Стани богат - тема 26

• 19 320
  • 743
  •   1
Отговори
  • тук, на мястото си
Добре дошли в поредната 26-та тема "Стани богат"!

Това телевизионно предаване е една от най-гледаните и любими продукции в българския ефир. Да седнеш на стола на богатството е предизвикателство. Поздравления за всички, които имат тази смелост, без значение до къде по стълбицата на въпросите се качват и каква сума печелят!

Правилата на играта:
15 въпроса – от 100 лв до 100 000 лв
Първа сигурна сума – 500 лв на 5-ти въпрос.
Втора сигурна сума – по избор на участника между 6-ти въпрос и 14-ти въпрос: 1000 лв. – 50 000 лв.

Жокери:
  -- „Помощ от приятел в публиката“
  --„50:50“
  --„Обади се на приятел“
  -- „Попитай водещия“

Жокерите са четири, но участника има право да ползва само три. Кои и кога - решава само той.

Старата тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1703639

Приятно коментиране!

# 1
  • Пловдив
Интересно как пише, че Агата е диктувала всичките си романи заради нечетлив почерк и в същото време пише, че е написала на ръка Убийство в Ориент експрес, по време на екскурзия...
Ми да. Имала е сигурно дисграфия, то сега на всичко е модерно да му слагат нАучен термин или направо диагноза, но е имала неясен почерк, да (не съм виждала писано от нея, така съм чела). Само че много неща е писала сама. Ранните си разкази също. Вярно, че въпросът беше за романи, ама не вярвам и тях всичките да ги е издиктувала. Надали, особено в началото, е имала пари за секретарка.
Кофти въпрос.
Аз затова очаквах да е Вирджиния Улф, че за нейното писане нищо не знам.
Хариет Бичър-Стоу освен че е американка, някъде бях чела, че често пишела вкъщи на коляно, докато децата и си играят около нея. Не знам дали е вярно за коляното, ама нейните деца сигурно са били като моя син, дето през цялото време бърбори и писка и ми пречи да слушам какво говорят Кън и играчът.

_____

За Чичо Том и колибата му съм чела, че негрите в САЩ още от 60-те-70-те години го смятали за подмазвач пред белите, отрицателен за тях герой, и даже обиждали на "чичо Том".
Авторката, разбира се, не е имала такова нещо наум. Тя е била попска дъщеря и съпруга и за нея, предполагам, смирението е било ценност. Освен това героят, освен добър и почтен, е твърд и устойчив, накрая умира, когато Легри го пребива, защото отказва да му каже къде са избягали Каси и Емелин, като и там авторката го описва като държащ се с достойнство.
Тва пискане в Щатско за таковата, афирмиране на черните, противопоставянето на дискриминацията и т.н. явно още тогава, когато все още не всичко с отношението към тях е било наред, пак е стигало до някакви откачени прояви и телета под вола. Сега вече е хептен извън пътя.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 22:39 от Магдена

# 2
  • София
След като вчера бе Мъжкият ден, логично днес, 20 ноември, светът отбелязва Световния ден на детето, обявен от ООН и ЮНЕСКО през 1954 г. На тази дата е подписана Декларацията за правата на детето, а 30 години по-късно и Конвенцията на ООН за правата на децата.
Имен ден пък празнуват Григорий, Григор, Гришо, Гриша, Григория, Григорина, Григорена. Т.е. да почерпят!
Но и жените ги има в днешния ден: през 1872-а в Солун Неделя Петкова основава женското дружество Възрождение, което дава начало на девическото образование в България.
През 1985-а е пуснат Microsoft Windows 1.0. А Джо Байдън чуква точно 82.

# 3
Днес попитах една позната, на която дъщеря й наскоро стана студентка, дали тя (дъщерята) е учила На браздата - тя ми каза, че разказът е бил включен в учебната програма.
Става дума за плевенско училище. Може би зависи от учителите какво ще разглеждат.

# 4
  • София
Брей, справи се Ники с тази главоблъсканица.

Не знам тук, но е логично да е в параклиса или на гроба

п.п. Астурия

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 18:15 от Diavolo

# 5
  • София
Отново Д на НЕ-питанка. Астурия е, Исп

# 6
  • Другата България
И се чудя защо никой не гледа.....Joy
Астурия е в Испания.

# 7
  • София
Дания

# 8
  • София
Бразилия - освен Селесао, са още и Кариоките

Енимълс

# 9
  • Другата България
Егаси въпроса за тая сума!

# 10
  • София
Енимълс

# 11
Енимълс, да. Имаше бг римейк, май на Емил Димитров?

# 12
  • Другата България
Този участник много го жалят.
А той е дошъл за жокерите май.

# 13
  • София
Подаряват му пари, а той не е сигурен дали да ги вземе...

БГ кавъра е на Емил, да

# 14
Хаха, колко беше бърз.

Общи условия

Активация на акаунт