Стани богат - тема 27

• 19 748
  • 745
  •   1
Отговори
# 735
От шведската актриса Марта Торен, това пък за нас беше лесен въпрос.
За Магурата - също, но атакиста не знаех.

# 736
Сигурно е пачка (на балеринка).

# 737
И за Магурата, и за Акатиста не знаех, но за полата имаше логика - на отлята статуя няма как да се променят ръцете, нито обувките, защото е стъпила на пиедестал, нито какво беше още, остава полата.

# 738
  • In The Middle Of Nowhere
Нацелих отговора на последния въпрос, но с грешна логика. Помислих си че сигурно, ако полата е скандализирала някои общества с по-консервативно мислене заради това, че е била по-къса, леко са я удължавали 🥴

# 739
  • Пловдив
E Магурата...лесен въпрос за 3000лв
Лесен, лесен - аз не знаех коя е. Знам, че има село Рабиша, но не и къде е. Предположих Леденика или Бачо Киро, защото са новоизмислени явно имена, но тук май Рабишка пещера е по-новоизмисленото.

В един форум, където пишех преди, имаше потребител Палимпсест, заради него съм търсила какво значи тая шантава дума. Браво на жената, знаеше. Акатиста го обърках с анапест - стихотворна стъпка, та се стреснах в първия момент. Стихотворната стъпка изобщо не можах да се сетя как беше всъщност, търсих я с Гугъл.

# 740
  • София
Да, има и Рабишко езеро. Сещам се, че като дете четох българска народна приказка за някакъв змей в Рабишко... А и като човек обиколил 100те НТО, също не ми беше трудно.

# 741
Близо до изхода на Магурата има езеро и действително - когато ходих някой ми каза, че имало чудовище, като в Лох Нес - да не би да е същото? 🙂

# 742
  • София
Абсолютно  Smile Ето открих инфо за тази легенда..

# 743
  • Пловдив
Те безсмъртни ли са тия чудовища, или се размножават?

# 744
  • София
Мъжът от вчера
ОПЕК е тук според мен. Ами да и според Ники също... ; 1971 г. известен факт ; нямам идея за Дарвин
Много му бяха 2000 лв. на този участник

Дамата
Сто години самота на Маркес! ; Папуняк е тук, браво ; нямам идея, но тя го закова. Браво на жената. Не знам и за Рабишката. Ей, този Ники всичко знае бе. :о Еее, хеттрик?! И този за великата София Лорен не го знам. Досега не ми се беше случвало на три поредни въпроса да съм пас :/ Браво, имаше и късмет жената. Но заслужено я покри.
И този не го знам, хаха. Но тук мисля, че имам отговора и той е полата. Защо? Защото няма как да се направи отливка на пола. Ха, даааа, това е!! Супер, 10 000 за жената.

Ники след днес: 82 от 84

# 745
  • тук, на мястото си
НОВАТА  ТЕМА

https://www.bg-mamma.com/?topic=1773236.new#new

Общи условия

Активация на акаунт