Стани богат - тема 27

• 20 845
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
И като написа целия този чаршаф почувства ли се велик? Няма как да знаеш кой как се чувства на стола или колко знае- нито познаваш хората, нито си до тях. Ама си вярвай, че си големия разбирач, няма лошо.

# 46
  • София
Гугълнах го Кирил Бейдов
В "Стани богат" е бил при Билалов
до 11 въпрос стига
Скрит текст:
В "Последният печели" има 7 победи
В "Минута е много"
или не е участвал или не е побеждавал.
Скрит текст:

# 47
  • Русе
В онлайн играта на Стани богат 3 или 4 пъти съм стигала до 100-те хиляди, дори ми стана безинтересно. Защо обаче печелех? Защото рискувах, а рискувах, защото знаех, че мога да опитам още веднъж и още веднъж. В истинската игра няма място за риск, освен вече след като си проиграл жокерите си, и затова трябва да си напълно сигурен в отговорите си, което не знам дали е възможно.

# 48
  • София
Мъничка скоба - като допълнение към поста на евпетра по-горе.
И аз пробвах - когато му беше времето - онлайн игрите (освен тяхната има още една, почти на 99% подобна - разлика във въпросите - в някакъв сайт за флаш игри).
Още на 3-4-то превъртане ударих 100-те, с последен жокер. Обаче продължих още ден-два и тъй открих поне 2 или 3 грешни въпроса/отговора (но трябва да си гледам записките в машината - кои и от коя игра). Та, даже бях мъничко стреснат, че подвеждане може да се случи точно на теб и да отгърмиш...
Ще ви призная, че напоследък нещо ми доскуча от СБ: най-вече заради преобладаващата липса на обща култура и неразрушеното впечатление, че "нещата" нерядко са нагласени и спекулациите ми водят (за жалост) в тази посока.

# 49
Цар Симеон е Черноризец Храбър, мислех, че всички го знаят това.

# 50
Цар Симеон е Черноризец Храбър, мислех, че всички го знаят това.

И аз...
Ами това с лимеса (римски граничен вал с пет букви Wink ) да не знаят. То и във филмите се показват граничните валове в Англия, ако не са чели и учили.

# 51
Адриановия вал - ако просто го е чувал, може да се сети, че е поръчан от някой на име Адриан... И после да разсъждава това име римско ли е.

Сега пък не знаят, защото не са гледали ГоТ...

# 52
  • София
Е, как може господинът да не знае за Черноризец Храбър? 😮
Мале, мале колко глупости се изприказваха за Вала на Мартин от Песен за огън и лед. А то е ясно, че са римляните. Кой да е? Норманите дето били французи, нямало французи, а нормани. Олелее. Няма и сърце участника да рискува, а дори да не знае нищичко сам си го каза, римляните. Ама не, жокер след жокер. Повечето участници са такива. Не смеят да рискуват и играят играта, нито знания имат.

Браво на дамата. Ето така се играе. Смело, като го знаеш-знаеш, няма нужда от празни приказки или пък жокери за подсигуряване.

Ники Кънчев железен, 2 от 2 и 27 от 28 за сезона.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 12:19 от Diavolo

# 53
Този въпрос не беше ли леко некоректен? Питат кое вдъхновило "Стената" от сериала. Аз също не съм гледала сериала, но съм чела книгите, а в книгите беше "Вал", не "Стена" в официалния български превод, а сериалът е по книгите. Не знам дали сериалът е официално преведен на български, ама и да беше, и да има някакво разминаване, основата е книгите.

# 54
И в сериала беше вал.

# 55
Не е некоректен. А и той знаеше, че в сериала се използва думата вал.
Те се опитваха да направят връзка между сериала, който е фентъзи, и реалността.

# 56
Питаха за "Стената" и въпросът беше така формулиран, сякаш имаше разлика между оригиналния замисъл в книгите и този в сериала, и конкретно за сериала да се е вдъхновил, което не е вярно.

# 57
Въобще не се споменават книги и сериал в самия въпрос.
 Споменава се само Игра на тронове - което е името на сериала и първата книга (общо книгите са Песен за огън и лед). И няма намек за сравнение между книги и сериал.

# 58
Може и да не съм го запомнила добре въпросът, и да ме е объркало това, че коментираха сериала, но беше дадено "Стената", а не "Валът", което имаха предвид, понеже иначе в историята имаше споменати различни стени на градове като "стени" и за мен е некоректно да задават въпроса за "Стената".

# 59
Пише "стената", но няма сравнение между книга и сериал, а и участникът сам каза, че навсякъде се използва думата вал и въпреки това мислеше за крепостна стена.
На английски вероятно е едно и също (в смисъл, че думите за стена и вал са еднакви). 

Общи условия

Активация на акаунт