Стани богат - тема 26

• 19 323
  • 743
  •   1
Отговори
# 735
Карансебеш е в Унгария, големи разсъждения удрят.

# 736
Помня, че Юда е един от тях, така че това трябва да е отговорът. Освен ако не бъркам много, но все пак съм сигурна, че Юда беше в тази групичка.

# 737
  • Deutschland/HE
Не е ли в Румъния Карансебеш?

# 738
  • Mediterraneo
В Румъния е, в Унгария може да е било по друго време. Ама даже не е близо до границата.

# 739
  • у нас
Много хубава игра направи дамата. Съжалявам, че сбърка на последния въпрос, но не очакваше да е най-очевидния отговор.

# 740
  • София
Лесни въпроси се паднаха на момчето с гладиатора и косатката, но пък си ги знаеше. Гаранция, че някои биха искали жокери. За котарака в чизми и Бандерас можеше да мине и без да хаби най-силния си жокер.
Браво, че съобрази за кюфтето, добре се получи с този жокер и как той събра частите. 😊
Отлични 5000 лв. си заработи с минимум усилия. Два лесни въпроса + три жокера, изи-пизи.

Дамата как може да не знае за Коелю, пф. Браво, че поне за Джендо а.к.а. Захарий Стоянов знае.
Въпросите за замъците в Германия и особено за Герника на Пикасо 100% са задавани.
Елементарен въпрос за 10 000 лв. с Юда, Брут и Касий. Няма как да са другите просто. Изложи се за мен баш накрая. 3000 лв.

Ники Кънчев за седмицата: 20 от 21

# 741
Не е ли в Румъния Карансебеш?

В Румъния е, вярно, обърках го с Кечкемет. Голяма съм тиква Simple Smile

# 742
  • тук, на мястото си
Н О В А Т А   Т Е М А

https://www.bg-mamma.com/?topic=1753431.new#new

# 743
  • София
(Нека си остане тук - все още в тази тема с вчерашната игра.)
Първо по играта. Яйцето - не го знаех точно; колебания дали не е някакъв сандвич. Може би, също жокер.
За Алън Парсънс. Без да проверявам в Гуг и само от мело-знанията, никой от другите трима не е и инженер по звука - дори и формално да се окаже, че е. Т.е. с всякакъв риск, направо бих си посочил Алън Парсънс. Той - преди да захване собствени албуми - с това е и известен.
Спекулирам, че момчето е посочило, че не е мн.в час с музиката и му лепват този въпрос за 10К. За мен въобще не е за тази сума. Жалко... (за играча; и че не ми се падна на мен за 10К Simple Smile)
За Коелю. Ако приемем, че не се знае кой е автор на конкретния роман - хареса ми подбора на авторите; все латиноамериканци, все известни и с мистичен уклон в писанията си. И всички са "грандове" в литературата. И... също бих се насочил към Борхес.
За Карансебеш. Щом в отговорите липсва унгарско име - остава да се насочиш към румънско. И ще изгориш! Хубав въпрос! Висока сума, отворен въпрос (т.е. отговори А или Д, външни) и присъствие на самите австрийци в отговорите. Готино.
Питанката за грешниците за 10К - напълно съгласен с Дяволо. Няма как да са тройките извън вярната, няма за какво/защо. Тия тримцата са си таман! Най-очевидните, да.

Рапортувам още, че тази сутрин (както се оказа: само с извлечението от банков превод и самодекларираното от мен - не знам дали тел.разговорите с пояснение, че парите са от СБ и съм играл и т.н., имат дял) ми преведоха парите надвзети.  Аз си мълчах да не разваля магията, но и не ми рекоха изрично, че са намерили/получили/приели съотв.документ от платеца. Слава Богу, Ende Gut!

Общи условия

Активация на акаунт