Стани богат - тема 27

• 20 847
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
Пише "стената", но няма сравнение между книга и сериал, а и участникът сам каза, че навсякъде се използва думата вал и въпреки това мислеше за крепостна стена.
На английски вероятно е едно и също (в смисъл, че думите за стена и вал са еднакви). 

На английски имат няколко думи/израза за крепостна стена, ние в България нямаме такива разнообразие, обаче обикновено всички имат пояснение на кой град са крепостни стени. В България използваме за самостоятелното отбранително съоръжение думата "вал". Крепостната стена е несамостойно второстепенно съоръжение, обслужващо главното, затова и се пише името на главното (град, замък), тя принадлежи на него. Ако го бяха превели като "Стена" в официалния превод, бих си помислила, че не е много кадърен и коректен превод.

# 61
Дан Браун написа детска музикална книга.

# 62
Днес е малко трагично Simple Smile

# 63
Точно това си мислех.
А тази участничка не трябваше да казва, че е писателка, защото на писателите май не им върви.

# 64
  • София
Не знаех това за султана. Интересно как така съм го пропуснал от информационния обмен, но може и просто да съм безвъзвратно забравил. Но има логика да е той, те тези в СА още малко и собствена луна ще си направят...
Добри 3000 лв. за дамата, симпатична ми беше.

Още една симпатична участничка. Изкара късмет с Айнщайн и Один. Ехх, как ме е яд, че не знаеше за Дан Браун. Това или го знаеш или не, няма как да ги отсее според мен. Трябваше да пита Ники Кънчев, но както и да е.

Ааа, бе Тейлър Суифт де, аргхх, ядец. И тоз, закъде бърза? Не си сигурен, даже Ники Кънчев го спря, а той пак. Бе питай специалиста в музиката, уф.

Последния участник за днес, дамата много ми хареса. Много се зарадвах, че се отказа от жокер за Мерил Стрийп, направо щеше да е скандално. ''Ето така се играе'' възкликна Ники Кънчев. Ами и аз така откога го пиша, когато го знаеш, защо ти трябва да си гърмиш жокерите?
За мостовете не го знаех, но ако трябваше да избирам на всяка цена, без жокери, бих заложил на Амстердам и щях да изгърмя. Браво на жената за избора за телефонен жокер за Хамбург. Аз само за Елба знаех, но както и да е.

# 65
  • Пловдив
Адриановия вал - ако просто го е чувал, може да се сети, че е поръчан от някой на име Адриан... И после да разсъждава това име римско ли е.

Сега пък не знаят, защото не са гледали ГоТ...
И аз просто съм го чувала Адриановия вал, ама толкова просто, че не бях сигурна дори къде е. А па да се сетя, че въпросният вал от книгата, която не съм я чела, макар да съм чувала за вала, бил имал точно него за първообраз и че изобщо имал конкретен първообраз - ич биля. Авторът е американец, може и Китайската стена да му е първообраз, ако има такъв. Wink
Римляните бяха добър кандидат, но само отговор "англичаните" изключих със сигурност.

# 66
Да, Аксел Роуз трябва да е. Той не е, Стивън Тайлър участваше обаче.

Енрике Иглесиас беше секси латино дърводелец, Шон Пен беше един от приятелите на Чарли, с които се събираше да се крият от жените си, да пият и да играят карти. Джеймс Ърл Джоунс участва, ама не помня конкретно в каква връзка беше.

# 67
Не го харесвах този сериал - родителите ми го гледаха, но за мен беше твърде вулгарен. Доколкото мога го отбягвах. Мнението ми се покрива с това наДжейк (актьорът, който го играе), който се беше изказал доста остро и после май трябваше да се извинява.

# 68
Това по случайност го знам за Р.Р.

# 69
Аз съм виждала реклама с Марта и Снуп Дог - май по Ю туб.

П.п. Коперник е - много лесно излиза в Гугъл.

# 70
И във въпроса за Хайделберг, и в Този за Коперник, си има логика. Остават единствено съмненията, отговорът да не е нелогичен, ама явно не са били капани.

# 71
Колибри е. Но не знам откъде го знам.

# 72
Мнооого странен подбор на въпросите тази вечер (или моите познания са странни)  но на въросите за 5 и 10к (Коперник, колибри)  знаех отговорите а на предните 3 (за Педро Паскал, Р.Р. и приятеля) - не

# 73
Успях да гледам в реално време тази вечер.

Дамата от вчера се справи доста стабилно. Въпроса за Хайделберг беше интересен. Аз знам, че там е университетско средище и даже студенти ми се стори прекалено лесно. Затова и бях раздвоен между него и прелюбодейци. Последното не е супер необичайно, но ставаше дума за 1878 година, което ме замисли.

На въпроса за 10 000лв, помнех за Енрике, че беше 100%, Джеймс Ърл Джоунс също по-скоро го изключих. Не знам защо, не се сетих за ролята на Шон Пен и бих посочил него, понеже покрай образа на Чарли на композитор, доста музиканти се появиха, включително Стивън Тейлър, та мислех че и Аксел Роуз е бил.

Другият участник знаеше доста неща и тъпо остана само с 500лв. Яд ме е, че не позна за операция "Колибри", понеже е относително известен факт. За сметка на това за Педро Паскал не знаех, освен че със сигурност беше в Гладиатор 2. Вълкът от Уолстрийт съм го гледал и не се сещах да е бил, но не бях сигурен. За Марта Стюард се чудех между Снуп и Ози Озбърн, така че може би и там бих искал жокер. За Джордж Р.Р.Мартин не го знаех, но по звученето на имената, се насочих към верния отговор.

# 74
  • София
Франсоа Митеран го знаех.
Е, какъв е този затвор за студенти и то в Германия. Странно. Ники Кънчев как го закова само. Опит си има човека, толкова години в играта. Може би за тази сума наистина звучеше да е най-логичния отговор, ама ми е странно.
Ехх, жена, Аксел Роуз е тук. Ядец. Хем го закова и аз не знам как. Нищо де, карай. Добри и заслужени 5000 лв. но можеше повече.

Господинът ми хареса. Добър играч, но за съжаление с ужасен късмет. Но това е начина все някога да се стигне много дълбоко в играта. Иначе масовката е ясна. Праскай жокери и си взимай 2000, 3000 лв. и чао.
Колко бързо само закова Вълкът от Уолстрийт за Педро и после за Снуп Дог. Това означава, че е 100% сигурен и че се интересува и гледа.
Кънчев май го налучка пак - за Р.Р. на Марти. Реймънд Ричард (аз си го знам най-вече като 'чичо' но да знам му пълнит имена, любим автор ми е), не го знаеше според мен, но по пътя на логиката и ниската сума го закова. Няма грешка, ей! Знае, не знае, като бот машина дава само верни отговори. 😀😮

Ники вече е 29 от 30 за сезона (97%)!

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 00:11 от Diavolo

Общи условия

Активация на акаунт