Стани богат - тема 26

• 19 331
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Поредния участник, който дойде да избиха жокерите си.
Поне с най-северната столица можеше да се справи и сам. Тц тц
Поне за Ник Кейдж знаеше. А това за опиумната война, дори да не го знае човек, само като види останалите възможности, веднага ще ги изключи.
Прекалено много въпроси свързани с този Дънов, аман вече.
Някои религиозни мошеници дъновисти яко пари наливат...

Дамата ми хареса. Можеше да си спести 50 от 50

Добри пари раздадоха днес. 8000 лв. 5 за мъжа и 3 за жената.

Ники Кънчев с 2 от 2 днес и общо 19 от 20

#BGMлоялнапрограма

# 721
  • София
Защо ли не съм учуден? Дойде време да си подам електронната декларация по чл.50 за доходи/данъци към НАП (в посл.5 години съм подавал 3 пъти, сега е четвърти - и все електронно с попълнените автоматично данни).
Имам си законови основания да си потърся удържаните от СБ 500 лв. на спечелените 5000. И не говорим за 50 лв., ако се съгласите?
Е, оказва се, че бТВ не е подало никакви данни/документи в НАП. Имам само извлечение от банковия превод и видеото, че съм участвал. Само че (засега) за Агенцията май не е достатъчно.
Едно на ръка, че нищо от попълнените и подписани от нас (участващите) хартии - не ни бе пратено, както бяха рекли (уж, покрай превеждането на сумата). Ние дори нямаме една страница от това, което сме подписали. Чакахме си като попове за парите - някои (писали тук) и повече от 4-те месеца.
Сега няма и документи, че са ми платили и удържали кесаревото. Свързване по тела е кауза пердута - освен с новини (не исках да ги занимавам). Централа, никой не вдига с дни. Други номера няма. Питах СЕМ - дадоха ми някакъв мейл и рекоха, че при бТВ-то си е "така". И че били глобявани.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 09:56 от EmBrother

# 722
Защо ли не съм учуден? Дойде време да си подам електронната декларация по чл.50 за доходи/данъци към НАП (в посл.5 години съм подавал 3 пъти, сега е четвърти - и все електронно с попълнените автоматично данни).
Имам си законови основания да си потърся удържаните от СБ 500 лв. на спечелените 5000. И не говорим за 50 лв., ако се съгласите?
Е, оказва се, че бТВ не е подало никакви данни/документи в НАП. Имам само извлечение от банковия превод и видеото, че съм участвал. Само че (засега) за Агенцията май не е достатъчно.
Едно на ръка, че нищо от попълнените и подписани от нас (участващите) хартии - не ни бе пратено, както бяха рекли (уж, покрай превеждането на сумата). Ние дори нямаме една страница от това, което сме подписали. Чакахме си като попове за парите - някои (писали тук) и повече от 4-те месеца.
Сега няма и документи, че са ми платили и удържали кесаревото. Свързване по тела е кауза пердута - освен с новини (не исках да ги занимавам). Централа, никой не вдига с дни. Други номера няма. Питах СЕМ - дадоха ми някакъв мейл и рекоха, че при бТВ-то си е "така". И че били глобявани. Явно глобите са трошичка от с9пестени данъци!

Ей, чуждата телевизия, смятам да отделя време и да напиша едно мнение за дейността ви у нас (и като зрител - и като участник във ваше шоу). Ще го адресирам до департамента по култура (и медии) на ЕС. Съмненията за укриване на финансова информация ще са най-интересни.

Провери в НАП, преди да пускаш жалби, защото най-вероятно има някакви срокове за тези неща, и те може да са си в срока. Те са различни срокове, видове данъци и пр., за физически лица до 30 април да подадем данните, за юридическото лице може да е друг срок - по-късно крайна дата и пр., или някакъв срок след изплащането на сумата. Нещо ми се струва, че при мен ми се е случвало 3 месеца след изплащането да са подавали данните за плащания. За теб тия 500 лева са данък, но за тях са 5000 лева някакъв разход. Честно казано, не виждам особена логика да крият плащането, за да свият някаква 10-кратно по-малка сума, след като така не могат да си докажат по-големият разход. Със сигурност гледат да пестят данъци, но вероятно си е в рамките на закона.

Ако са някакви данъчни облекчения за инвалидност и пр., мисля, че се възстановяват, ако е надвнесена някаква сума.

# 723
  • Пловдив
По какво съдиш, че БТв нищо не са подали, само по това, че не излиза в готовата декларация, ли?
Мисля, че този данък, понеже е окончателен, не се включва в нея, според мен отделно и специално провери дали е внесен.

# 724
По-ранен е срокът да декларират платците, отколкото получателите на доходите за декларациите по чл.50, т.е. БТВ е трябвало да посочат какви доходи, на кого са изплатили и какъв данък е удържан.
Много неприятно ако им е постоянна практика. От БНТ и Последният печели са много коректни в това отношение и всичко си излиза.

# 725
  • София
@Кукумицинка и @Магдена. Не съм написал, каквото написах, без да съм говорил поне няколко пъти с хората от НАП - какво/къде/защо/до кога... Благодаря за съветите и съпричастието (отново тук).
Да приемем, че всекидневно поне 2-ма печелят крайна сума. За 1 година = ? ще да са? Да приемем ли, че единствено на мен никой не ми е подаден документа? (А помня изрично от темата ни, че никой от писалите 2024-а с парите не си получи нищо от хартиите...)
@MianaNia. Абс. вярно! При излизане на готовите ел.декларации там (за физически длъжници) - вече трябва да е пристигнало от платците каквото трябва.
ПП. Нищо различно не е с необлагаемите заради ТЕЛК. Поне от 2014-та насам - подавам ел.декларации с моята професия и работа на парче тук там.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 09:58 от EmBrother

# 726
Аз съм от участвалите през 2023г. и нищо не съм получила от десетките страници, които разписах.

# 727
хах, кюфте е.

# 728
Алън Парсънс е тук.

# 729
То другите бяха малко вероятни. Само не мога да разбера как въпросът за кюфтето беше за 5 000 лв.

# 730
То другите бяха малко вероятни. Само не мога да разбера как въпросът за кюфтето беше за 5 000 лв.
Абсолютно несъразмерно сложност - сума.
Ама и този не беше чувал явно.

# 731
Но Джими Пейдж например е започнал като студиен музикант, така че не е сигурно кой какво е правил. EmBrother може би може да каже повече. Имах предвид, че винаги може да има изненади.

# 732
Паулу Коелю - този роман беше доста нашумял преди години.

# 733
И аз съм за Коелю, без да съм чела романа. Звучи ми в негов стил, философски така.

# 734
То си е пътепис, не е нещо особено. Но точно когато стана известен в бг, аз бях в гимназията, и двата романа, които се споменаваха най-често бяха Алхимикът и този.

Общи условия

Активация на акаунт