв
Първа сигурна сума – 500 лв на 5-ти въпрос.
Втора сигурна сума – по избор на участника между 6-ти въпрос и 14-ти въпрос: 1000 лв. – 50 000 лв.

Жокери:
  -- „Помощ от приятел в публиката“
  --„50:50“
  --„Обади се на приятел“
  -- „Попитай водещия“

Жокерите са четири, но участника има право да ползва само три. Кои и кога - решава само той.

Старата тема:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1709862

# 1
Бетонът не е бил познат, според него.
Колизеумът е от бетон.
В случая не това е отговорът, мисля, но горното е факт. И е доста по-здрав бетон от днешния.

# 2
Не е по-здрав, днес имаме всякакви видове. Но е специфичен и много здрав. Отговорът е бетон, защото циментът е съставка на бетона. Иначе римският бетон е включвал и вулканичен прах, който го е правил лек и здрав. Но, римляните не са познавали стоманобетона, което е ограничавало приложението му и е наложило да строят куполи.

# 3
Римски бетон. Не помня кога точно е открит, но е много здрав.Мисля че вече са открити съставките му хипотетично

# 4
Е, ако сега направят един подобен колизеум от бетон, ще падне след 2000 години.

Мисля, че е Майкъл Джексън. Чувала съм, че е объркал името на града - може да е просто анекдот.

# 5
Пурко, галено от Аспарух. Laughing

# 6
- Наш Пурко станал господин...

# 7
  • София
Благодаря за новата тема.

Мъжът добре започна, но този бетон му изяде главата. Ами бетон е, какво друго да е?
Можеше понбе да послуша Ники Кънчев, а телефонния жокер щеше да му помогне за Майкъл Джексън в Румъния. Ядец.

Дамата, нищо особено. Но заключи по-рано втората сума, нещо което не направи момчето преди това, който очевидно реши да рискува.

Ники Кънчев, 22 от 23 за сезона. Невероятна успеваемост. Представя се по-силно от есента!

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 10:53 от Diavolo

# 8
Този не знаеше кой е Жак Ширак, дори от коя държава е.

# 9
  • In The Middle Of Nowhere
A дали и за Чаушеску нямаше представа, или така ми се причу нещо?
По принцип не ми изглеждаше толкова млад, някъде към 35 г ми се стори. Не обърнах внимание дали са казали на колко години е.

# 10
Със сигурност не знаеше за Чаушеску и какво му се е случило, затова развиваше някакви теории кой от отговорите бил такъв човек, че Чаушеску да му окаже честта и да му позволи да помаха първи от парламента, преди него

# 11
  • In The Middle Of Nowhere
Да, направих си труда да изгледам пак частта с въпроса и той много умуваше по темите къде е бил Чаушеску, защо не е махал, пък какво му се е случило да не е махал. Просто невероятно.

# 12
Да Joy

Иначе симпатичен участник, но подозирам, че се очертаваше някаква гигантска информационна черна дупка в познанията му за елементарни исторически и политически събития.

# 13
Правилно младите не знаят и не се интересуват кой е Чаушеско,защото той е Никой...

# 14
Щом нещо се учи в учебниците по история, като не го знаеш просто си недоучил. Не е нужно да знаем всичко от житейски опит.

Впрочем, последните седмици вървеше предаване за скривалищата на диктаторите по една от документалните телевизии и естествено, имаше епизод за Чаушеску, но някои хора не четат, не гледат телевизия, само си зяпат в телефона.

А това за Майкъл Джексън го пише на сто места и отделно ти го разказват, ако отидеш на екскурзия с посещение на румънския парламент.

Общи условия

Активация на акаунт