Стани богат - тема 27

• 19 754
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Мъжът
Алфа поколението е, защо така се зачуди човека ; и аз се колебаех между Финландия и Исландия. Идеален въпрос за гугъл жокер ; бичи пазар е тук, бравос ; Емил Затопек (легендарен маратонец и бегач на дълги дистанции в леката атлетика) е тук, браво на Ники! Нямам идея за Отавската конвенция, но категорично не са биологичните оръжия. Логично е да са мините ама не го знаех.
Добри 3000 лв.

Жената
Забраненият град е Пекин, офф защо жокер и то 50 на 50? ; компенсира с Хичкоч, браво ; не знам за Е140 ; тук е Кивот, кристалния череп е тук. Жалко, бях сигурен, че ще се излъжат с кивота. Коварен въпрос.

Ники след днес, 75 от 77

# 691
Със сигурност много хора не знаят отговорът на въпроса за песента "Онче,бонбонче",но те го включили за 100 лева!

А Птицата бегач не е кукувица,а друга – сега не си спомням коя...

# 692
Точно земна кукувица е бегача.

# 693
Не го знам, но веднага излиза, че е НЛО.

# 694
Дали не беше Турандот? При това той май приживе не е имал успеха, който заслужава - случва се и при композиторите, не само при художниците.

П.п. Съществува виетнамски синдром - в този случай ключът е на коя война е кръстен синдром (явно са две) или процентите пострадали??

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 18:55 от pppqqq

# 695
С отвратителен въпрос го забиха. Чела съм разни политически трилъри, 100% бях убедена, че има Афганистански синдром, също и Виетнамски, ама се оказа, че и Синдром на Персийския залив имало.

Не, виетнамският синдром не се отнася до войниците, а до населението, аз затова бях убедена, че Афганистански е верният отговор. То вярно, освен процентите да знаеш, не запомних дали във въпроса се споменаваше в какво се изразява синдромът или после Кънчев уточняваше. Стори ми се, че във въпроса беше само нещо от сорта: На коя война е наречен синдромът, от който страдат 20-и-нещо % от войниците?

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 19:03 от кукумицинка

# 696
Какъв беше верният отговор? Аз за посттравматичния синдром след войната на Залива се сетих.
Това ли беше?

# 697
Да, това беше.

# 698
Ахам. Ами, не е непознат, в много книги се споменава, че ветераните от войната страдат от него.

# 699
В "Първа кръв" Рамбо страдаше от ПТС след като се прибра от войната във Виетнам. И сътвори страшни поразии в едно планинско градче в САЩ...

# 700
Интересно, че все американските войници страдат от такива неща...

# 701
Ахам. Ами, не е непознат, в много книги се споменава, че ветераните от войната страдат от него.

Ама те и след Афганистан страдат. Последно гледах някакъв филм, където Чанинг Тейтъм страдаше от посттравматиченн стрес след Аеганистан, заедно с едно куче, което също страдаше от някакъв такъв стрес. И не го споменаваха като Синдром на Персийския залив.

# 702
Явно четем различни книги и гледаме различни филми.. Simple Smile

# 703
Интересно, че все американските войници страдат от такива неща...
В Американската армия забраниха войниците им да участват повече от 60 дни в битки,защото след 60 дни е възможно войникът да получи ПТС...

# 704
Ами, вероятно е така. Разбира се, че и след Персийския залив страдат и го има документирано в литература и филми. Мисълта ми е, че и за останалите войни също има.

Общи условия

Активация на акаунт